Turistička Agencija

Dream Tours

Gde god da putuješ, idi punog srca.

Čovek putuje svetom u potrazi za onim što treba, a kada se vrati kući to i nađe. - George Edward Moore

Turisticka Agencija Dream Tours

Ohrid Nova godina 2025.

Novogodišnje putovanje

OHRID

5 dana / 3 noćenja

29.12.2024. – 02.01.2025.

Cena / €

Ohrid Nova godina 2025. – Ukoliko do sada novogodišnju noć niste proveli na Ohridu vreme je da to i učinite. Ohrid je izuzetno polularna destinacija u periodu novogodišnjih praznika. Divne duge šetnje uz prelepo Ohridsko jezero i lokaliteti koji krase ovo mesto učiniće da poneti sa sobom najlepše uspomene uz najbolju novogodišnju zabavu.

Poslednjih nekoliko godina se neprimetno nametnuo kao destinacija koja okuplja sve veći broj mladih ljudi iz regiona. Postale su nezaboravne novogodišnje noći doživljene na obalama prelepog jezera. Pored toga izleti i niske cene sadržaja su definitivno prevagnule da mladi u potpunosti uživaju na Ohridu i da se zadovoljni vrate svojim kućama. 2400 godina Ohrid je bio poznat pod imenom Lihindos što u prevodu znači Božanska svetlost, dok današnji ne tako spektakularan naziv Ohrid potiče od slovenske reci “o hrid”, prema položaju grada koji zapravo leži na hridi koja se uzdiže iznad Ohridskog jezera. Ohridsko jezero, poznatije kao “makedonsko slatkovodno more” i “ muzej živih fosila” je jezero koje je nastalo pre nekoliko miliona godina tektonskim pomeranjem zemljišta. Pored zanimljive istorije i prelepih crkava ovo mesto je centar zabave zbog čega smo ga i odabrali za novogodišnje putovanje.

PROGRAM PUTOVANJA – Ohrid Nova godina 2025.

1. Dan: Polazak

Polazak iz Niša oko ponoći sa dogovorenog mesta. Noćna vožnja kroz Srbiju I Severnu Makedoniju sa usputnim zadrzavanjima radi odmora I prijema putnika.

2. Dan: Ohrid

Dolazak u Ohrid u prepodnevnim satima. Po dolasku u Ohrid krećemo u šetnju Starom čaršijom. Upoznajemo se sa dugom istorijom na obali Ohridskog jezera. Nastavljamo ragledanje I obilazimo crkve Sv.Sofije, Sv. Bogorodica I Sv. Kaneo, antičko pozorište, Samuilova tvrdjava. Po završetku obilaska odlazimo da se smestimo u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili odlazak na fakultativno krstarenje jezerom. Slobodno vreme.Noćenje.

3. Dan: Ohrid – Doček Nove godine

Doručak. Nakon doručka, slobodno vreme ili fakultativni izlet Sveti Naum I Biljanini izvori. Posmatraćemo ušće Crnog Drima u Ohridsko jezero. Osluškivaćemo otkucaje srca iz kovčega Svetog Nauma. Divićemo se legendama o Vili Jezerki I Biljaninim suzama. Pazarićemo najlepše suvenire ukrašene ohridskim biserima. Napravićemo pauzu za kafu ili ručak u restranu u neposrednoj blizini Biljaninih izvora. Povratak u Ohrid.Organizovan fakultativni Priprema za individualni doček Nove godine. Noćenje.

4. Dan: Ohrid – Repriza Nove godine

Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni odlazak do Drača. Najveći I najznačajniji lučki grad Albanije. Po dolasku krećemo u šetnju gradom na obali Jadranskog mora. Obilazimo ostatke Rimskog amfiteatra, Fatihovu dzamiju, zidine nekadašnjeg vizantijskog grada, kao I Venecijanske kule iz 14.veka. slobodno vreme za ručak gde predlažemo tradicionalnu kuhinju, ali I morske sprecijalitete. Povratak u Ohrid. Noćenje.

5. Dan: Ohrid – Skoplje – Beograd

Doručak. Pakujemo stvari I napuštamo sobe. Polazak za Skoplje. Razgledanje grada I kraće vreme u centru grada. Mogućnost da prošetate starom čaršijom I uživate u makedonskoj gastronomiji. Polazak za Niš. Vožnja kroz Severnu Makedoniju i Srbiju. Dolazak u Niš u kasnim večernjim satima u zavisnosti od zadržavanja na graničnim prelazima. Kraj programa.

Cenovnik – Ohrid Nova godina 2025.

Navedene cene su za polazak iz Niša.

Scroll

PAKET ARANŽMAN PO OSOBI
( Autobuski prevoz + 3 noćenja sa doručkom)
UslugaCENA PO OSOBI

CENA ARANŽMANA OBUHVATA

 • Prevoz autobusom na relacijama prema programu putovanja,
 • Smeštaj u  hotelu Mizo 3* u  1/2 ili 1/2+1 standardnim sobama,  na bazi 3 noćenja sa doručkom /švedski sto
 • Usluge pratioca grupe za sve vreme aranžmana,
 • Organizacioni i drugi troškovi agencije,

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA

 • Krstarenje jezerom 15€
 • Sveti Naum i Biljanini izvori  20€ 
 • Drač– odrasli 20€
 • Individualne troškove
 • Putno zdrastveno osiguranje

PRTLJAG, DOPLATE  I POPUSTI :

 • Prostor za prtljag u autobusu je ograničen i predviđena količina prtljaga po putniku je jedan kofer i jedan komad  ručnog prtljaga. Svaki dodatni kofer se plaća 20 €.
 • Prtljag putnika sme da sadrži iskljucivo stvari za ličnu upotrebu.
 • Raspored sedenja u autobusu pravi agencija prema prijavi putnika,za izbor sedišta važi doplata  10 €
 • Doplata za polazak iz Beograda i ostalih gradova duž auto puta – 20 eur po osobi.
 • Doplata za 1/1 sobu je 80% od cene aranžmana (jedno mesto u autobusu)
 • Umanjenje za treću odraslu osobu na pomoćnom ležaju u 1/2+1 je 10 eura
 • Umanjenje za sopstveni prevoz 15eura

NAČIN PLAĆANjA

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

Gotovina

 • Plaćanje je dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate.
 • 30 % prilikom rezervacije, ostatak 10 dana pre početka putovanja.
 • Čekovima građana do 15.03.2025.

Preko računa

 • Uz profakturu izdatu od strane agencije koja mora biti realizovana do 3 dana od datuma izdavanja.

FAKULTATIVNI IZLETI

FAKULTATIVNI IZLETI – Ohrid Nova godina 2025.

Sveti Naum i Biljanini izvori

Područje u kom se nalazi Sv. Naum je jedno od najlepših na Ohridskom jezeru. Prekrasno zelenilo ovog predela, romantično ostrvce okruženo izvorima Crnog Drima, prostrana peščana plaža, sam manastir i pogled koji puca sa uzvišenja na kome je izgrađen, čine ovo mesto jednim od najprivlačnijih meta turista, izletnika i stanovnika Ohrida. U ovom manastiru počivaju mošti Svetog Nauma, prosvetitelja; učenika braće Ćirila i Metodija. Osmatraćete ušće Crnog Drima u Ohridsko jezero, uživaćete u legendi o vili Jezerki i Biljaninim suzama, čućete otkucaje srca iz kovčega Sv.Nauma, probaćete lekovitu vodu u vrtu crkve Sv.Petke, kupićete najlepše suvenire ukrašene ohridskim biserima.

 

SMEŠTAJ

Hotel MIZO*** je okružen zelenilom i smešten na mirnoj lokaciji, na samo 10 metara od Ohridskog jezera i na 2 km od grada Ohrida, koji je pod zaštitom UNESCO-a. U ponudi ima privatnu plažu, restoran i sobe sa balkonom, klima-uređajem i besplatnim bežičnim internetom. Sve sobe imaju brodski pod, TV sa kablovskim kanalima i sopstveno kupatilo sa fenom za kosu i besplatnim toaletnim priborom. Sa balkona se pruža pogled na jezero, na planinu ili na parking. Restoran hotela Mizo nudi letnju terasu i lokalna jela. U baru se služe raznovrsni topli napici i osvežavajuća pića.

 

Uz ovaj program važe Opšti uslovi organizatora putovanja turističke agencije Clock travel licenca OTP 234/2021 kategorija A .Clock Travel osiguran je Polisom osiguranja za slučaj insolventnosti i odgovornosti za slučaj štete nanete putniku broj 470000050072 osiguravača Triglav Osiguranje, koja važi od 07.12.2021. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Clock Travel koji su sastavno deo prijave putovanja. Program broj 1, od 11.09.2023. Turisticka agencija Dream Tours je ovlasceni subagent u prodaji aranžmana.

 

Doček Nove godine OHRID 2025.

Ohrid Nova godina 2025.