Turistička Agencija

Dream Tours

Gde god da putuješ, idi punog srca.

Čovek putuje svetom u potrazi za onim što treba, a kada se vrati kući to i nađe. - George Edward Moore

Turisticka Agencija Dream Tours

Putovanje u Istanbul

Putovanje u Istanbul za sezonu 2023.

Istanbul je najveći i najvažniji grad u Turskoj. Nalazi se na obalama Bosforskog moreuza i Mramornog mora, na raskrsnici puteva koji vode sa Balkanskog poluostrva u Malu Aziju i iz Sredozemnog u Crno more. Jedini je grad na svetu koji se prostire na dva kontinenta. U davna vremena poznat kao Konstantinopolj ili Konstantinov grad, kasnije Carigrad, a danas Istanbul, predstavlja najjače ekonomsko i kulturno sedište turske države, važan internacionalni i saobraćajni čvor, a ujedno i veoma zanimljiv turistički centar.

Istanbul putovanje 2023, Ponuda putovanja za Istanbul 2023, Putovanje u Istanbul 2023. Turska

Ono što najviše izdvaja Istanbul od svih drugih destinacija jeste njegova multikulturalnost. Kroz istoriju, ovaj grad je menjao strukturu populacije, dok je igrao važnu ulogu u islamskoj i hrišćanskoj kulturi. Zbog toga Istanbul, ranije poznat i kao Carigrad, Kostantinopolj i Vizantion, odiše raznovrsnom kulturom, istorijskim znamenitostima i kreativnim spojem evropske i azijske arhitekture.

Kako biste doživeli Istanbul i kvalitetno iskoristili vreme vašeg obilaska da ga upozate na što više načina, pogledajte naše preporuke za lokacije koje biste mogli obići, hranu koju bi trebalo probati i obilaske koje ne smete propustiti.

 • Kako bi videli program putovanja kliknite na željeni datum u cenovniku.

Scroll

PAKET ARANŽMANI PO OSOBI
- Autobuski prevoz -
TERMINI
PUTOVANJA
USLUGACENA
05.12. - 11.12.2023.4 Noćenja sa doručkom
Hotel ★ ★ ★
139€
06.12.-11.12.2023.3 Noćenja sa doručkom
Hotel ★ ★ ★
139€
06.12.-11.12.2023.3 Noćenja sa doručkom
Hotel ★ ★ ★
134€
13.12.- 18.12.2023.3 Noćenja sa doručkom
Hotel ★ ★ ★
119€
20.12.-25.12.2023.3 Noćenja sa doručkom
Hotel ★ ★ ★
139€

U Istanbul obavezno posetite:

Sulejmanova džamija je fantastična po tome što se nalazi visoko iznad Sultanahmed dela grada, i sa njenih zidova pruža se odličan pogled na grad. Sagrađena je po nalogu Sulejmana Veličanstvenog u šesnaestom veku, i jedna je od znamenitijih džamija Istanbula. Turci su vrlo pažljivi kada se radi o njihovim religijskim i kulturnim zdanjima, te su poslednje renovacije ove džamije bile 2018 godine, kada su uređivali i pločice i šetalište oko same džamije. Uspon do nje je prilično strm, ali pogled je svakako vredan te šetnje.

Sultan Ahmedova džamija, poznatija kao Plava Džamija, nezaobilazna je tačka u avanturi kroz Istanbul, smeštena u samom centru grada. Na njenom mestu nekada se nalazila Konstantinova palata, a ime je dobila po boji njenih kupola. Ova impozantna građevina redovno je posećena od strane mnogobrojnih turista, ali i mladih koji po lepom danu uživaju u parku kojim je okružena. U njenoj neposrednoj blizini nalaze se distrikt sa restoranima i mnogobrojnim prodavnicama suvenira i ručnih radova zanatlija.

Nedaleko od Plave džamije, nalazi se Aja Sofija, jedna od najlepših crkvi u Istanbulu. Sagrađena je kao pravoslavna crkva, i služila je kao sedište patrijarha sve do pada Carigrada, kada je, kao i mnoge crkve, pretvorena u džamiju. Danas Aja Sofija važi za jednu od najimpresivnijih građevina na svetu, a u ovom prelepom zdanju nalazi se muzej koji svedoči o burnoj istoriji Istanbula, promenama imperija, religija i kulture.

U vreme Muhameda Osvajača, izgrađena je Topkapi Palata, rezidencija turskih sultana. Unutar palate nalaze se prostrana dvorišta, prelepi parkovi, koji vode do spoljašnje kapije. U Topkapi palati možete obići popularni Topkapi muzej, a u jednom od dvorišta nalazi se i Aja Irena, crkva koja nije pretvorena u džamiju i koja je još uvek pravoslavna. Kada se izađe iz palate na obalu, dugačak kej pred vama je dugačko, mirno šetalište.

Sa druge strane obale, u blizini doka Kabataš, nalazi se Dolmbahče Palata, još jedan dom sultana u vreme Otomanskog Carstva. Dolmbahče Palata važi za najveću, i jednu od najlepših palata u Turskoj. Ovaj kvart Istanbula naziva se Bešiktaš, i premda se u njemu nalazi ova veličanstvena palata, ovaj kraj svetu je poznat po nečemu sasvim drugačijem.

Kapali čaršija, poznata kao Grand Bazar, centralna je stanica tramvaja u Istanbulu. Kapali čaršija važi za prvi bazar na svetu, a za obilazak preko četiri hiljade radnji u njemu potreban vam je najmanje jedan dan. U ovoj pokrivenoj pijaci možete naići na najveći izbor začina i čajeva, kako turskih tako i biljaka koji dolaze iz raznih zemalja Azije.

Galata kula jedna je od najupadljivijih građevina orijentalnog grada na Bosforu i nalazi se u starom delu Istanbula, nekadašnjem Carigradu. Godišnje je posete milioni turista s obzirom na to da je poseta Istanbulu nezamisliva bez odlaska na ovaj toranj sa kog se pruža veličanstven pogled na ceo grad. Visoka je 62 metra i izgrađena je u srednjem veku od drveta te je zbog toga pretrpela mnoga oštećenja. Služila je u razne svrhe, a jedna od njih je osmatračnica. Kula Galata danas poseduje restoran i noćni klub u kom se održavaju turske večeri.

Glavna pešačka ulica grada Istiklal Caddesi (Ulica nezavisnosti) je „žila kucavica“ ovog grada. Ovo je moderna ulica sa velikim brojem radnji svih svetskih brendova, ali i sa velikom ponudom restorana i kafića.

Najbolje baklave u Istanbulu služe se duž glavne ulice iz koje se ulazi u Topkapi palatu. Ovde se nalazi mnoštvo šarmantnih turskih kafića i poslastičara, sa velikim izborom ratluka i različitih baklava, kao i odlične turske kafe. Enterijeri kafića su u turskom tradicionalnom stilu inspirisani divanima i ćilimima sa orijentalnim dezenima. Ovo su savršena mesta za predah u obilasku grada, uz kafu, šećer, čaj ili šišu. Unutar kafića je zabranjeno pušenje, ali svaki kafić u ovom delu ima ušuškano dvorište za pušače i goste koji se služe nargilama.

Mnogo je mesta u Istanbulu koja vredi posetiti, od muzeja, preko trgova, pa do uličica koje kriju tajne koje ne možete ni da naslutite. Nije ovo bez razloga grad u kojem su kontinenti odlučili da se spoje.

Istanbul putovanja - Program 1.

Istanbul ponuda putovanja

3 noćenja sa doručkom

Hotel ★ ★ ★ 139€

PROGRAM PUTOVANJA – Istanbul putovanja 2023.

1. Dan BEOGRAD

Polazak grupe iz Beograda u 17h (osim prazničnih koji su u 14 ili 15 h) sa parkinga muzeja 25 maj – Kuća cveća. Noćna vožnja kroz Bugarsku sa kraćim pauzama za odmor.

2. Dan BUGARSKA – ISTANBUL

Planirani dolazak u Istanbul je u popodnevnim časovima po lokalnom vremenu. Panoramsko razgledanje grada: Golden most, Taksim, Zlatni rog, Bosfor, Palata Dolmabahče. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Fakultativna poseta i obilazak džamije Sulejmanije, druge po veličini džamije u Istanbulu. Ova veličanstvena građevina je delo najpoznatijeg arhitekte iz Osmanskog doba – Mimar Sinana. Sagrađena je po naredbi Sultana Sulejmana Veličanstvenog. Sulejmanija je u narodu poznata i pod nazivom džamija koja nikada neće biti srušena. Ovaj naslov naglašava izuzetno jaku strukturu građevine koja je od izgradnje doživela više od stotinu zemljotresa, a da na njenim zidovima se nisu pojavile ni najmanje pukotine. Prema istoričarima, na izgradnju kompleksa utrošeno je oko 3200 kilograma zlata. U njoj je mauzolej osmanlijskog sultana Sulejmana Veličanstvenog kao i njegove žene Haseki sultan, poznatije kao Hurem. Nakon obilaska, poseta robnoj kući Morava. Noćenje.

3. Dan ISTANBUL

Doručak. Slobodan dan ili polazak na fakultativno poludnevno razgledanje Istanbula (panoramsko + obilaci): Hipodrom, Plava džamija, Aja Sofija, Kapali čaršija, TopKapi palata ( dvoriste) – u pratnji lokalnog vodiča. Povratak u hotel. Uveče, fakultativni večernji odlazak na orijentalno ili tursko veče. Noćenje.

4. Dan ISTANBUL

Doručak. Slobodan dan ili fakultativno krstarenje Bosforom sa posetom Vaseljenskoj patrijaršiji: dnevno krstarenje Bosforom uz razgledanje grada: Zlatni Rog – najlepši deo Istanbula, Galata most i Galata kula, Džamija Selimija, Dolmabahče palata, Bešiktaš – kvart grada sa stadionom istoimenog fudbalskog kluba, Ortokoj kvart, Rumenli hisar – čuvena vizantijska tvrđava, Jedi kule (sedam kula), Devojačka kula, Jildiz palata. Nakon krstarenja, odlazak u kvart grada Fener i poseta Vaseljenskoj patrijaršiji. Fakultativna poseta Domabahče palati. Fakultativni večernji odlazak gradskim prevozom obilazak Taksima: obilazak Galata kvarta i Galata kule koja je jedna od najupadljivijih građevina orijentalnog grada na Bosforu. Visoka je 62 metra i izgrađena je u srednjem veku od drveta te je zbog toga pretrpela mnoga oštećenja. Služila je u razne svrhe, a jedna od njih je osmatračnica. Zatim sledi šetnja poznatm Istiklal ulicom koja je najpoznatija ulica i pešačka zona u Istanbulu, izvire iz glavnoga trga Taksim. Ulica je u kaldrmi i duga 1,6 km. Ovo je moderna ulica sa velikim brojem radnji svih svetskih brendova, ali i sa velikom ponudom restorana i kafića. Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.

5. Dan ISTANBUL – BUGARSKA

Doručak. Napuštanje hotela najkasnije do 09h – lokalno vreme. Slobodno vreme. Fakultativni izlet „Azijski deo Istanbula“. Odlazak do vidikovca na Čamlidzi, kraće zadržavanje kod Devojačke kule radi slikanja, odlazak do Kadikoya. Slobodno vreme u čaršiji, nakon čega sledi povratak u hotel. Polazak za Srbiju u popodnevnim casovima. Vožnja kroz Bugarsku sa kraćim pauzama radi odmora.

6. Dan NIŠ – BEOGRAD

Planirani dolazak u Beograd je u jutarnjim časovima, na parking Muzeja istorije Jugoslavije (Kuća cveća).

CENA ARANŽMANA OBUHVATA

 • Prevoz autobusom turističke klase (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića i hrane tokom putovanja) na relaciji Beograd-Istanbul-Beograd, prema programu; sa dozvoljenih maksimalnih 23kg bagažnog prtljaga (1 kofer) i 1 komad ručnog prtljaga po osobi. Organizator putovanja nije u obavezi da primi u autobus višak prtljaga.
 • Asistencija pratioca grupe.
 • Smeštaj u hotelu sa 3* (ili u rangu hotela sa 3*) na bazi tri noćenja sa doručkom.
 • Troškovi organizacije putovanja.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA

 • Troškovi fakultativnih izleta i poseta, ulaznice za muzeje i lokalitete.
 • Troškovi putnog zdravstvenog osiguranja putnika uz pokriće za Covid-19.
 • Nepomenute usluge.

FAKULTATIVNI IZLETI

 • Aja Sofija + Plava Džamija + Hipodrom + dvorište Topkapi – 25 € odrasli /20 € deca (obilazak u pratnji vodiča), ulaznice za Topkapi na licu mesta.
 • Vaseljenska patrijaršija i Krstarenje Bosforom – 25 € odrasli /20 € deca (cena uključuje obilazak Patrijaršije, vožnju brodom i pratnju lokalnog vodiča);
 • Obilazak Dolmabahče palate – 40 € odrasli /30 € deca (cena uključuje ulaznicu za palatu i harem u pratnji vodiča);
 • Tursko veče na brodu – 40€;
 • Tursko veče u restoranu Gar – 35€;
 • Azijski deo Istanbula – 25 € odrasli /20 € deca;
 • Džamija Sulejmanija i Morava – 10 € odrasli i deca;
 • Taksim noću ( sa uračunatim kartama za gradski prevoz) – 15 € odrasli /10 € deca;

Minimum za realizaciju fakultativnih izleta i poseta je 25 putnika. Popust se odnosi na decu do 12 god.

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera. Svu odgovornost prilikom izvodjenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

SMEŠTAJ

Smeštaj je u Istanbulu (Turska) u hotelima 3* ili u rangu 3*.

Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti. Potpisivanjem Ugovora o putovanju stranka prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja. Organizator odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, obaveštava putnike o nazivu hotela putem sajta.

Grand Hotel Halic ★ ★ ★ ★

Nalazi se na dobroj poziciji u centru četvrti Bejoglu u Istanbulu. Iz hotela se pruža pogled na zaliv Zlatni Rog. Trg Taksim i Kula Galata udaljeni su par minuta hoda. Hotel poseduje bazen u zatvorenom i spa centar. Hotelske sobe su lepo uređene i imaju prostor za sedenje, opremljene su flat-screen TV-om sa satelitskim kanalima. Gostima su na raspolaganju grejanje, klima-uređaj i besplatan WiFi, bazenu u zatvorenom hamam (uz doplatu), suva sauna (uz doplatu) i usluge masaže (uz doplatu). Na najvišem spratu nalazi se restoran Adali koji nudi turska predjela i ima jedinstven pogled na drevni Istanbul. Tramvajska stanica Tunel u centralnoj Ulici Istiklal udaljena je 5 minuta hoda od hotela Grand. Stanica uspinjače Bejoglu je udaljena samo 100 metara i njome se direktno stiže do mosta Galata. Doručak – kontinetalni švedski sto.

Kecik hotel ★ ★ ★

Hotel se nalazi u starom delu grada (oblast Laleli), u blizini svih većih znamenitosti. Hotel ima restoran i bar. Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/wc), TV, telefon, klima uređaj, minibar. Doručak – kontinetalni švedski sto.

Kaya hotel ★ ★ ★

Hotel se nalazi u starom delu grada (oblast Fatih) i na oko 1-2 km od svih većih znamenitosti. Hotel ima restoran i bar. Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), TV, telefon. Doručak – kontinentalni švedski.

Sahinler hotel ★ ★ ★

Hotel se nalazi u starom delu grada (oblast Laleli) i na oko 2-3 km od svih većih znamenitosti. Hotel ima restoran, bar prodavnicu i recepciju koja radi non stop. Besplatan WI-FI internet. Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), TV, telefon, klima uređaj, minibar. Doručak – kontinentalni švedski sto.

The City hotel ★ ★ ★

Hotel se nalazi u oblasti Aksaray . Hotel ima recepciju, restoran i bar. Svaka soba poseduje kupatilo sa (tuš/wc), TV . Sobe nemaju terasu. Wi fi besplatno u hotelu. Doručak – kontinetalni švedski sto.

Sultan hotel ★ ★ ★

Hotel se nalazi u starom delu grada (oblast Laleli), u blizini svih većih znamenitosti. Hotel ima restoran i bar. Svaka soba poseduje kupatilo – renovirana (tuš/wc), TV, telefon, klima uređaj, minibar. Sobe nemaju terase. Wi fi besplatan u celom hotelu. Doručak – kontinetalni, švedski sto.

Barin hotel ★ ★ ★

Hotel se nalazi u starom delu grada na pešačkoj udaljenosti od čuvenog Kapali Carsi (Velikog bazara), palate Topkapi, Plave džamije i Muzeja Svete Sofije. Hotel ima restoran i bar. Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), kablovska TV, telefon, klima uređaj, sef, minibar. Doručak – kontinentalni, švedski sto.

The City hotel ★ ★ ★

Hotel se nalazi u oblasti Aksaray. Hotel ima recepciju, restoran i bar. Svaka soba poseduje kupatilo sa (tuš/wc), TV. Sobe nemaju terasu. Wi fi je besplatan u hotelu. Doručak – kontinetalni, švedski sto.

Hotel Sim, Aksaray ★ ★ ★

Sulejmanova džamija udaljena je 2 km. Gostima su u okviru ovog hotela na raspolaganju bar i klimatizovane sobe sa sopstvenim kupatilom, kao i recepcija koja radi non-stop, posluga u sobi i menjačnica. Sobe u ovom hotelu imaju garderober. Sve sobe u hotelu Sim sadrže radni sto i flat-screen TV. Doručak je na bazi švedskog stola. Konstantinov stub je udaljen 2 km, a Bazilika Cisterna se nalazi na 2.7 km.

HOTEL HERMANOS ★ ★ ★

Hotel se nalazi u starom delu grada (oblast Aksaraj) i na oko 2-3 kim od svih većih znamenitosti. Hotel ima restoran i bar. Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), TV, telefon, klima uređaj, minibar. Doručak – kontinentalni, švedski sto.

HOTEL ALFA ★ ★ ★

Tramvajsko stajalište Aksaray, udaljeno 80 metara od hotela , hotel je na oko 2-3 kim od svih većih znamenitosti. Hotel ima restoran i bar. Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), TV, telefon, klima uređaj. Doručak – klasičan način usluživanja.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

Plaćanje aranžmana je u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, dok je ostatak podložan promeni.

Gotovinski – uplata avansa od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana, prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje.

Uplatom preko računa – uplata avansa od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana, prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje.

Napomene:

U vreme praznika moguće je odstupanje u vremenu polaska iz Beograda i povratka sa destinacije zbog gužvi na granicama.

Krajnji rok za obaveštavanje putnika, za slučaj otkazivanja aranžmana od strane agencije organizatora je 5 dana pre početka putovanja.

Promena datuma putovanja smatra se se otkazom putovanja od strane putnika i podleže troškovima otkaza.

Agencija zadržava pravo promene redosleda i sadržaja programa putovanja usled vanrednih okolnosti na koje nije mogla uticati, predvideti ili u kratkom vremenskom periodu otkloniti.

U slučaju drastičnih promena cena goriva, putarina I parking u odnosu na dan izlaska programa – cena je podložna promeni.

Za maloletna lica koja putuju bez jednog roditelja potrebna je overena saglasnost drugog roditelja.

Turistička viza za Sloveniju i tranzitna viza kroz Hrvatsku za građane Republike Srbije, u okviru turističkog aranžmana, koji putuju putnim ispravama Republike Srbije NIJE POTREBNA. Potreban je pasoš koji važi minimum 3 meseci od dana povratka sa putovanja, slobodna stranica u pasošu. Putnici koji nisu državljani Republike Srbije su u obavezi da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju.

Predviđen raspored privremenog zaustavljanja: Zaustavljanje radi usputnih odmora planirano je na svakih 3 do 4 sata vožnje na usputnim stajalištima, u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu.

Putnici sami nose svoj bagažni i ručni prtljag od autobusa do hotela; od hotela do autobusa.

Putnici su u obavezi da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu, vrednostima, prtljagu i stvarima tokom trajanja aranžmana.

Organizator putovanja ne snosi odgovornost ukoliko jedan ili više sadržaja u hotelu nisu u funkciji usled objektivnih okolnosti, renoviranja i slično.

Buka u objektima oko hotela, regulisana je lokalnim zakonima i propisima; nadležnost je lokalnih inspekcijskih organa.

Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi regulisanja povraćaja sredstava po osnovu TAX FREE.

Turistička agencija Dream Tours je ovlašćeni subagent. Organizator ovog putovanja je turistička agencija Travelland. Za ovo putovanje važe opšti uslovi putovanja Turističke agencije Travelland-a i YUTA-e.

Istanbul putovanja - Program 2.

Istanbul ponuda putovanja

3 noćenja sa doručkom

Hotel  ★ ★ ★ – cena od  134€

Hotel ★ ★ ★ ★ – cena od  144 €

PROGRAM PUTOVANJA – Istanbul putovanja 2023.

1. Dan

Polazak iz Čačka u 15 h, Kraljeva oko 16 h . Vožnja kroz Srbiju, Bugarsku i Tursku sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.

2. Dan ISTANBUL – DŽAMIJA SULEJMANIJA

Dolazak u Istanbul u prepodnevnim časovima. Panoramsko razgledanje grada autobusom uz pratnju stručnog lokalnog vodiča / starog jezgra Istanbula: Zlatni rog, Galata most, obilazak modernih kvartova Istanbula – Taksim i Bejolu. Smeštaj u hotel oko 15h. Slobodno vreme. Fakultativna poseta i obilazak džamije Sulejmanija – lepotice Istanbula. Druga je po veličini džamija u Istanbulu. Ova veličanstvena građevina je delo najpoznatijeg arhitekte iz Osmanskog doba – Mimar Sinana. Sagrađena je po naredbi Sultana Sulejmana Veličanstvenog. Sulejmanija je u narodu poznata i pod nazivom džamija koja nikada neće biti srušena. Ovaj naslov naglašava izuzetno jaku strukturu građevine koja je od izgradnje doživela više od stotinu zemljotresa, a da se na njenim zidovima nisu pojavile ni najmanje pukotine. Prema istoričarima, na izgradnju kompleksa utrošeno je oko 3200 kilograma zlata. U njoj je mauzolej osmanlijskog sultana Sulejmana Veličanstvenog kao i njegove žene Haseki sultan, poznatije kao Hurem. Nakon obilaska, slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3. Dan ISTANBUL – ČAMLIDŽA – USKUDAR – DEVOJAČKA KULA – KADIKOY – BAGDAD ULICA

Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni izlet Upoznajte Aziju. Izlet počinje odlaskom na vidikovac Čamlidža i prelep pogled na Evropsku stranu Istanbula. Nastavlja se dalje prema Uskudaru, starom Azijskom naselju. Šetnja obalom do Devojačke kule. Fotografisanje jednog od simbola grada i prilika da se čuje mitološka priča vezana za ovaj lokalitet. Zatim sledi odlazak do trga Kadikoy. Slobodno vreme za upoznavanje sa čaršijom i uskim isprepletanim ulicima. Na kraju izleta odlazak do Bagdad ulice, najpoznatije pešačke i trgovačke ulice na ovoj strani grada. Povratak u hotel. Slobodno vreme.Noćenje.

4. Dan ISTANBUL – KRSTARENJE BOSFOROM I POSETA VASELJENSKOJ PATRIJARŠIJI – DOLMABAHČE PALATA – TURSKO VEČE

Doručak. Slobodno vreme ili odlazak na fakultativno dnevno krstarenje Bosforom uz razgledanje grada: Zlatni Rog –najlepši deo Istanbula, Galata most i Galata kula, Džamija Selimija, Dolmebahče palata, poslednje sedište sultana, Bešiktaš – kvart grada sa stadionom istoimenog fudbalskog kluba, Ortokoj kvart, Rumeni hisar-čuvena vizantijska tvrđava, Jedi kule (sedam kula), Devojačka kula, Jildiz palata… Nakon krstarenja, odlazak u kvart grada Fener i poseta Vaseljenskoj patrijaršiji. Nakon toga, fakultativni obilazak Dolmebahče palate, poslednje sedište sultana. Slobodno vreme. Uveče fakultativno odlazak u nacionalni restoran na večeru – TURSKO VEČE sa programom /trbušni ples/.Noćenje.

5. Dan ISTANBUL – PEŠAČKA TURA I OBILAZAK LOKALITETA – Hipodrom, Plava Džamija, Aja Sofija, dvorište Topkapi palate

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme ili fakultativno obilazak najvećih kulturno istorijskih znamenja Carigrada (GRAND TURA): Čemberlitaš – stub sa obručima iz vizantijskog perioda, Hipodrom, Teodosijev obelisk, Egipatski obelisk, Stub Troglave zmije, Plava džamija – jedna od najspektakularnijih džamija na svetu, Aja Sofija – nekadašnja najveća crkva sveta. Topkapi palata – sedište osmanske imperije. Planiran povratak za Srbiju u popodnevnim časovima. Noćna vožnja preko Bugarske sa kraćim usputnim zadržavanjima.

6. Dan KRALJEVO, LESKOVAC

Dolazak u Kraljevo u ranim jutarnjim časovima, sve u zavisnosti od zadržavanja na graničnim prelazima. Kraj programa.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA

 • Prevoz autobusom turističke klase na navedenoj relaciji (audio, A/C),
 • Smeštaj u Istanbulu u izabranom hotelu na bazi 3 noćenja sa doručkom u dvokrevetnim ili trokrevetnim sobama po želji putnika,
 • Obilaske prema programu putovanja (Istanbul – panorama grada),
 • Usluge stručnog vodiča za vreme trajanja aranžmana,
 • Troškove organizacije putovanja.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA

 • Troškovi fakultativnih izleta i poseta, ulaznice za muzeje i lokalitete,
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uplatiti u agenciji),
 • Individualne troškove.

POPUSTI I DOPLATE

 • Dete do 2 -12 godina u sobi sa dve punoplative osobe ostvaruje popust od 20%, ima svoje mesto u autobusu,
 • Deca do 6 godina, u pratnji dve punoplative osobe, u zajedničkom ležaju, plaćaju 40€ (cenu karte),
 • Doplata za 1/1 sobu je 40 €.

FAKULTATIVNI IZLETI

 • Obilazak Aja Sofije, Plave Džamije i Top Kapi palate (bez ulaznice za Top Kapi palatu) – 20 € – obilazak sa lokalnim vodičem,
 • Tursko veče – 35 €,
 • Krstarenje Bosforom sa Vaseljenskom patrijaršijom – 20 €,
 • Dolmebahče palata – 30 €,
 • Džamija Sulejmanija – 10€,
 • Azijski deo Istanbula – 30 €.
 • Prinčevska ostrva – 25 €.

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

SMEŠTAJ

Hotel  ★ ★ ★ 

 Hotel ★ ★ ★ ★ 

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

Aranžman je plativ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na sledeći način:

 • Gotovinski – 30% prilikom rezervacije, ostatak 15 dana pre početka aranžmana.
 • Odloženo – čekovima građana, 50% prilikom rezervacije, ostatak deponovanjem čekova u jednakim mesečnim ratama do decembra 2023. godine.

Napomene:

Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).

Minimum za realizaciju putovanja je 40 putnika.

U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.

Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.

Maloletni putnici prilikom putovanja, ako nisu u pratnji roditelja, moraju imati overenu saglasnost roditelja.

MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE preporučuje se, jer carinski organi s vremena na vreme proveravaju posedovanje polise putnog osiguranja. Agencija ne snosi odgovornost ukoliko putniku zbog neposedovanja polise bude uskraćen ulazak u zemlju EU.

VAŽNO OBAVEŠTENJE : PASOŠI DRŽAVLJANA REPUBLIKE SRBIJE KOJI PUTUJU U TURSKU MORAJU IMATI ROK VAŢENJA MINIMUM 6 MESECI OD DANA IZLASKA SA TERITORIJE TURSKE.

Turistička agencija Dream Tours je ovlašćeni subagent. Organizator ovog putovanja je turistička agencija Feniks tours. Za ovo putovanje važe opšti uslovi putovanja Turističke agencije Feniks tours-a i YUTA-e.

Istanbul putovanja - Program 3.

Istanbul ponuda putovanja

3 noćenja sa doručkom

Hotel ★ ★ ★ 

PROGRAM PUTOVANJA – Istanbul putovanja 2023.

1. Dan Beograd – Niš

Polazak grupe sa parkinga preko puta Sava Centra oko 18:00h. Noćna vožnja kroz Bugarsku sa kraćim pauzama za odmor.

2. Dan Istanbul

Dolazak u Istanbul. Smeštaj u hotel. Fakultativni odlazak na panoramsko razgledanje AZIJSKOG I EVROPSKOG DELA: Gradskim prevozom, metroom (ispod Bosfora) do poznatog kvarta Kadikoy (Antički Halkedon), obilazak Jermenske crkve, Grčke pravoslavne crkve, zelene pijace… Slobodno vreme. Povratak brodom na Evropsku stranu do kvarta Karakoy, pešačka tura preko Galata mosta i obilazak Egipatske pijace. Slobodno vreme. Povratak tramvajem do hotela. Slobodno vreme. Noćenje.

3. Dan Istanbul – Bursa

Doručak. Fakultativno odlazak na Prinčevska ostrva (Buyukada) ili u Bursu – (obilazak Zelene Džamije, Zeleno turbe, vidikovac, turbe Osmana I (osnivača Islamskog carstva) i Orhana, Ulu Džamija, Koza Han, …), slobodno vreme za šoping i razgledanje grada. U poslepondevnim časovima polazak za Istanbul. Noćenje.

4. Dan Istanbul

Doručak. Fakultativni odlazak na krstarenje Bosforom i obilazak Vaseljenske patrijaršije uz pratnju vodiča. Nakon toga fakultativni obilazak – Vidikovac Pjer Loti (najlepši pogled na biser Istanbula, Zlatni Rog), obilazak Eyupove džamije (jedna od najlepših u Istanbulu) i poseta turbeta Mehmed Paše Sokolovića. Slobodno vreme. Fakultativni odlazak u akvarijum Florya, u sklopu kompleksa je i tržni centar. Fakulatativni odlazak na Tursko veče u restoranu Gar ili Tursko veče na brodu uz krstarenje Bosforom. Noćenje.

5. Dan Istanbul

Doručak. Napuštanje hotela. Fakultativni obilazak – KLASIKA – Sulejmanija (Džamija Sultana Sulejmana Veličanstvenog) + Aja Sofija + Plava Džamija + Hipodrom + Topkapi palata (prvo dvorište). Fakultativni odlazak u obilazak Dolmabahče palate, glavni trg Taksim i Istiklal ulca (najpoznatija ulica u Istanbulu) uz pratnju vodiča. Slobodno vreme do popodnevnih časova. Polazak za Srbiju. Vožnja kroz Bugarsku sa kraćim pauzama za odmor.

6. Dan Niš – Beograd

Dolazak u Beograd u jutarnjim satima.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA

 • Prevoz turističkim autobusom – 16 do 90 sedišta, na datoj relaciji prema programu (AC, DVD);
 • Smeštaj u hotelu 3*, usluga na bazi tri noćenja sa doručkom (doručak – švedski sto);
 • Smeštaj u 1/2, 1/3 sobama;
 • Stručno vođstvo puta;
 • Troškovi organizacije putovanja.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA

 • Doplatu za 1/1 (jednokrevetnu) sobu – 60 evra;
 • Individualne troškove;
 • Međunarodno putno osiguranje;
 • Transfer iz Novog Sada – 25 evra po osobi – minimum 4 osobe;
 • Doplata dodatnog sedišta – 50 evra;
 • Fakultativne izlete;
 • Doplata za 1/1 sobu 60 €.

FAKULTATIVNI IZLETI

 • PANORAMA AZIJSKOG I EVROPSKOG DELA: Gradskim prevozom, metroom (ispod Bosfora) do poznatog kvarta Kadikoy (Antički Halkedon), obilazak Jermenske crkve, Grčke pravoslavne crkve, zelene pijace,… Slobodno vreme. Povratak brodom na Evropsku stranu do kvarta Karakoy, pešačka tura preko Galata mosta i obilazak Egipatske pijace. Slobodno vreme. Povratak tramvajem do hotela. – 20 € (cena obuhvata prevoz i usluge vodiča).
 • ZIDINE CARIGRADA (BEOGRADSKA MAHALA, BEOGRADSKA KAPIJA, PJER LOTI VIDIKOVAC, CRKVA VLAHERNA (cena obuhvata prevoz, vožnju žičarom i lokalni vodič) – 20 €.
 • KLASIKA – Sulejmanija (Džamija Sultana Sulejmana Veličanstvenog) + Aja Sofija + Plava Džamija + Hipodrom + Topkapi palata ( prvo dvorište) – 25 €.
 • Bursa – (obilazak Zelene Džamije, Zeleno turbe, Vidikovac, Turbe Osmana I (osnivača Islamskog carstva) i Orhana, Ulu Džamija, Koza Han, …) – 40 € (cena obuhvata prevoz, uslugu lokalnog vodiča i obilazak znamenitosti).
 • Vidikovac Pjer Loti (najlepši pogled na biser Istanbula, Zlatni Rog), obilazak Eyupove džamije (jedna od najlepših u Istanbulu) i poseta turbeta Mehmed Paše Sokolovića. Slobodno vreme. – 10 € (cena obuhvata prevoz, kartu za vidikovac i usluge vodiča).
 • Krstarenje Bosforom i Carigradska Patrijaršija25 € (cena obuhvata vožnju brodom i usluge vodiča).
 • Obilazak Dolmabahče palate + Harem 35 € (cena obuhvata ulaznicu za palatu i usluge vodiča).
 • Obilazak Dolmabahče palate, glavni trg Taksim i Istiklal ulica (najpoznatija ulica u Istanbulu) – 35 € (cena obuhvata ulaznicu za palatu i usluge vodiča).
 • Park Minijatura20 € (cena obuhvata ulaznicu za park i usluge vodiča).
 • Prinčevska ostrva20 € (cena obuhvata brodsku kartu i usluge vodiča).
 • Devojačka kula10 € (cena obuhvata brodsku kartu i usluge vodiča).
 • Tursko veče na brodu39 € (transfer, krstarenje Bosforom u trajanu oko 3 časa, večera, neograničeno piće (domaće alkoholno i bezalkoholno) i zabavni program sa trbušnim plesačicama).
 • Akvarijum Florya29 € (cena obuhvata prevoz, ulaznicu i usluge vodiča).
 • Safir kula – najveća zgrada u Evropi – 35 € (cena obuhvata prevoz, ulaznicu i usluge vodiča).
 • Noćno krstarenje Bosforom – Obilazak Evropske i Aziske strane, u trajanju oko 1h i 45 min do 2h uz šolju turskog čaja ili čašu vina, sa pogledom na poznate znamenitosti Istanbula (Dolmabahče palata, Ćiragan palata, Rumeli Hisari tvrdjava, prelepe vile (jalije) i još dosta toga…) koje se nalaze na obali Bosfora, naravno i prelepe Bosforske mostove. Osetite čar i lepote Bosfora noću – 20 € (cena obuhvata prevoz, 1 piće i usluge vodiča).
 • Taksim i Galata noću – Taksim, mondemsko mesto, glavna pešačka ulica grada Istiklal Caddesi (Ulica nezavisnosti) je „žila kucavica“ ovog grada. Ovo je moderna ulica sa velikim brojem radnji svih svetskih brendova, ali i sa velikom ponudom restorana i kafića. Stari tramvaj prolazi kroz ulicu celom njenom dužinom do trga Taksim na vrhu brda. Istiklal takođe ima neke jedinstvene bočne ulice i male pasaže. Galata kula – (individualna poseta i ulaz) jedna je od najupadljivijih građevina orijentalnog grada na Bosforu i nalazi se u starom delu Istanbula, nekadašnjem Carigradu. Godišnje je posete milioni turista s obzirom na to da je poseta Istanbulu nezamisliva bez odlaska na ovaj toranj sa kog se pruža veličanstven pogled na grad. Potom se spuštamo do Galata mosta. Sa današnjim istorijskim centrom Istanbula, severna strana Zlatnog Roga povezana je Galata mostom, preko koga idu automobili, tramvaj i pešaci. Ispod mosta se nalazi veliki broj poznatih ribljih restorana i kafića sa pogledom na Bosfor i Zlatni rog. Slobodno individualno vreme za šetnju, opuštanje i uživanje. Prva beleška o mostu koji spaja dva dela grada je iz 6. veka, u vreme Cara Justinijana Velikog. Posle 1453. godine u vreme opsade Konstantinopolja, Turci grade pontonski most da bi trupe nesmetano mogle da prelaze zaliv. – 10 € (cena obuhvata prevoz i usluge vodiča).
 • Venezia Mega Outlet 10 € (cena obuhvata prevoz i usluge vodiča).

Fakultativni izleti se organizuju u saradnji sa lokalnim partnerom. Cene izleta su podložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 25 putnika, a u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate. Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije…

SMEŠTAJ

OPIS I LOKACIJA HOTELA: Hotel ★ ★ ★ (najčešća saradnja sa hotelima – Metro, Hivas, Polanin, Maycan, Sureyya, Kecik, Sultan, Pelican, Metrohill…) se nalazi u delu grada, Laleli, Aksaraj, Fatih, Taksim… Sobe sa TWC, 1/2 i 1/2 + 1. Usluga u hotelu je noćenje sa doručkom na bazi švedskog stola. Ime hotela biće poznato 7 dana pred putovanje.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

U dinarskoj protivvrednosti na dan plaćanja po srednjem kursu NBS.

 • 40% prilikom rezervacije ostatak 15 dana pre putovanja.
 • 50% prilikom rezervacije ostatak na jednake rate čekovima građana do 15.06.2023.

Napomene:

Agencija dva dana pred putovanje šalje putnicima SMS obaveštenje, sa informacijom o mestu i vremenu polaska, koje može da bude različito od okvirno planiranog vremena pre polaska. U koliko ne dobijete SMS jedan dan pre putovanja, molimo Vas da kontakirate agenciju. SMS se šalje nosiocu ugovora ili rezervacije i istu je dužan da prosledi saputnicima.

VAŽNA NAPOMENA: Prtljag putnika na polasku iz Srbije kao i u povratku je ograničen na 1 kofer do 20 kg i jedan ručni prtljag do 4 kg po osobi u odlasku i povratku. U slučaju viška prtljaga, prevoznik ili agencija neće primiti višak ili će naplaćivati preko dozvoljene mase 1 euro po kilogramu. U unutrašnjost autobusa dozvoljeno je uneti samo torbice, tašne sa ličnim dokumentima- lični prtljag. KONTROLU VRŠI VOZAČ AUTOBUSA.

VAŽNA NAPOMENA: Rok važenja putne isprave mora biti najmanje 151 dan, tj. 6 meseci od dana ulaska u Republiku Tursku.

Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Agencija zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu.

Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu prijave. Moguće je doplatiti sedišta u II i III redu po ceni od 15 € po osobi, u IV i V redu po ceni od 10 € po osobi. Postoji i mogućnost biranja ostalih sedišta, ukoliko su raspoloživa, po ceni od 7€ po osobi. Ukoliko na put ide dupli autobus (dubledecker), cena doplate željenog sedišta na donjem nivou je 10€ po osobi, dok je prva sedišta na spratu („šoferka”) moguće rezervisati po ceni od 15 € po osobi, a ostala željena sedišta na spratu autobusa po ceni od 7 € po osobi.

* ZAUSTAVLJANJE RADI USPUTNIH ODMORA PREDVIĐENO JE NA SVAKIH 4 DO 4,5 SATA VOŽNJE NA USPUTNIM STAJALIŠTIMA, A U ZAVISNOSTI OD RASPOLOŽIVOSTI KAPACITETA STAJALIŠTA I USLOVA NA PUTU.

* NAPOMINJEMO DA JE PUTOVANJE GRUPNO, I TOME JE SVE PODREĐENO. PREMA TOME POTREBNO JE JASNO SAGLEDAVANJE SITUACIJE DA SU U VOZILU, MUZIKA I FILMOVI KOJI SE PUŠTAJU, NEUTRALNI PO SVOM SADRŽAJU, TEMPERATURA U VOZILU NE MOŽE SE INDIVIDUALNO ZA SVAKO SEDIŠTE PODEŠAVATI, I IMAJTE U VIDU DA ONO ŠTO JE ZA NEKOGA TOPLO, ZA DRUGOG JE HLADNO I SL. DAKLE, ZA GRUPNO PUTOVANJE POTREBNO JE PUNO RAZUMEVANJE MEĐU PUTNICIMA I OSEĆAJ KOLEKTIVIZMA.

* Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u autobusu i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni prevoznik niti hotel ne odgovaraju za iste! U slučaju obijanja autobusa, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti se organizatoru putovanja pišu prigovori, u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti.

* Prostor za prtljag u autobusu je ograničen i predviđena količina prtljaga po putniku je 1 kofer i 1 komad ručnog prtljaga.

* Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi regulisanja povraćaja sredstava po osnovu “tax free”, pa Vas molimo da to imate u vidu.

* Dva dana pre polaska organizator putovanja šalje SMS poruku sa svim detaljima polaska.

* Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)

Turistička agencija Dream Tours je ovlašćeni subagent. Organizator ovog putovanja je turistička agencija Lavli travel. Za ovo putovanje važe opšti uslovi putovanja Turističke agencije Lavli travel i YUTA-e.

Istanbul putovanja - Program 4.

Putovanje u Istanbul

4 noćenja sa doručkom

Hotel ★ ★ ★ –  cena 139€

PROGRAM PUTOVANJA – Istanbul putovanja 2023.

1. Dan: Beograd

Polazak iz Beograda autobusom sa parkinga kod Sava Centra oko 18.00h. Noćna vožnja kroz Bugarsku sa kraćim pauzama za odmor.

2. Dan: Istanbul

Dolazak u Istanbul. Smeštaj u hotel. Fakultativni odlazak na panoramsko razgledanje AZIJSKOG I EVROPSKOG DELA: Gradskim prevozom, metroom (ispod Bosfora) do poznatog kvarta Kadikoy (Antički Halkedon), obilazak Jermenske crkve, Grčke pravoslavne crkve, zelene pijace… slobodno vreme, povratak brodom na Evropsku stranu do kvarta Karakoy, pešačka tura preko Galata mosta i obilazak Egipatske pijace. Slobodno vreme. Povratak tramvajem do hotela. Slobodno vreme. Noćenje.

3. Dan: Istanbul – Bursa

VLAHERNA

Doručak. Fakultativno odlazak u Bursu – (obilazak Zelene Džamije, Zeleno turbe, vidikovac, turbe Osmana I (osnivača Islamskog carstva) i Orhana, Ulu Džamija, Koza Han, …), slobodno vreme za šoping i razgledanje grada. U poslepondevnim časovima polazak za Istanbul.

ZIDINE CARIGRADA (BEOGRADSKA MAHALA, BEOGRADSKA KAPIJA, PJER LOTI VIDIKOVAC, crkva VLAHERNA

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili odlazak na poludnevni izlet spoj osmansikog perioda i vizantijskog nasleđa, i najznačajnije tačke koje su vezane za Srbe u Istanbulu. Panoramska vožnja pored Carigradskih bedema koji predstavljaju jedan od najmonumentalnijih i najboljih primera fortifikacione arhitekture na svetu. Jedna od najvećih znamenitosti Istanbula su Carigradski bedemi koji su tokom istorije štitili grad od opsada. Danas je to turistička atrakcija, ali su tu i skladišta, zanatske radionice… One su praktično neosvojive u slučaju kada u gradu ima dovoljno branilaca da ih opsluže, a tokom svoje milenijumske uloge u zaštiti Carigrada poklekli su samo dva puta. Nalaze se na unescovoj listi svetske baštine. Tokom vožnje oko bedema imaćete priliku da vidite i čujete priču o carigradskim Srbima, videćete Beogradsku kapiju koju je podigao despot Đurađ Branković, Beogradsku crkvu, Beogradsku džamiju, a nakon toga zaustavićemo se na obodu zidina da bi se popeli žičarom na vidikovac Pjer Loti, jedno od najlepših mesta u gradu. U nastavku izleta panoramska vožnja kroz Istanbul i odlazak do crkve Vlaherna u kojoj se Presveta Bogorodica pojavila u 10. veku držeći u rukama pokrov- odakle je i nastao praznik Pokrova Presvete Bogorodice. Noćenje.

4. Dan: Istanbul

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti. Fakultativno odlazak na Prinčevska ostrva (Buyukada). Fakultativni odlazak u akvarijum Florya, u sklopu kompleksa je i tržni centar. Noćenje.

5. Dan: Istanbul

Doručak. Fakultativno odlazak na krstarenje Bosforom i obilazak Vaseljenske patrijaršije uz pratnju vodiča. Nakon toga fakultativni obilazak – Vidikovac Pjer Loti (najlepši pogled na biser Istanbula ,, Zlatni Rog ,,), obilazak Eyupove džamije (jedna od najlepših u Istanbulu) i poseta turbeta Mehmed Paše Sokolovića, slobodno vreme. Fakulatativno – odlazak na Tursko veče u restoranu Gar ili Tursko veče na brodu uz krstarenje Bosforom. Noćenje.

6. Dan: Istanbul

Doručak. Napuštanje hotela. Fakultativni obilazak – KLASIKA – Sulejmanija (Džamija Sultana Sulejmana Veličanstvenog) + Aja Sofija + Plava Džamija + Hipodrom + Topkapi palata ( prvo dvorište). Fakultativno odlazak u obilazak Dolmabahče palate, glavni trg Taksim i Istiklal ulca (najpoznatija ulica u Istanbulu) uz pratnju vodiča. Slobodno vreme do popodnevnih časova. Polazak za Srbiju. Vožnja kroz Bugarsku sa kraćim pauzama za odmor.

7. Dan: Beograd

Dolazak u Beograd u jutarnjim satima.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA

 • Prevoz turističkim autobusom – 16 do 90 sedišta, na datoj relaciji prema programu (AC, DVD);
 • Smeštaj u hotelu 3* usluga na bazi četiri noćenja sa doručkom (doručak-švedski sto);
 • Smeštaj u 1/2, 1/3 sobama;
 • Stručno vođstvo puta;
 • Troškovi organizacije putovanja.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA

 • Doplatu za 1/1 (jednokrevetnu) sobu – 90 €;
 • Individualne troškove;
 • Međunarodno putno osiguranje;
 • Transfer iz Novog Sada – 25 € po osobi – minimum 4 osobe;
 • Doplata dodatnog sedišta – 50 €;
 • Fakultativne izlete;
 • Doplata za 1/1 sobu 60 €.

FAKULTATIVNI IZLETI

 • PANORAMA AZIJSKOG I EVROPSKOG DELA: Gradskim prevozom, metroom (ispod Bosfora) do poznatog kvarta Kadikoy (Antički Halkedon), obilazak Jermenske crkve, Grčke pravoslavne crkve, zelene pijace,… Slobodno vreme. Povratak brodom na Evropsku stranu do kvarta Karakoy, pešačka tura preko Galata mosta i obilazak Egipatske pijace. Slobodno vreme. Povratak tramvajem do hotela. – 20 € (cena obuhvata prevoz i usluge vodiča).
 • ZIDINE CARIGRADA (BEOGRADSKA MAHALA, BEOGRADSKA KAPIJA, PJER LOTI VIDIKOVAC, CRKVA VLAHERNA (cena obuhvata prevoz, vožnju žičarom i lokalni vodič) – 20 €.
 • KLASIKA – Sulejmanija (Džamija Sultana Sulejmana Veličanstvenog) + Aja Sofija + Plava Džamija + Hipodrom + Topkapi palata ( prvo dvorište) – 25 €.
 • Bursa – (obilazak Zelene Džamije, Zeleno turbe, Vidikovac, Turbe Osmana I (osnivača Islamskog carstva) i Orhana, Ulu Džamija, Koza Han, …) – 40 € (cena obuhvata prevoz, uslugu lokalnog vodiča i obilazak znamenitosti).
 • Vidikovac Pjer Loti (najlepši pogled na biser Istanbula, Zlatni Rog), obilazak Eyupove džamije (jedna od najlepših u Istanbulu) i poseta turbeta Mehmed Paše Sokolovića. Slobodno vreme. – 10 € (cena obuhvata prevoz, kartu za vidikovac i usluge vodiča).
 • Krstarenje Bosforom i Carigradska Patrijaršija25 € (cena obuhvata vožnju brodom i usluge vodiča).
 • Obilazak Dolmabahče palate + Harem 35 € (cena obuhvata ulaznicu za palatu i usluge vodiča).
 • Obilazak Dolmabahče palate, glavni trg Taksim i Istiklal ulica (najpoznatija ulica u Istanbulu) – 35 € (cena obuhvata ulaznicu za palatu i usluge vodiča).
 • Park Minijatura20 € (cena obuhvata ulaznicu za park i usluge vodiča).
 • Prinčevska ostrva20 € (cena obuhvata brodsku kartu i usluge vodiča).
 • Devojačka kula10 € (cena obuhvata brodsku kartu i usluge vodiča).
 • Tursko veče na brodu39 € (transfer, krstarenje Bosforom u trajanu oko 3 časa, večera, neograničeno piće (domaće alkoholno i bezalkoholno) i zabavni program sa trbušnim plesačicama).
 • Akvarijum Florya29 € (cena obuhvata prevoz, ulaznicu i usluge vodiča).
 • Safir kula – najveća zgrada u Evropi – 35 € (cena obuhvata prevoz, ulaznicu i usluge vodiča).
 • Noćno krstarenje Bosforom – Obilazak Evropske i Aziske strane, u trajanju oko 1h i 45 min do 2h uz šolju turskog čaja ili čašu vina, sa pogledom na poznate znamenitosti Istanbula (Dolmabahče palata, Ćiragan palata, Rumeli Hisari tvrdjava, prelepe vile (jalije) i još dosta toga…) koje se nalaze na obali Bosfora, naravno i prelepe Bosforske mostove. Osetite čar i lepote Bosfora noću – 20 € (cena obuhvata prevoz, 1 piće i usluge vodiča).
 • Taksim i Galata noću – Taksim, mondemsko mesto, glavna pešačka ulica grada Istiklal Caddesi (Ulica nezavisnosti) je „žila kucavica“ ovog grada. Ovo je moderna ulica sa velikim brojem radnji svih svetskih brendova, ali i sa velikom ponudom restorana i kafića. Stari tramvaj prolazi kroz ulicu celom njenom dužinom do trga Taksim na vrhu brda. Istiklal takođe ima neke jedinstvene bočne ulice i male pasaže. Galata kula – (individualna poseta i ulaz) jedna je od najupadljivijih građevina orijentalnog grada na Bosforu i nalazi se u starom delu Istanbula, nekadašnjem Carigradu. Godišnje je posete milioni turista s obzirom na to da je poseta Istanbulu nezamisliva bez odlaska na ovaj toranj sa kog se pruža veličanstven pogled na grad. Potom se spuštamo do Galata mosta. Sa današnjim istorijskim centrom Istanbula, severna strana Zlatnog Roga povezana je Galata mostom, preko koga idu automobili, tramvaj i pešaci. Ispod mosta se nalazi veliki broj poznatih ribljih restorana i kafića sa pogledom na Bosfor i Zlatni rog. Slobodno individualno vreme za šetnju, opuštanje i uživanje. Prva beleška o mostu koji spaja dva dela grada je iz 6. veka, u vreme Cara Justinijana Velikog. Posle 1453. godine u vreme opsade Konstantinopolja, Turci grade pontonski most da bi trupe nesmetano mogle da prelaze zaliv. – 10 € (cena obuhvata prevoz i usluge vodiča).
 • Venezia Mega Outlet 10 € (cena obuhvata prevoz i usluge vodiča).

Fakultativni izleti se organizuju u saradnji sa lokalnim partnerom. Cene izleta su podložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 25 putnika, a u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate. Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije…

SMEŠTAJ

OPIS I LOKACIJA HOTELA: Hotel ★ ★ ★ (najčešća saradnja sa hotelima – Metro, Hivas, Polanin, Maycan, Sureyya, Kecik, Sultan, Pelican, Metrohill…) se nalazi u delu grada, Laleli, Aksaraj, Fatih, Taksim… Sobe sa TWC, 1/2 i 1/2 + 1. Usluga u hotelu je noćenje sa doručkom na bazi švedskog stola. Ime hotela biće poznato 7 dana pred putovanje.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

U dinarskoj protivvrednosti na dan plaćanja po srednjem kursu NBS.

 • 40% prilikom rezervacije ostatak 15 dana pre putovanja.
 • 50% prilikom rezervacije ostatak na jednake rate čekovima građana do 15.06.2023.

Napomene:

Agencija dva dana pred putovanje šalje putnicima SMS obaveštenje, sa informacijom o mestu i vremenu polaska, koje može da bude različito od okvirno planiranog vremena pre polaska. U koliko ne dobijete SMS jedan dan pre putovanja, molimo Vas da kontakirate agenciju. SMS se šalje nosiocu ugovora ili rezervacije i istu je dužan da prosledi saputnicima.

VAŽNA NAPOMENA: Prtljag putnika na polasku iz Srbije kao i u povratku je ograničen na 1 kofer do 20 kg i jedan ručni prtljag do 4 kg po osobi u odlasku i povratku. U slučaju viška prtljaga, prevoznik ili agencija neće primiti višak ili će naplaćivati preko dozvoljene mase 1 euro po kilogramu. U unutrašnjost autobusa dozvoljeno je uneti samo torbice, tašne sa ličnim dokumentima- lični prtljag. KONTROLU VRŠI VOZAČ AUTOBUSA.

VAŽNA NAPOMENA: Rok važenja putne isprave mora biti najmanje 151 dan, tj. 6 meseci od dana ulaska u Republiku Tursku.

Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Agencija zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu.

Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu prijave. Moguće je doplatiti sedišta u II i III redu po ceni od 15 € po osobi, u IV i V redu po ceni od 10 € po osobi. Postoji i mogućnost biranja ostalih sedišta, ukoliko su raspoloživa, po ceni od 7€ po osobi. Ukoliko na put ide dupli autobus (dubledecker), cena doplate željenog sedišta na donjem nivou je 10€ po osobi, dok je prva sedišta na spratu („šoferka”) moguće rezervisati po ceni od 15 € po osobi, a ostala željena sedišta na spratu autobusa po ceni od 7 € po osobi.

* ZAUSTAVLJANJE RADI USPUTNIH ODMORA PREDVIĐENO JE NA SVAKIH 4 DO 4,5 SATA VOŽNJE NA USPUTNIM STAJALIŠTIMA, A U ZAVISNOSTI OD RASPOLOŽIVOSTI KAPACITETA STAJALIŠTA I USLOVA NA PUTU.

* NAPOMINJEMO DA JE PUTOVANJE GRUPNO, I TOME JE SVE PODREĐENO. PREMA TOME POTREBNO JE JASNO SAGLEDAVANJE SITUACIJE DA SU U VOZILU, MUZIKA I FILMOVI KOJI SE PUŠTAJU, NEUTRALNI PO SVOM SADRŽAJU, TEMPERATURA U VOZILU NE MOŽE SE INDIVIDUALNO ZA SVAKO SEDIŠTE PODEŠAVATI, I IMAJTE U VIDU DA ONO ŠTO JE ZA NEKOGA TOPLO, ZA DRUGOG JE HLADNO I SL. DAKLE, ZA GRUPNO PUTOVANJE POTREBNO JE PUNO RAZUMEVANJE MEĐU PUTNICIMA I OSEĆAJ KOLEKTIVIZMA.

* Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u autobusu i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni prevoznik niti hotel ne odgovaraju za iste! U slučaju obijanja autobusa, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti se organizatoru putovanja pišu prigovori, u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti.

* Prostor za prtljag u autobusu je ograničen i predviđena količina prtljaga po putniku je 1 kofer i 1 komad ručnog prtljaga.

* Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi regulisanja povraćaja sredstava po osnovu “tax free”, pa Vas molimo da to imate u vidu.

* Dva dana pre polaska organizator putovanja šalje SMS poruku sa svim detaljima polaska.

* Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)

Turistička agencija Dream Tours je ovlašćeni subagent. Organizator ovog putovanja je turistička agencija Lavli travel. Za ovo putovanje važe opšti uslovi putovanja Turističke agencije Lavli travel i YUTA-e.

Ponuda putovanja 2023.

Istanbul putovanja za 2023. godinu