Ponude

Putovanja Budimpesta 2019.

Metropola na dohvat ruke. Ovaj prelepi grad lezi sa obe strane Dunava, sa zapadne strane Budim sa istocne Pesta,cijim je spajanjem i nastao ovaj grad.

Svoje tragove ovde su ostavili Rimljani,Osmanlije ali i umetnici gotike i romanike, tako da cete svakako uzivati u impresivnim gradjevinama. Ono sto nikako ne smete propustiti da vidite je Parlament, ulica Vaci, Trg Heroja i Lancani most.

Madjarski Parlament je jedna od najprepoznatljivijih gradjevina u Budimpesti. Palament je jedna od najvisih gradjevina u gradu, sto predstavlja simboliku otvaranja ovog zdanja na 1000tu godisnjicu osnivanja zamlje.
Kada ste u poseti Budimpesti i da zelite ne mozete zaobici cuvenu Vaci ulicu-centralno setaliste u ovom gradu. Sama ulica je duga 500m a sve vrvi od kafica, prodavnica svedskih brendova ali i mnogih istorijskih gradjevina. Vaci ulica je nedavno proglasena za najlepsu setalisku zonu na svetu, a nalazi se tik uz Dunavski kej.

Ako zelite da uzivate u nezaboravnom pogledu na Dunav i danju a posebno nocu, morate prosetati Lancanim mostom. Most nosi naziv po grofu Seceniju, koji kada mu je otac umro u Becu nedelju dana nije mogao da predje Dunav ,jer su svi mostovi zbog jake zime bili zatvoreni. Tada je obecao da ce izgraditi veliki stalni most bez obzira na cenu. Obecanje je ispunio nesto kasnije, i Budimpesta je dobila jedan od najlepsih mostova.

Putovanje Budimpesta 2020.