Turistička Agencija

Dream Tours

Gde god da putuješ, idi punog srca.

Čovek putuje svetom u potrazi za onim što treba, a kada se vrati kući to i nađe. - George Edward Moore

Turisticka Agencija Dream Tours

Putovanje u Bansko

BANSKO- MELNIK-RILSKI MANASTIR

3 dana / 2 Noćenja / BUS

CENA: 99 eur

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN –  11.11.2022. NIŠ – BANSKO

Sastanak grupe u 06.45h na parkingu kod stadiona. Polazak u 07.00h. Vožnja sa pauzama na graničnim prelazima. Dolazak u Bansko. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

2. DAN – 12.11.2022. BANSKO – MELNIK – BANSKO

Doručak. Slobodno vreme za odmor i individualne aktivnosti ili fakultativni izlet do Melnika – najmanjeg grada u Bugarskoj sa oko 250 stanovnika. Poznat je po drevnim kućama, bogatoj arhitekturi i istoriji, ali i po opojnom ukusu vina. Slobodno vreme za šetnju i poseta vinariji uz degustaciju. Povratak u hotel…slobodno vreme za šetnju ili SPA…Mogućnost organizovanja fakultativne večere uz muzički program. Noćenje.

3. DAN –  13.11.2022. BANSKO – RILSKI MANASTIR – NIŠ

Doručak. Napuštanje soba i polazak za Rilski manastir – najveći i najpoznatiji pravoslavni manastir u Bugarskoj. Nalazi se na planini Rila, 117 km južno od Sofije, u dubokoj dolini Rilske reke, na nadmorskoj visini od 1,147 m. Veruje se da je manastir osnovao pustinjak Sveti Jovan Rilski (Ivan Rilski), čije ime manastir nosi za vreme vladavine bugarskog cara Petra I (927 – 968). Od turskog osvajanja, postaje kulturni i duhovni centar bugarske nacionalne svesti a svoj vrhunac je doživeo između XII i XIV veka. Manastirski kompleks je proglašen nacionalnim istorijskim spomenikom 1976. a postao je deo UNESKO- ve Svetske baštine 1983. Čitav kompleks zauzima površinu od 8.800 m² i pravougaone je forme, koja okružuje centralno unutrašnje dvorište. Polazak za Srbiju. Vožnja sa pauzama na graničnim prelazima. Dolazak u Niš u večernjim satima.

 

Cenovnik – Bansko relax vikend 2022.

Cene su izražene u evrima po osobi sa uključenim prevozom

TERMIN PUTOVANJAHOTELUSLUGACena po osobi
10.11. – 13.11.2022. Hotel ★★★★2 noćenja
sa doručkom
99€

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA

 • Prevoz na navedenim relacijama povišenim solo ili spratnim turističkim autobusom sa a/c i a/v uređajima,
 • Smeštaj u Banskom u hotelu tipa 4* u dvo i trokerevetnim sobama na bazi 2 noćenja sa doručkom
 • Licenciranog pratioca grupe,
 • Troškove organizacije
 • Odlazak do Rilskog manastira

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA

 • Individualne troškove putnika.
 • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje.
 • večera uz muzički program u nekom od gradskih restorana,
 • poseta Melniku i vinariji sa degustacijom vina – 30 eura (minimum 20 osoba za realizaciju),
 • ulaznica za Rilski manastir
 • doplata za 1/1 sobu na upit

 

Opis smeštaja:

Hotel Casa Karina je hotel sa četiri zvezdice i udaljen je svega 100 m od gondole i  1 km od starog centra grada, što je samo desetak minuta šetnje od hotela. Hotel  raspolaže sa 54 sobe, 14 studija i 50 apartmana. Svi apartmani  imaju TV, mini bar, telefon i kupatilo.

 • Studio za 2-1 osobe (2+1):40 m2, francuski ili dva odvojena ležaja, fotelja na rasklapanje, kuhinja. Namenjen smeštaju  porodica sa jednim detetom do 11,99 god.
 • Dvokrevetna soba za 2-4 osoba (2+2): 28-32 m2,  francuski ležaj, dva pomoćna ležaja. Namenjena smeštaju porodica sa dvoje dece do 11,99 god ili 3 odrasle osobe.

 

NAČIN PLAĆANJA

Plaćanje se vrši po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.

 • 40% akontacija kod prijave, ostatak  do 10 dana pre početka putovanja.

*U slučaju promene na monetarnom tržištu, kao i promenama u cenama prevoznika, konzularnih predstavništva i osiguravajućih društava, agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana.

NAPOMENE U VEZI PUTOVANJA

Opšte napomene:

• Molimo Vas da pažljivo pre prijavljivanja potražite i proučite Opšte Uslove Putovanja organizatora

• Molimo da uzmete u obzir da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta, ili tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja, ne rade i postoji mogućnost izmene redosleda pojedinnih sadržaja u programu

• Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi regulisanja povraćaja sredstava po osnovu TAX FREE, pa Vas molimo da to imate u vidu

• Svi putnici državljani Republike Srbije koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, osim državljana sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije, u zemlje potpisnice Šengenskog sporazuma mogu putovati bez viza u skladu sa odlukom Saveta Ministara EU. VAŽNO: Preporučuje se putnicima, sa novim biometrijskim pasošima, da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.

Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Neophodna je viza za vlasnike novih biometrijskih pasoša izdatih od strane Koordinacione uprave pri Ministarstvu unutrašnjih poslova u Beogradu tj. ako u pasošu stoji da je izdat od strane MUP R SRBIJE, KOORDINACIONA UPRAVA

• VAŽNO Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati overenu saglasnost oba roditelja i biti u pratnji punoletnog pratioca pri prelasku granice

• Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije

• Organizator zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor

Neophodan broj putnika za realizaciju aranžmana je 50 osoba. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih agencija zadržava pravo otkaza ili korekcije programa, i o tome će obavestiti putnike najmanje 5 dana pre početka aranžmana.

VAŽNA NAPOMENA: TAČNO VREME POLASKA ĆE BITI POTVRĐENO OD STRANE AGENCIJE DAN PRED PUT, A OSTALA VREMENA NA SAMIM DESTINACIJAMA PUTNICI ĆE IMATI OD STRANE VODIČA NA KONKRETNOM PUTOVANJU.

Turistička agencija Dream Tours je ovlašćeni subagent. Organizator ovog putovanja je turistička agencija Mondorama Nis  Licenca OTP 140/2021, kategorija A od 27.10.21

Za ovo putovanje važe opšti uslovi putovanja turističke agencije Mondoramaa i YUTA-e.