Ponude

Skoplje – City Break 2020.

IZLET DO SKOPLJA

08.03.2020.

15.03.2020.

12.04.2020.

17.05.2020.

Cena po osobi je 1,300 din

Jednodnevni izlet u Skoplje. Ovaj izlet zamišljen je tako da se upoznamo sa istorijom grada, da obiđemo najistaknutije kulturno – istorijske i verske znamenitosti ovog grada, ali i da ostane dovoljno vremena za slobodne aktivnosti, uživanje, druženje i kupovinu.

Polazak na izlet je iz Niša u 7,00h sa parkinga kod Tempa. Dolazak u Skoplje oko 11,00 h.

Obilazak grada: Prolaskom kroz Portu Makedonija (izuzetan umetnički rad od mermera i bronze, koji sve neizbežno podseća na Trijumfalnu kapiju u Parizu) izlazi se na centralni trg. Trg Makedonija je glavni i najveći trg u Skoplju. Izgrađen je između 1920 i 1940 godine. Na trgu se nalazi zgrada Narodne banke sa mermernom fasadom, monumentalni oficirski dom, Ristikjeva palata, palata Mazura. Centralnim trgom dominira veliki spomenik i spektakularno remek delo Ratnik na konju, na kome se nalazi Aleksandar Makedonski ispod kojeg je velika fontana. U blizini se nalazi Spomen kuća Majke Tereze, koja je podignuta povodom 100 godina od njenog rodjenja.

Prelazak iz novog dela grada u stari je moguće putem nekoliko mostova – Most civilizacije, Most umetnosti, Kameni most. Stara skopska čaršija je najveća čaršija na Balkanu van Istanbula. Smeštena je u starom delu grada, na području od Dušanovog mosta do Bit-pazara, te od tvrđave Kale do reke Serave. Tu se nalazi nekoliko džamija, mauzolej, dve crkve i sat-kula. Ceo ovaj deo čine lavirinti uzanih kaldrmisanih uličica oivičenih raznim zanataskim radnjama, zlatarama, čajdžinicama, tavernama, poslatičarnicama…U okviru čaršije videćete tragove i ostatke Otomanskog carstva. U starom delu se nalaze i Arheološki muzej sa svojom ispresivnom kolekcijom, kao i Muzej holokausta, Muzej savremene umetnosti. U neposrednoj blizi su Makedonska filharmonija, balet i opera.

Najinteresantniji turistima je Muzej grada Skoplja, smešten u zgradi nekadašnje Železničke stanice. To je jedna od retkih građevina koja nije totalno uništena zemljotresom koji se dogodio 1963 godine. Ovu monumentalnu građevinu modernističkog stila krasi masivan sat koji stalno pokazuje isto vreme – 5:17h, sat i minut kada se zadesio zemljotres i momenat kada je sat prestao da radi. Nakon obilaska grada slobodno vreme. Odlazak u Skoplje city mall ( http://skopjecitymall.mk/ ) slobodno vreme.

Nakon slobodnog vremena polazak za Srbiju u 19,00h, a u Niš dolazimo oko 23:00h.

Cena aranžmana uključuje:

  • Autobuski prevoz na relacijama prema programu,
  • Troškove ogranizacije putovanja.

Cena aranžmana ne uključuje:

  • Putno i zdravstveno osiguranje,
  • Individualne troškove putnika.

* Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu prijave, izbor sedišta u autobusu se doplaćuje 10€ po osobi.

Aranžman je rađen na minimum 50 prijavljenih, u slučaju manjeg broja putnika organozator zadržava pravo otkaza do 3 dana pre polaska na put.

Agencija – organizator zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih, objektivnih okolnosti (gužva na granicama, u saobraćaju itd. )