Turistička Agencija

Dream Tours

Gde god da putuješ, idi punog srca.

Čovek putuje svetom u potrazi za onim što treba, a kada se vrati kući to i nađe. - George Edward Moore

Turisticka Agencija Dream Tours

Ohrid Nova Godina 2025.

Ohrid Nova Godina 2025.
Ohrid

29.12. - 02.01.2025.

- 3 Noćenja

- Autobuski prevoz

- Hotel

- Cena: / eur

Ohrid Nova Godina 2025.
Ohrid

29.12. - 02.01.2025.

- 3 Noćenja

- Autobuski prevoz

- Party putovanje

- Cena: od / eur

Ohrid

29.12. - 02.01.2025.

- 3 Noćenja / Polupansion

- Autobuski prevoz

- Hotel

- Cena: /€

Ohrid Nova godina 2025. - Ukoliko do sada novogodišnju noć niste proveli na Ohridu vreme je da to i učinite. Ohrid je izuzetno polularna destinacija u periodu novogodišnjih praznika. Divne duge šetnje uz prelepo Ohridsko jezero i lokaliteti koji krase ovo mesto učiniće da poneti sa sobom najlepše uspomene uz najbolju novogodišnju zabavu.

Poslednjih nekoliko godina se neprimetno nametnuo kao destinacija koja okuplja sve veći broj mladih ljudi iz regiona. Postale su nezaboravne novogodišnje noći doživljene na obalama prelepog jezera. Pored toga izleti i niske cene sadržaja su definitivno prevagnule da mladi u potpunosti uživaju na Ohridu i da se zadovoljni vrate svojim kućama. 2400 godina Ohrid je bio poznat pod imenom Lihindos što u prevodu znači Božanska svetlost, dok današnji ne tako spektakularan naziv Ohrid potiče od slovenske reci “o hrid”, prema položaju grada koji zapravo leži na hridi koja se uzdiže iznad Ohridskog jezera. Ohridsko jezero, poznatije kao “makedonsko slatkovodno more” i “ muzej živih fosila” je jezero koje je nastalo pre nekoliko miliona godina tektonskim pomeranjem zemljišta. Pored zanimljive istorije i prelepih crkava ovo mesto je centar zabave zbog čega smo ga i odabrali za novogodišnje putovanje u okviru ponude - Ohrid Nova Godina 2025.

Ohrid se nalazi na krajnjem jugu Makedonije. Biser Makedonije i celog Balkana, najstarije jezero na Balkanu, grad istorije i jedna od kolevki pravoslavne duhovnosti. Zahvaljujući svojim osobenostima grad Ohrid i Ohridsko jezero proglašeni su 1980. godine za Svetsko kulturno nasledstvo pod zaštitom UNESCO-a. Na našem tržištu nekada popularna, a u poslednje vreme zaboravljena destinacija.

Šta videti u Ohridu?

Ohrid je grad koji u sebi krije brojne kulturno-istorijske spomenike, rano-hrišćanske bazilike, restorane, kafiće, noćne klubove. Hodajući ulicama možete uživati u tradicionalnoj arhitekturi.

Impresivna Samuilova tvrđava koja vam pruža nezaboravan pogled na celi grad i jezero. Samuilova tvrđava je srednjovekovno utvrđenje u Ohridu na obali Ohridskog jezera i spada u red gradskih tvrđava. Utvrđenje je smešteno na dva brda čiji se vrhovi uzdižu na 90 i 50 metara iznad nivoa jezera, pa je sam prizor zaista božanstven.

Manastir Svetog Nauma je jedan od najznačajnijih manastira u Makedoniji. Nalazi se u najjužnijem delu države, na samoj granici sa Albanijom. U manastirskoj crkvi Svetog Nauma nalaze se mošti Svetog Nauma, i učenika solunske braće svetih Ćirila i Metodija. Manastir je osnovao sam Sveti Naum 905. godine, u kome je samo pet godina kasnije i sahranjen. Grob se nalazi u desnom krilu crkve u posebnom manjem prostoru. Prema legendi ako se nasloni glava na grob, čuju se otkucaji srca Svetog Nauma.

Antički teatar u Ohridu nalazi se u blizini Gornje kapije i ulaza u Samuilovu tvrđavu. Izgradnja teatra vezana je za kraj 3. veka p.n.e. U doba Rimljana na ovom mestu su se odigravale i gladijatorske borbe. Veruje se i da je ovo bilo mesto pogubljenja mnogih hriščana tokom rimskih progona.

Noćni život na Ohridu razvija bogatu ponudu kroz razne koncerte zabavnog i pop sadržaja za mlade, noćnh klubova organizovanog sadržaja koji više nije ograničen na zatvoreni prostor već je proširen na ulice, trgove i plaže. Noćni život, ipak, nije samo usresređen na potrebe mladih, već se ponuda proširuje i na sadržaj koji odgovara i starijem delu populacije, a pod to spada i obilazak automat klubova, barova, pabova, kazina te ostalih sličnih sadržaja.

Doček Nove godine OHRID 2025.

Ohrid Nova godina 2025.

Pogledajte sve aranžmane za Novu godinu 2025.