Dream Tours
Ponude

Prag Nova Godina 2020.

29.12 – 03.01.2020.

6 dana / Bus / Hotel + Doručak

Hotel Jih Campus ★ ★ ★

SmeštajCena NICena BGCena NS
1/4 soba150€140€140€
1/2 soba165€155€155€

Cene važe za prijave do 21.Oktobra

Prag je jedan od najpopularnijih gradova u istočnoj Evropi. Njegova privalačnost je u 600 godina staroj arhitekturi netaknutoj tokom ratova. Centar grada je pod zaštitom UNESCO-a. Grad sagrađen pokraj reke, Vltave, nikada nije prestao da očarava posetioce, slikare, fotografe i pesnike. Idealno je mesto za zaljubljene i za one koji žele da se zaljube. Tako se priča, proverite.

nova-godina-prag-2019

Prag je glavni grad Republike Češke, osnovan  na obali reke Vltave na uzvišenju Visehrad, koje se i danas smatra kolevkom Češke države. Kasnije se širio prema severu i prema današnjem Novom mestu, Starom mestu, Maloj strani i Hradčanima. Grad je dostigao svoj vrhunac u vreme vladavine Karla IV tokom XIV veka, koji je izgradio Karlov most, započeo izgradnju katedrale Svetog Vita, kao i Karlov univerzitet koji predstavlja najstariji slovenski univerzitet. Grad, koji zbog svoje 500 godina stare arhitekture netaknute tokom ratova, danas predstavlja jedan od najlepših gradova istočne Evrope i jednu od najatraktivnijih destinacija… Stotine tornjeva uzdižu se ponosno širom celog grada i čine ovaj “zlatni grad” zaista jedinstvenim.

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan / Beograd

Okupljanje putnika i polazak autobusa sa dogovorenog mesta u večernjim časovima . Noćna vožnja preko Mađarske i Slovačke uz usputna zadržavanja radi odmora, osveženja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti.

2. dan / PRAG

Dolazak u Prag u prepodnevnim časovima. Sledi prva info tura i upoznavanje grada u pratnji vodiča (Narodni muzej, Vaclavski trg, Obecni Dum, Karlov univerzitet, Celetna ulica,Starogradski trg, Astronomski sat, spomenik Janu Husu, Tinska crkva, Klementinijum, Karlov most). Nakon razgledanja smeštanje u hotel. Uveče žurka dobrodošlice u nekoj od diskoteka. Noćenje.

3. dan / PRAG

Doručak. U prepodnevnim časovima fakultativni izlet panoramskorazgledanje grada- najstariji deo grada Višehrad, crkva sv. Petra I Pavla, Dansing House, Nacionalni Teatar, Rudolfinum i obilazak jevrejske četvrti sa više Sinagoga, uključujući obnovljenu najstariju Sinagogu u Evropi i najluksuzniju Parisku ulicu u Pragu. Nakon toga slobodno vreme za individualne aktivnosti. Uveče doček Nove Godine koji se tradicionalno održava na ulicama i gradskim trgovima ili fakultativni odlazak u neku od diskoteka. Noćenje.

4. dan / PRAG

Doručak. Fakultativni izlet u Karlove Vari, obilazak banjskih lekovitih izvora termalne vode i kolonada (Vrdlo,Mlinske kolonade, Pijačne Kolonade…), Grand Hotel Pup, crkvu Sv. Marije Magdalene, rusku pravoslavnu crkvu Sv. Petra i Pavla uz priču o čuvenim piscima, kompozitorima, istorijskim ličnostima koje su boravile u ovoj banji (Karlo IV, Gete, Mocart, Petar Veliki…), kao i poznatim holivudskim ličnostima koji svake godine posećuju Karlove Vari povodom filmskog festivala. Povratak u Prag u večernjim časovima. Noćenje.

5. dan / PRAG

Doručak. Druga info tura i upoznavanje gornjeg grada u pratnji vodiča (crkva Loreto, palate Lobkovic, Valenštajn, Šternberg, Tuskani, smena straže na trgu ispred kraljevskog dvorca, katedrala Sv. Vita, Crkva Sv. Đorđa, Kapela Marije Terezije, Kula Daliborka, muzej Franca Kafke ). U popodnevnim časovima mogućnost fakultativnog razgledanja- krstarenje Vltavom. Slobodno vreme za individualne aktivnosti do polaska za Srbiju u večernjim časovima.

6. dan / Srbija – Novi Sad – Beograd:

Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima.

FAKULTATIVNI IZLETI

prag hradcani obilazak dvorca

Hradčani Prag

Hradčani su nezaobilazno mesto koje treba posetiti prilikom boravka u Pragu.U Hradčanima možete da vidite : Manastir svetog Đorđa (osnovan 973. kao manastir Benediktinki), Katedrala Svetog Vida (gradila se tokom celog XIV veka u stilu internacionalne gotike), u kripti katedrale se nalaze grobovi najpoznatijeg češkog kralja Karla IV i austrijskog imperatora Rudolfa II Hasburškog), Kapela Svetog Venceslava (nalazi se u okviru Katedrale Sv. Vida kao posebna arhitektonska celina čiji su zidovi pokriveni dragim kamenjem i freskama), Zlatna ulica (niz kuća iz 16. veka, sagrađenih između utvrđenja u gotičkom stilu; naziv ‘zlatna’ ulica je dobila zbog alhemičara i zlatara iz vremena Rudolfa II Hasburškog koji su ovde živeli početkom 17. veka; u kući sa brojem 22 je za kratko pisao Franc Kafka ), Daliborka kula (vojna iz 1496. podignuta kao deo utvrđenja oko zamka sa funkcijom zatvora), Barutna kula Mihulka (takođe sagrađena kao deo utvrđenja, iz 13. veka), Galerija zamka (podignuta je na mestu nekadašnje konjušnice, gde je pronađeno mnogo slika iz vremena kralja Rudolfa II, dela Ticijana, Tintoreta, Rubensa i drugih, koja su potom rekonstruisana), Bazilika Svetog Đorđa (romanička bazilika iz 920.), Lobkovic palata (izgrađena tokom 16. veka od strane porodice Pernštajn, a potom je postala vlasništvo Poliksene Lobkovic; danas je u vlasništvu grofa Aleksandra Lobkovic i u njoj mozete videti izuzetno bogatu kolekciju slika Kanaleta, Brojgela, Velaskeza, muzickih instrumenata, majolike), Kraljevski vrt sa plesnom dvoranom Mičovna, podignut je 1534. za vreme Rudolfa II), Kraljevski letnjikovac Sv. Ane ( najznačajnija renesansna građevina u Pragu sa “Pevajućom fontanom” ), Černinska palata ( palata iz 1687. sagrađena u stilu ranog baroka danas predstavlja sedište Ministarstva spoljnih poslova ), Loreta ( crkvena građevina podignuta 1631. kao stecište hodočasnika; ovde se nalazi i tzv. “Praško sunce”, luster ukrašen sa preko 6.000 dijamanata), Strahovski manastir ( manastir Premonstratenzijanaca, u baroknom stilu; manastirskoj biblioteci se nalazi mnogo starih rukopisa velike istorijske vrednosti poput Jevanđelja iz 10. veka)..

dng_prag_krstarenje_vltavom_0

PRAG: Krstarenje Vltavom

Krstarenje Vltavom u Pragu je jedan od doživljaja koje ne treba propustiti. Plovili smo brodom prolazeći ispod Karlovog mosta i odvajajući se rukavcem uz Malu stranu gde se reka pretvara u uski kanal. Tek tada se vidi deo priobalja koji se stidljivo krije dok pažnju zaokupljaju poznatije znamenitosti koje Prag nudi. Sa reke se vide zgrade sa lepim fasadama, restorani sa terasama do same obale i neka mesta koja su poznata po dobrom noćnom provodu. Zanimljivo je da posmatrate detalje na fasadama, krovove zgrada ili neki trenutak koji vam zaokuplja pažnju, kapetan broda veštim manevrom podiže brod na viši vodostaj koristeći prevodnice. Reka je svojim tokom kroz grad tako regulisana da ima nekoliko kaskadnih nivoa kako bi se sprečile velike bujice. Na žalost, česte su godine kada najniži delovi Praga trpe štetu od izlivanja a to je deo do Visoke kule na početku Karlovog mosta i deo prema astronomskom satu i Starom trgu koji su prepuni istorijski vrednih građevina.

 

dng_prag_by_night

PRAG: Prague by night

Prag je poznat i kao grad mladih i dobrog provoda. Za vas smo pripremili lude žurke u različitim diskotekama u Pragu, uključujući i doček Nove godine po neverovatnoj ceni. Kreni sa nama i očekuj neočekivano jer ovo će biti noći koje ćemo jednog dana prepričavati našoj deci.

Starogradski Trg

Staromestske namesti u Pragu su na desnoj obali Vltave i 1 km od Karlovog mosta. Od Karlovog mosta šetnjom prolazite kroz Karlovu ulicu, prepunu prelepih kuća u čijim se prizemljima danas nalaze brojne prodavnice, galerije i restorani. Najpoznatija i turistički najatraktivnija zgrada na ovom trgu je Starogradska gradska kuća sa astrološkim satom. Tu je i Tinski hram koji na sebi nosi obeležja svih podstilova gotike. U blizini nalazi se i zgrada koja se zove Kod kamenog zvona, najstarija zgrada na trgu. Sa druge strane od Tinskog hrama je kuća Kod belog jednoroga koja je najdragoceniji spomenik renesansne arhitekture u centralnoj Evropi.

Karlove Vari

U prevodu znači ”Karlovo kupatilo”. Ovo mesto udaljeno je od Praga nekih 130 km i predstavlja najpoznatiju češku banju koju je otkrio Karlo IV 1347. god. Banja je poznata po svojim toplim izvorima, čak i do 72oC, po Becherovki (biljnom likeru), Moser staklu, Lazenskim oplatkama ( oblande različitog ukusa ) i zadnjem filmu o James Bondu koji je sniman u Grandhotel Pupp ( a navodno se dešava u Crnoj Gori ). Karlove Vari su prelepe. Sve je tako čisto ( kao i u Pragu )! Ovde ćete naći i Rusku crkvu sa svojim pozlaćenim kupolama.

Karlov Most

Karlov most je kameni gotski most koji povesuje Stari grad i Malu stranu. Njegovu konstrukciju je naručio češki kralj Karlo IV, 1357. godine. Karlov most je znamenitost koju svaki posetilac Praga mora videti. Posećuje ga veliki broj čeških umetnika koji u njemu tragaju za inspiracijom a tu su i muzičari i trgovaci suvenirima koji stoje na obe strane mosta tokom cele godine.


NAPOMENE U VEZI PUTOVANJA

CENA ARANŽMANA OBUHVATA

  • 3 noćenja sa doručkom (Buffet– samoposluživanje) u 1/4  i 1/2 sobama  CAMPUS JIH ***HOTEL  u Pragu.
  • Prevoz turističkim autobusima (TV, DVD, audio oprema, A/C) na relacijama prema programu.
  • Usluge pratioca/vodiča grupe tokom trajanja aranžmana.
  • Organizaciju putovanja u celini.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA

  • Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje do osigurane sume 15.000 evra – 1,25 evro dnevno – plaćanje u agenciji.
  • Fakultativne izlete.
  • Individualne troškove putnika.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

Gotovina

  • Depozit 2000,00 RSD prilikom rezervacije, II rata 3000,00 RSD mesec dana nakon prijave ostatak najkasnije do 15. decembra 2019. godine (Obračun se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije banke na dan uplate).

Čekovi građana

  • Mogućnost plaćanja u ratama do 01. Marta 2020.

Preko računa

  • Uz profakturu izdatu od strane agencije koja mora biti realizovana do 7 dana od datuma izdavanja.

SMEŠTAJ

Hotel Jih Campus 3* je deo poljoprivrednog fakulteta u hotelskom delu zgrade studentskog kompleksa koji je namenjen za smeštaj turista i zvanično je kategorisan sa *** (zgrada JIH.) Smešten je u Pragu 6 u zelenom delu sa veoma dobrim saobraćajnim vezama. Autobuske linije 107 i 147 voze do metro stanice Djevička koji direktno vozi do Vaclavskog trga (4 metro stanice. ) Sve sobe su sa odvojenim ležajevima opremljene TV sa kablovskom, kupatilo, tuš kabinom, WC, WIFI, recepcija 24h. Doručak je samouslužni i služi se u G restoran udaljenom 150m.