Dream Tours
Ponude

Budimpesta Nova Godina 2020.

6 dana / 3 noćenja

30.12 – 04.01.2020.

FIRST MINUTE CENA

U večnoj borbi da preuzme prestonicu Beču, Budimpešta je izgrađena u velelepnu metropolu, “Kraljicu Dunava”. Grad je napravljen spajanjem Budima, Pešte i Obude, leži na 154 termalna izvora i ima veoma bogat noćni život. Paralament, Bazilika, Muzej Marcipana, budimski Lavirinti, Akvarijum, Vaci ulica, budimski Zamak, Trg Heroja… su mesta koja dočaravaju ovaj grad koji nikako netreba zaobići, a po blizini od Beograda spada u metropole u koje se ljudi obavezno i vraćaju!

docek-nove-godine-budimpesta

Već osmu godinu za redom uspešno osvajamo Budimpeštu, zauzimajući tvrđavu Citadelu, koju su još Habzburzi napravili 1851 godine da bi pokazali svoj suverenitet nad tom teritorijom. Na najvišoj tački grada, sa pogledom na ceo grad, utvrđenje kružnog oblika je prepravljeno u hostel sa najboljim pogledom i lokacijom, topovi, koja je sada polazna tačka najboljeg provoda. Otkrijte tajnu koja se godinama gradi unutar zidina drevne Citadele, i dopišite svoje uspomene u njenoj viševekovnoj istoriji!.

PROGRAM PUTOVANJA

1.dan NIŠ – BEOGRAD – NOVI SAD. . .

Polazak iz Niša u 18,00h sa parkinga na benzinskoj pumpi „Lukoil Jastrebac“ kod TC „Tempo“. Vožnja autoputem ka Beogradu sa usputnim zadržavanjem na pumpama i motelima, radi preuzimanja putnika iz drugih gradova. Preuzimanje putnika iz Beograda, sa turističkog terminala “Lasta” u 21,30h. Polazak iz Novog Sada sa železničke stanice (kod lokomotive) u 23.00h. Direktna noćna vožnja. Usputne pauze na motelima i radi obavljanja graničnih formalnosti na ulazu u Madjarsku.

2.dan . . . BUDIMPEŠTA (razgledanje grada)

Dolazak u Budimpeštu u prepodnevnim satima. Panoramsko razgledanje grada autobusom u pratnji lokalnog vodiča (oko 3 sata): Trg Heroja, Andraši bulevar, Opera, Katedrala, Parlament, mostovi na Dunavu, Ribarske kule, Budimski dvorac, brdo Gelert, Citadela… Odlazak u izabrani hotel, smeštaj – posle 14.00h. Slobodno popodne. Doček nove godine po individualnom izboru putnika. Noćenje.

Fakultativno: doček nove godine u Čardi – transfer autobusom od-do hotela.

3.dan B U D I M P E Š T A

Doručak. Slobodan dan za individualni program i razgledanja. Noćenje.

Fakultativno: noćna vožnja brodom Dunavom uz komentar lokalnog vodiča na srpskom jeziku (transfer autobusom od-do hotela).

budimpesta-nova-godina-2017

4.dan B U D I M P E Š T A

Doručak. Slobodan dan za individualni program i razgledanja. Noćenje.

Fakultativno: prepodne izlet autobusom do Sent Andreje. Razgledanje Srpske kulturne baštine u pratnji vodiča: Blagoveštanska crkva, Saborna crkva, Muzej sa riznicom…. Šetnja prelepim dunavskim kejom…. Povratak u Budimpeštu u popodnevnim satima.

5.dan BUDIMPEŠTA (Sent Andrea) . . .

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za individualni program u centru grada. Polazak za Srbiju u 17.00h. Direktna vožnja.

Fakultativno: prepodne transfer autobusom do šoping-mola “CAMPONA” – moguća poseta čuvenom Tropikarijumu koji je u sastavu šoping-mola.

6.dan . . . NOVI SAD – BEOGRAD – NIŠ

Dolazak na mesto polaska: u Novi Sad u ranim jutarnjim, u Beograd u jutarnjim, u Niš u prepodnevnim satima. Prestanak aranžmanskih usluga.

Cenovnik – Budimpešta Nova godina 2020.

Cene su izražene u evrima po osobi

H O T E LKat.UslugaPolazak
BEOGRAD, NOVI SAD
Polazak
NIŠ i sa autoputa Niš-Bgd
Redovna
cena
Rane
rezervacije
Redovna
cena
Rane
rezervacije
ZUGLO3+★3 BB146€136€161€150€

Umanjenja za sopstveni prevoz:

– polazak iz Beograda i Novog Sada: 10 €
– polazak iz Niša i sa autoputa Niš-Bgd: 20 €

CENA ARANŽMANA OBUHVATA

 • Prevoz visokopodnim turističkim autobusom ili dabldekerom (A/C, audio, video…).
 • Smeštaj u 1/2 i 1/3 sobama (treći krevet pomoćni) na bazi 3 noćenja sa doručkom (doručak švedski sto u skladu sa normativima hotela), u izabranom hotelu.
 • Usluge lokalnog vodiča za razgledanje grada.
 • Troškovi organizacije putovanja.
 • Troškovi licenciranog pratioca grupe.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje za EU.
 • Fakultativno: vožnja brodom Dunavom: 15€ – min. 30 osoba.
 • Fakultativno: izlet autobusom do St. Andreje: 10€ – min. 30 osoba.
 • Fakultativno: doček nove godine u Čardi: 80€.
 • Fakultativno: transfer autobusom do šoping-mola “Campona” – 5€ – min. 30 osoba (ulaznica za Tropikarijum nije uračunata, kupuje se na licu mesta).
 • Individualni troškovi putnika.
 • Individualne posete, karte za gradski prevoz.
 • Doplata za jednokrevetnu sobu (dinarski): Zuglo – 100€,
 • Doplata za polazak iz Zaječara, Negotina, Bora (20€ dinarski, min.20 osoba).

Budimpesta Nova Godina

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Narodne banke Srbije na dan plaćanja.

 • 30% akontacija kod prijave, ostatak u maksimum 6 MESEČNIH RATA PO ZAVRŠETKU PUTOVANJA i to: čekovima građana sa upisanim datumima dospeća 15. u mesecu ili administrativnom zabranom (dostavljaju se najkasnije 21 dan pre početka korišćenja aranžmana).

SMEŠTAJ

OPIS I LOKACIJA HOTELA:

HOTEL ZUGLO ★ ★ ★ – superior

Hotel lociran u širem centru Budimpešte, na Peštanskoj strani, iza Trga Heroja. Hotel sa ukupno 116 soba, od kojih su 26 povezane kao porodične. Sve sobe sa TWC, klima uredjajem, SAT LCD TV, frižiderom, telefonom, pristupom internetu … U sastavu hotela restoran, caffe i lobby bar, konferencijska sala, Spa-centar sa saunom, bazenom, “jacuzzi”-em …. Sopstveni parking koji se čuva. Besplatni WiFi.


NAPOMENE U VEZI PUTOVANJA

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15h, a napuštaju se poslednjeg dana boravka najkasnije do 09 h. Svaka smeštajna jedinica ima tuš/WC (ako u programu putovanje nije drugačije navedeno).

Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi.

Opisi i fotografije smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih jedinica, organizator ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata; bez mogućnosti uticaja organizatora.

U smeštajnim jedinicama treći i četvrti ležaj su po pravilu pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine. Organizator putovanja na to nema uticaja.

Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.

Dostupnost nekih od dopunskih sadržaja zavisi isključivo od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj, WiFi…) i po pravilu se doplaćaju. Korišćenje interneta je predvidjeno na recepciji i brzina je nezadovoljavajuća zahtevnijim korisnicima.

Ako drugačije nije navedeno način usluživanja obroka je kontinentalni.

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA I USLUGA:

Fakultativni izleti i usluge nisu obavezni deo programa. Realizacija istih zavisi od broja prijavljenih putnika (ako drugačije nije navedeno minimum 30). Cena se sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, organizacije…

Termini fakultativnih izleta i usluga su promenljivi i zavise od objektivnih okolnosti: slobodnih termina po lokalitetima, slobodnih termina vodiča, mogućnosti prevoza, vremenskih uslova…. Organizator ne garantuje realizaciju fakultativnih izleta.

Fakultativni izleti i usluge plaćaju se inopartneru na licu mesta, u efektivi i po cenama iskazanim u pisanom programu organizatora.

OSTALE NAPOMENE:

Putnici su u obavezi da se 2 dana pre početka putovanja obaveste o tačnom vremenu i mestu polaska. Na mesto polaska dolazi se 30 minuta ranije u slučaju autobuskog, odnosno 3 sata ranije u slučaju avio prevoza.

Kod autobuskih aranžmana prevoz se vrši visokopodnim, spratnim autobusima ili kombi-vozilima, automobilima sa klimatizacijom i audio opremom. Pauze radi usputnog odmora su predviđene na oko 4,5 sata vožnje; na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu, „Zakona o bezbednosti saobraćaja“ i raspoloživosti kapaciteta stajališta.

Raspored sedenja u autobusu određuje se kompjuterski, s tim da će se u spratnom autobusu sedišta računati počev od prvih sedišta u prizemlju. Ako putnik želi rezervaciju određenog sedišta rezervacija će se izvršiti uz uplatu 20 € u dinarskoj protivvrednosti.

Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, uslova na putu i graničnim prelazima…).

Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem organizator ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja organizatora, istaknut u prostorijama agencije.

Organizator putovanja zadržava pravo korekcije programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. promena radnog vremena lokaliteta, muzeja, prodavnica i šoping centra, gužve na granicama, gužve u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, praznika, velikih hepeninga…).

Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred.Popusti za rane rezervacije, last minute, akcijski popusti važe samo za ograničeni broj mesta. Organizator zadržava pravo ukidanja ovih popusta u bilo kom trenutku. Prilikom računanja popusta cena po osobi/danu se zaokružuje na prvi veći ceo broj.

Ako u programu putovanja nije drugačije navedeno način plaćanja je u celosti najkasnije 3 nedelje pre polaska

Maloletni putnici ukoliko putuju bez roditelja, moraju imati overenu saglasnost roditelja, prema važećim propisima.

Sva vremena u programima putovanja data su po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi.

Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su da se sami informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno pribave potrebne uslove i isprave.

Putnici sa pasošima RS koje je izdala Koordinaciona uprava u Beogradu podležu viznom režimu, prema važećim propisima. Viziranje je individualno, prema uslovima Ambasade zemlje u koju se putuje. Organizator može posredovati samo u savetodavnom svojstvu i izdavanjem traženih dokumenata putniku, vezanih za realizaciju putovanja (ugovor, vaučer, potvrdu hotela). Organizator ne snosi odgovornost u slučaju nedobijanja vize.

Preporuka je da se putnici pre polaska informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju …) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji ( www.europa.rs ) ili u konzulatu zemlje u koju putuju. Organizator ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulazak u stranu zemlju.

Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE).

Ukoliko u programu putovanja drugačije nije navedeno, aranžman je rađen na bazi od minimum 45 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska.

Turistička agencija Dream Tours je ovlašćeni subagent. Organizator ovog putovanja je turistička agencija Euroturs, licenca OTP br. 49/2016. Za ovo putovanje važe opšti uslovi putovanja Turističke agencije Euroturs i YUTA-e.