Ponude

Skoplje putovanje za Osmi mart

IZLET DO SKOPLJA

27.02.2021.

06.03.2021.

27.03.2021.

 

Cena po osobi je 1,600 din

Jednodnevni izlet u Skoplje. Ovaj izlet zamišljen je tako da se upoznamo sa istorijom grada, da obiđemo najistaknutije kulturno – istorijske i verske znamenitosti ovog grada, ali i da ostane dovoljno vremena za slobodne aktivnosti, uživanje, druženje i kupovinu.

Program putovanja
1. dan Polazak iz Niša u 05h. Putovanje auto putem uz usputne pauze i granične formalnosti. Dolazak u Skoplje. Započinjemo šetnju  gradom: Porto Makedonija, Trg Makedonija na kome se nalaze zgrade Narodne banke sa mermernom fasadom, oficirski dom, Ristikjeva palata, palata Mazura. Trgom dominira veliki spomenik i spektakularno remek delo Ratnik na konju, na kome se nalazi Aleksandar
Makedonski ispod kojeg je velika fontana. U blizini se nalazi Spomen kuća Majke Tereze, koja je podignuta povodom 100 godina od njenog rodjenja. Prelazak iz novog dela grada u stari je moguće putem nekoliko mostova – Most civilizacije, Most umetnosti, Kameni most. Stara skopska čaršija je najveća čaršija na Balkanu van Istanbula. Smeštena je u starom delu grada, na području od Dušanovog mosta do Bit-pazara, te od tvrđave Kale do reke Serave. Tu se nalazi nekoliko džamija, mauzolej, dve crkve i sat-kula. U starom delu se nalaze i Arheološki muzej, kao i Muzej holokausta, Muzej savremene umetnosti. U neposrednoj blizi su Makedonska filharmonija, balet i opera. Muzej grada Skoplja, smešten u zgradi nekadašnje Železničke stanice, jedna od retkih građevina koja nije totalno uništena zemljotresom koji se dogodio 1963 godine. Ovu monumentalnu građevinu modernističkog stila krasi masivan sat koji stalno pokazuje isto vreme – 5:17h, sat i minut kada se zadesio zemljotres i momenat kada je sat prestao da radi. Nakon obilaska grada slobodno vreme.
Odlazak u Skoplje city mall. Polazak za Srbiju u 19h. Dolazak u Niš oko 24h.

Cena aranžmana uključuje:

  • Autobuski prevoz na relacijama prema programu,
  • Troškove ogranizacije putovanja.

Cena aranžmana ne uključuje:

  • Putno i zdravstveno osiguranje
  • Individualne troškove putnika.

* Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu prijave.

Aranžman je rađen na minimum 40 prijavljenih, u slučaju manjeg broja putnika organozator zadržava pravo otkaza do 5 dana pre polaska na put.

Agencija – organizator zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih, objektivnih okolnosti (gužva na granicama, u saobraćaju itd. )Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja t.a. Nitravel Niš .Organizator putovanja NITRAVEL d.o.o. Niš; Licenca 09/2020; MB 17468898