Turistička Agencija

Dream Tours

Gde god da putuješ, idi punog srca.

Čovek putuje svetom u potrazi za onim što treba, a kada se vrati kući to i nađe. - George Edward Moore

Turisticka Agencija Dream Tours

Putovanje u Prag

Putovanje u Prag za sezonu 2023.

Prag je jedan od najpopularnijih gradova u istočnoj Evropi. Njegova privlačnost je u 600 godina staroj arhitekturi netaknutoj tokom ratova. Centar grada je pod zaštitom UNESCO-a. Grad sagrađen pokraj reke Vltave, nikada nije prestao da očarava posetioce, slikare, fotografe i pesnike. Idealno je mesto za zaljubljene i za one koji žele da se zaljube. Tako se priča, proverite.

Prag putovanje 2023, Ponuda putovanja Prag 2023, Putovanje u Prag 2023. Češka

Glavni je grad Republike Češke, osnovan na obali reke Vltave na uzvišenju Visehrad, koje se i danas smatra kolevkom Češke države. Kasnije se širio prema severu i prema današnjem Novom mestu, Starom mestu, Maloj strani i Hradčanima. Grad je dostigao svoj vrhunac u vreme vladavine Karla IV tokom XIV veka, koji je izgradio Karlov most, započeo izgradnju katedrale Svetog Vita, kao i Karlov univerzitet koji predstavlja najstariji slovenski univerzitet. Grad, koji zbog svoje 500 godina stare arhitekture netaknute tokom ratova, danas predstavlja jedan od najlepših gradova istočne Evrope i jednu od najatraktivnijih destinacija… Stotine tornjeva uzdižu se ponosno širom celog grada i čine ovaj „zlatni grad“ zaista jedinstvenim.

 • Kako bi videli program putovanja kliknite na željeni datum u cenovniku.

Scroll

PAKET ARANŽMANI PO OSOBI
- Autobuski prevoz -
TERMINI
PUTOVANJA
USLUGACENA
14.02.-19.02.2023.3 Noćenja sa doručkom
Hotel ★ ★ ★
129 €
08.03.-13.03.2023.3 Noćenja sa doručkom
Hotel ★ ★ ★
139 €
29.03.-03.04.2023.3 Noćenja sa doručkom
Hotel ★ ★ ★
159 €
13.04.-18.04.2023.3 Noćenja sa doručkom
Hotel ★ ★ ★
159 €
28.04.-03.05.2023.3 Noćenja sa doručkom
Hotel ★ ★ ★
169 €
10.05.-15.05.2023.3 Noćenja sa doručkom
Hotel ★ ★ ★
169 €
17.05.-22.05.2023.3 Noćenja sa doručkom
Hotel ★ ★ ★
189 €

U Pragu obavezno posetite:

 • Karlov most
 • Vlcavski trg
 • Višehrad
 • Starogradski trg u Pragu
 • Petšin brdo
 • Nerudova ulica
 • Zlatna ulica u Pragu
 • Praški dvorac
 • Katedrala svetog Vita
 • Krstarenje Vltavom

Mnogo je mesta u Pragu koja vredi posetiti, od muzeja, preko trgova, pa do uličica koje kriju tajne koje ne možete ni da naslutite. Nije ovo bez razloga jedan od omiljenih gradova naših putnika koji i po nekoliko puta rezervišu putovanje u Prag.

Prag putovanja - Program 1.

Prag ponuda putovanja

3 noćenja sa doručkom

Hotel ★ ★ ★ ★ – promo cena od 129 €

PROGRAM PUTOVANJA – Prag putovanja 2023.

1. Dan: BEOGRAD

Polazak iz Beograda u 19:00h sa parkinga muzeja 25 maj-kuća cveća. Noćna vožnja kroz Mađarsku, Slovačku i Češku uz kraće pauze radi odmora.

2. Dan: PRAG

Dolazak u Prag u prepodnevnim satima. Panoramsko razgledanje grada sa lokalnim vodičem: Obilazak Hradčanskog trga na kome se nalaze prelepe palate Swarcenberg, Toskansku, Martinicki, nadbiskupsku, stub kuge. Poseta praškog dvorca (rezidencije češkog predsednika), katedrale sv.Vida. Šetnja pored zlatnog portala, kraljevske palate, bazilike sv. Đorđa, Lobkovič palate, crne kule. Panorama na Prag iz bašte na valeh. Prelepa valdštajnska palata sa ogromnim parkom iz 17.veka, Hergertova ciglana, najtesnija ulica u Pragu, mala venecija, certovka, kampa, Karlov most, Karlova ulica, Klementinum (Narodna biblioteka), Starogradski trg sa čuvenim astronomskim i astrološkom satom Orloj. Zatim Karlov univerzitet, staleško pozorište i vaclavski trg sa narodnim muzejem. Smeštaj u hotel. Slobodno popodne za individualne aktivnosti. Noćenje.

3. Dan: PRAG – DREZDEN – PRAG

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak u Drezden (Drezden je četvrta po veličini urbana regija u Nemačkoj, posle Berlina, Hamburga i Kelna. Zbog svog izuzetnog kulturnog značaja nazivan je i Firencom na Elbi. Grad ima mnogo baroknih zdanja: Opera Zemper, Palata Cvinger (u kojoj je 5 muzeja), Bogorodičina crkva, Dvorska crkva, Rezidencijalna palata (danas državni muzej u okviru koga je i Zeleni trezor), palata Tasenberg (danas hotel Kempinski), deo nekadašnjih gradskih zidina, Agustov most). Povratak u Prag u večernjim časovima. Noćenje.

4. Dan: PRAG – KARLOVE VARI – PRAG

Doručak. Fakultativno: Odlazak na izlet u Karlove Vari – jednu od najlepših banja Evrope. Povratak u Prag. Slobodno vreme. Fakultativno: U večernjim časovima odlazak u pivnicu. Noćenje.

5. Dan: PRAG

Doručak. Fakultativno: Vožnja brodom po Vltavi. Polazak za Beograd u kasnim popodnevnim časovima. Noćna vožnja uz kraće pauze radi odmora.

6. Dan: BEOGRAD

Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima

Napomena

SIGURNI POLASCI IZ:

 • Niša, Aleksinca, Pojata, Paraćina, Ćuprije, Jagodine i Čačka – Doplata 25 €.
 • Kragujevca i Batočine – Doplata 20 €.
 • Markovac, Velika Plana, Požarevac (naplatna rampa), Smederevo (Kolari) – Doplata 15 €.

* Napomena za prevoz iz Novog Sada: Polazak je ispred bivše AS ATP Vojvodina (podložno promeni).

U slučaju manjeg broja putnika iz navedenih gradova isti se transferišu do Beograda i nazad.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA

 • Gradsku turističku taxu,
 • Prevoz turističkim autobusom (TV, video i audio oprema, klima),
 • Smeštaj u Pragu u hotelu sa 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom (švedski sto),
 • Smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobama,
 • Razgledanja i obilaske prema programu,
 • Usluge lokalnog vodiča za razgledanje Praga,
 • Usluge turističkog vodiča / pratioca grupe tokom putovanja,
 • Agencijske usluge.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA

 • Individualne troškove,
 • Fakultativne izlete,
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje.

POPUSTI I DOPLATE

 • Deca do 10 godina u pratnji dve odrasle osobe imaju popust 15 €,
 • Putnici koji koriste sopstveni prevoz imaju popust 20 € (NA UPIT),
 • Doplata za 1/1 sobu 60 €.

FAKULTATIVNI IZLETI

 • Karlove Vari – 30 € odrasli / 20 € deca,
 • Pivnica (večera i jedno pivo) – 25 € odrasli / 20 € deca,
 • Poseta Drezdenu – 35 € odrasli / 25 € deca,
 • Vožnja brodom po Vltavi – 15 € odrasli / 10 € deca,

Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 25 putnika.

SMEŠTAJ

SMEŠTAJ U NEKOM OD NAVEDENIH HOTELA ILI SLIČNOM:

Hotel Rezidence Emmy ★ ★ ★ ★ – Nalazi se na 11km od centra grada. Sve sobe sadrže TWC, fen, SATTV, mini frižider, WiFi.

Hotel Globus ★ ★ ★ – Nalazi se u mirnom delu Praga, na 8km od centra. Do centra grada stize se za 15-ak minuta vožnje. Svaka soba poseduje TWC, SATTV, telefon.

Hotel Astra ★ ★ ★ – Nalazi se na 5 minuta hoda od metro stanice Skalka kao i tramvajske stanice. Do centra grada stize se za 15-ak minuta vožnje. Svaka soba poseduje SAT TV, telefon i kupatilo, fen, internet.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

Mogući načini plaćanja:

1) 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja;

2) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na 4 rate čekovima građana;

Napomene:

U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Agencija zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu. Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja turističke agencije organizatora.

Potvrda o garanciji putovanja:

Turistička agencija PLANA TOURS poseduje garanciju putovanja u visini od 300.000 evra za slučaj insolventnosti organizatora putovanja i za slučaj naknade štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja koje su određene Opštim uslovima putovanja i programom putovanja, po Ugovoru o Garanciji putovanja broj 0047/2019 od 25.01.2019. zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, Polisa broj 300060664 od 28.12.2017. izmenjena Aneksom br.1 od 29.01.2019.kojim je produženo trajanje Polise osiguranja br.300060664 po istim uslovima do 01.10.2019.godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi Sad”, Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja, odnosno u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja,kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, pisanim putem ili telegramom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14. ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs.

Prag putovanja - Program 2.

Prag ponuda putovanja

3 noćenja sa doručkom

Polazak iz Beograda, Kraljeva, Kragujevca, Čačka, Kruševca – 117 €

Polazak iz Niša – 132 €

Polazak iz Leskovca – 137 €

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN

Polazak autobusom sa dogovorene lokacije oko 17h u popodnevnim časovima. Vožnja preko Mađarske i Slovačke sa kraćim usputnim pauzama radi carinskih formalnosti i odmora.

2. DAN: PRAG

Dolazak u Prag u prepodnevnim satima. Odlazak u razgledanje grada: Praški dvorac na Hradčanima, katedrala Sv. Vida sa kapelom Sv. Vanceslava i grobnica čeških kraljeva, praška Loreta, stare kraljevske palate, Vlaislavove dvorane, bazilike Sv.Đorđa. Zatim preko Vltave Karlovim mostom dolazimo do stare kule, spomenika Karlu IV te Karlovom ulicom do Staromestske namjesti na starogradski trg sa čuvenim “Orloj” satom. Dolazak do Jevrejske četvrti – “praški geto”, Vaclavske namesti, Nacionalni muzej, Nacionalno pozorište i Barutna kula. Smeštaj u hotel. Slobodno popodne. Noćenje.

3. DAN: PRAG – KARLOVE VARI

Doručak. Celodnevni izlet (fakultativno) do Karlovih Vari, jedne od najčuvenijih banja u Evropi. Obilazak 12 termalnih izvora, hotel Pup, Vridlo, stara pijaca, Kolonada, Ruska pravoslavna crkva. Slobodno vreme u banji za šetnju. Povratak u hotel u večernjim časovima. Fakultativno – odlazak u neku od čuvenih praških pivnica. Noćenje.

4. DAN: PRAG – DREZDEN – PRAG

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Celodnevni izlet (fakultativno) u Drezden – Grad koji je četvrta po veličini urbana regija u Nemačkoj, posle Berlina, Hamburga i Kelna. Grad koji je čuven po svojim baroknim građevinama: palata Cvinger sa 5 muzeja, Opera Zemper, Bogorodičina crkva, dvorska crkva, Rezidencijalna palata (danas državni muzej), palata Tasenberg (danas hotel Kempinski), Avgustov most… Povratak u Prag u večernjim časovima. Noćenje.

5. DAN: PRAG – KARLŠTAJN – PRAG

Doručak. Mogućnost fakultativnog odlaska u razgledanje zamka Karlštajn u pratnji lokalnog vodiča. Povratak u Prag. Fakultativno – Vožnja brodom po Vltavi. Polazak za Srbiju u večernjim satima. Komotna vožnja sa usputnim pauzama radi odmora.

6. DAN: SRBIJA

Dolazak na mesto polaska u prepodnevnim časovima. Kraj programa.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA

 • Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja.
 • Smeštaj u hotelu sa 4* na bazi 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni švedski sto) u 1/2 i 1/2+1 sobama (svaka soba ima tuš/WC).
 • Razgledanje Beča u pratnji vodiča.
 • Panoramsko razgledanje Praga po programu putovanja u pratnji lokalnog vodiča.
 • Usluge turističkog vodiča – pratioca.
 • Troškove ogranizacije i vođenja aranžmana.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA

 • Individualne troškove
 • Troškovi fakultativnih izleta i poseta, ulaznice za muzeje i lokalitete.
 • Troškovi putnog zdravstvenog osiguranja.

POPUSTI

 • Dete od 2-10 godina u 1/2 sobi: ostvaruje popust od 30% (ima sedište u autobusu, nema krevet u hotelima).
 • Dete od 2-10 godina u 1/2+1 sobi: ostvaruje popust od 10% (ima sedište u autobusu, ima krevet u hotelima).

Popust se ostvaruje u pratnji dve punoplatežne osobe. Sve osobe starije od 10 godina smatraju se odraslim osobama.

FAKULTATIVNI IZLETI

 • Karlove Vari – 25 € odrasli / 15 € deca,
 • Poseta Drezdenu – 30 € odrasli / 20 € deca,
 • Krstarenje Vltavom – 15 € (bez ručka),
 • Krstarenje Vltavom sa ručkom na brodu – 25 €.

Cene izleta su podležne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 30 putnika – a u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni.

SMEŠTAJ

TOP HOTEL Praha ★ ★ ★ ★ – Hotel je lako dostupan sa autoputa 1 i 800 metara je udaljen od tržnog centra Chodov. Nudi zatvoreni bazen, hidromasažnu kadu, solarijum, teretanu, nekoliko teniskih terena i 2 recepcije. Besplatan WiFi je dostupan u lobiju kao i u sobama. Sobe imaju Smart TV sa satelitskim kanalima i besplatni WiFi. Neke sobe su takođe klimatizovane. Na raspolaganju su i sobe za osobe sa invaliditetom. Wellness i sportski sadržaji uključuju teretanu, zatvorene i otvorene teniske terene, parno kupatilo, zatvoreni bazen i dostupni su uz doplatu. Dostupne su i tajlandske masaže. Možete birati između 4 restorana koji služe češku, indijsku i internacionalnu kuhinju, 3 bara, lobi bar sa zimskom baštom i prostorom za sedenje na otvorenom. Osveženja su dostupna u baru u lobiju. Hotel ima zimsku baštu koja ima pristup japanskoj bašti.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

Aranžman je plativ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem KURSU NBS na sledeći način:

 • Gotovinski – 40% prilikom rezervacije, ostatak 15 dana pre početka aranžmana.
 • Odloženo – čekovima građana, 40% prilikom rezervacije, ostatak deponovanjem čekova u jednakim mesečnim ratama do juna 2023. godine.
 • Odloženo – administrativnom zabranom shodno Ugovoru sa Privrednim društvom.

Napomene:

– Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu prijave.

– Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, vremena dolaska i daljeg rasporeda u aranžmanu)·

– U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka najkasnije do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Organizator putovanja u slučaju ne objavljivanja tačnog imena hotela, obavezuje se da ime postavi najkasnije 7· dana pre polaska na put. U slučaju promene hotela, organizator je dužan o tome obavestiti sve putnike, a zamenjen hotel mora u svemu odgovarati standardima hotela datog u opisu programa.

– Smeštaj na grupnim aranžmanima ovog tipa je u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem namenjene za smeštaj treće osobe. Sobe sa pomoćnim ležajem su manje komforne, a treći ležaj je pomoćni i može biti standardnih ili manjih dimenzija.

– Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi.

– Program je radjen na bazi minimum 50 putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika rok za otkaz putovanja je 5 dana pre početka putovanja ili agencija zadržava pravo da realizuje prevoz uz korekciju cene ili u saradnji sa drugom agencijom.

– Agencija na snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

– Organizator zadržava pravo promene pojedinih sadržaja u programu zbog objektivnih okolnosti.

Turistička agencija Dream Tours je ovlašćeni subagent. Organizator ovog putovanja je turistička agencija Feniks tours. Za ovo putovanje važe opšti uslovi putovanja Turističke agencije Feniks tours-a i YUTA-e.

Prag putovanja - Program 3.

Prag ponuda putovanja

3 noćenja sa doručkom

Hotel ★ ★ ★ – promo cena od 119 €

PROGRAM PUTOVANJA – Prag putovanja 2023.

1. DAN BEOGRAD – NOVI SAD

Polazak iz Beograda u 19:00h sa parking Sava centra. Sastanak putnika 18:30h. Noćna vožnja preko Novog Sada, Mađarske, Slovačke i Češke sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.

2. DAN PRAG

Dolazak u Prag u prepodnevnim satima. Panoramsko razgledanje grada. Nakon toga kraća šetnja sa vodičem: Vaclavski Trg, stari trg sa astronomskim satom Orloj, Karlov most… Slobodno vreme za individualne aktivnosti i uživanje u prelepom Pragu. Smeštaj u hotel. Noćenje.

3. DAN PRAG – DREZDEN

Doručak. Fakultativni celodnevni izlet u Drezden, grad na istoku Nemačke, grad sa mnogo baroknih zdanja: Opera Zemper, Palata Cvinger (u kojoj se nalazi čuvena galerija starih majstora), Bogorodičina crkva, Dvorska crkva, mural sa saksonskim vojvodama. Slobodno vreme i prilika da ovaj grad osetite u njegovoj čaroliji. Povratak u Prag. Noćenje.

4. DAN PRAG – KARLOVE VARI

Doručak. Fakultativni odlazak na izlet u Karlove Vari jednu od najlepših banja Evrope. Obilazak njenih čuvenih lekovitih izvora termalne vode i kolonade (Termal Spring, Market Collonade…), crkve Sv.Marije Magdalene… i naravno ne zaboraviti probati čuvenu Becherovku otkrivenu pre 200 godina i vodu sa lekovitih izvora… Povratak u Prag. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog krstarenja rekom Vltavom, uživanje u zvucima Smetanine „Vltave” i razgledanje mističnog Praga iz ovog ugla. Noćenje.

5. DAN PRAG

Napuštanje hotela. Slobodno vreme do polaska za Srbiju u popodnevnim časovima.

6. DAN NOVI SAD – BEOGRAD

Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA

 • Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu,
 • Smeštaj u hotelu kategorije 3* u 1/2 ili 1/3 sobama na bazi 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni),
 • Usluge licenciranog pratioca grupe,
 • Troškove organizacije i vođenja aranžmana.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA

 • Fakultativne izlete,
 • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje,
 • Individualne troškove putnika,
 • Doplata za 1/1 sobu je 40€,
 • Obavezna turistička taksa u Pragu, 2 eur po osobi po noćenju za hotel 3* (plaća se na recepciji hotela).

FAKULTATIVNI IZLETI

 • Karlove Vari – 25 € odrasli / 15 € deca,
 • Poseta Drezdenu – 30 € odrasli / 20 € deca,
 • Krstarenje Vltavom – 15 €.

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, parkinga, vodiča, ulaznica, organizacije… Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica na lokalitetima. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 30 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, organizator izleta tj. ino-partner zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate,te se organizator ne može smatrati odgovornim za fakultativne izlete. Prema pravilima organizatora fakultativnih izleta ( ino-partnera) naknadno odustajanje već prijavljenih putnika ne podleže povraćaju uplaćenih sredstava. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

SMEŠTAJ

Hotel Krystal ★ ★ ★ – Hotel se nalazi u Pragu u širem centru grada, odlično je povezan javnim prevozom sa centrom grada. Sobe su 1/2 i 1/3 opremljene kupatilom, fenom za kosu, televizorom i telefonom. Usluga u hotelu je noćenje sa doručkom na bazi švedskog stola. Sve sobe imaju funkcionalno uređen enterijer. Sadrže TV i sopstveno kupatilo sa tušem. Hotel ima foaje i bar. Doručak je na bazi švedskog stola.

Hotel Olympik Tristar ★ ★ ★ – Smešten svega 3,7 km od centra, nalazi u rezidencijalnoj četvrti Praga. Doručak na bazi švedskog stola. Sve sobe u hotelu Olympik Tristar imaju mini-bar, satelitsku televiziju, sef i kupatilo.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.

Napomene:

NE POSTOJI MOGUĆNOST ODABIRA SEDIŠTA Agencija pravi raspored sedenja , uzimajući u obzir starija lica , porodice sa malom decom, trudnice kao i vreme uplate. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće.

Dozvoljeni prtljag jeste 1 putna torba čija dimenzija – dužina+širina+visina ne prelazi 158cm. Maksimalna težina prtljaga je 20 kg.

U slučaju uvođenja viza za državljane Republike Srbije, svi putnici su u obavezi da organizatoru dostave na vreme potrebnu dokumentaciju, a o uslovima i plaćanju viziranja će naknadno biti obavešteni.

Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa.

U slučaju uvođenja viza za državljane Republike Srbije, svi putnici su u obavezi da organizatoru dostave na vreme potrebnu dokumentaciju, a o uslovima i plaćanju viziranja će naknadno biti obavešteni.

Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa.

Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Za državljane Srbije ne postoji vizni režim za navedene zemlje u program.

U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.

Agencija ne snosi odgovornost za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem, validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.

Aranžman je rađen na bazi minimum 65 prijavljenih putnika.

Turistička agencija Dream Tours je ovlašćeni subagent. Organizator ovog putovanja je turistička agencija Felix Travel. Za ovo putovanje važe opšti uslovi putovanja Turističke agencije Felix Travel i YUTA-e.

Prag putovanja - Program 4.

Prag ponuda putovanja

3 noćenja sa doručkom

Hotel ★ ★ ★ – promo cena od 119 €

PROGRAM PUTOVANJA – Prag putovanja 2023.

1. DAN KRALJEVO

Polazak iz Kraljeva 16.00h. Nastavak puta ka Beogradu. Ulazak putnika kod Sava centra oko 19h. Noćna vožnja sa usputnim zadržavanjima radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

2. DAN BRATISLAVA – PRAG

Dolazak u Bratislavu u jutarnjim časovima. Panoramsko razgledanje i obilazak Bratislave sa vodičem. Ovaj grad leži na obali reke Dunav i maksimalno koristi prirodne lepote koje su joj pružene. Dvorac Bratislave ponosno dominira nad gradom i njegovo je glavno obeležje. Sa njega se pruža sjajan pogled na Dunav i trenutno se koristi kao Slovački narodni muzej. Još jedan dvorac krasi ovaj mistični grad – dvorac Devin, koji se nalazi na mestu spajanja reke Morave i Dunav. Ovo je mesto gde zvanično započinju Karpati, odnosno veličanstveni planinski lanac koji se širi preko nekoliko evropskih država. Nastavak puta prema Pragu. Dolazak u Prag, smeštaj u hotel u poslepodnevnim satima. Nakon kraćeg odmora mogućnost odlaska do grada sa pratiocem grupe, lokalnim prevozom, nakon razgledanja upoznavanje sa tehničkim informacijama ( razmena novca, preporuka restorana i pivnica, funkcionisanje gradskog prevoza u Pragu…). Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3. DAN PRAG

Doručak. Razgledanje grada sa lokalnim vodičem. Šetnja pored zlatnog portala, kraljevske palate, bazilike sv. Đorđa, Lobkovič palate, crne kule. Panorama na Prag iz bašte na valeh. Prelepa valdštajnska palata sa ogromnim parkom iz 17.veka, Hergertova ciglana, najtesnija ulica u Pragu, mala venecija, certovka, kampa, Karlov most, Karlova ulica, Klementinum (Narodna biblioteka), Starogradski trg sa čuvenim astronomskim i astrološkom satom Orloj. Zatim Karlov univerzitet, staleško pozorište i vaclavski trg sa narodnim muzejem. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativno krstarenje rekom Vltavom sa ručkom na brodu. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje.

4.DAN DREZDEN (fakultativno) – PRAG

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni celodnevni izlet u Drezden, grad na istoku Nemačke, grad sa mnogo baroknih zdanja: Opera Zemper, Palata Cvinger (u kojoj se nalazi čuvena galerija starih majstora), Bogorodičina crkva, Dvorska crkva, mural sa saksonskim vojvodama. Slobodno vreme i prilika da ovaj grad osetite u njegovoj čaroliji ili šoping u jednom od tržnih centara. Povratak u Prag. Noćenje.

5. DAN KARLOVE VARI (fakultativno) – PRAG

Doručak. Napuštanje hotela i pakovanje stvari u autubusu. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak na izlet u Karlove Vari jednu od najlepših banja Evrope. Obilazak njenih čuvenih lekovitih izvora termalne vode i kolona-de (Termal Spring, Market Collonade…), crkve Sv. Marije Magdalene i naravno ne zaboraviti probati čuvenu Becherovku otkrivenu pre 200 godina i vodu sa lekovitih izvora. Povratak u Prag. Polazak za Srbiju.

6. DAN KRALJEVO

Dolazak u Kraljevo na mesto polaska u jutarnjim časovima, zavisno od uslova na putu i zadržavanja na graničnim prelazima. Kraj putovanja.

Doplate za transfere iz drugih gradova:

 • Niš – 20 € (transfer do Kraljeva),
 • Kragujevac – 10 € (transfer do Mrčajevaca),
 • Kruševac – 13 € (transfer do Kraljeva),
 • Trstenik – 10 € (transfer do Kraljeva),
 • Vrnjačka Banja – 10 € (transfer do Kraljeva),
 • Užice – 15 € (transfer do Preljine),
 • Požega – 13 € (transfer do Preljine).

Minimum za realizaciju transfera je 4 punoplative osobe.

Minimum za realizaciju transfera iz Nisa je 4 punoplative osobe.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA

 • Autobuski prevoz na navedenoj relaciji ( audio, A/C),
 • Razgledanje Bratislave u pratnji vodiča – pratioca grupe,
 • Razgledanje Praga u pratnji stručnog lokalnog vodiča,
 • Smeštaj u hotelu sa 3* na bazi tri noćenja sa doručkom / švedski sto,
 • Obilaske prema programu putovanja,
 • Usluge stručnog vodiča za vreme trajanja aranžmana,
 • Troškove organizacije putovanja.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA

 • Fakultativne izlete i ulaznice,
 • Međunarodno zdravstveno (može se uplatiti u agenciji),
 • Individualni troškovi,
 • Boravišna taksa (plaćanje u hotelu na recepciji).

POPUSTI I DOPLATE

 • Doplata za 1/1 sobu je 50 €,
 • Raspored sedenja pravi agencija prema prijavi putnika,za izbor sedišta za prva tri reda važi doplata 25 €,
 • Doplata za dodatno sedište u autobusu 50€,
 • Dete do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe ostvaruje popust 10% na cenu.

FAKULTATIVNI IZLETI

 • Krstarenje Vltavom sa ručkom na brodu – 25 evra / 15 evra (deca do 12 godina),
 • Karlove Vari – 25 evra / 15 evra (deca do 12 godina),
 • Drezden – 30 evra / 20 evra (deca do 12 godina),

PAKET: 75 EURA (PAKET ZA DECU 45 EURA).

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije… Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera. Svu odgovornost prilikom izvodjenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

SMEŠTAJ

Hotel ENERGIE ★ ★ ★ – Hotel se nalazi na 8km od centra. Do centra grada stiže se za oko pola sata. Svaka soba poseduje LCD TV, kupatilo, fen, internet.

Hotel OLYMPIC ★ ★ ★ – Hotel je smešten u tihom stambenom naselju u Pragu, na 100 metara od terena za golf. U ponudi ima klimatizovane sobe sa sopstvenim kupatilom, satelitskom televizijom, mini-barom i sefom. Sa viših spratova hotela pruža se pogled na Praški dvorac. Nalazi se na 4 stanice metroa od Trga Sv. Vaclava. Stanica metroa Invalidovna (linija B) udaljena je 200 metara od hotela Olympik. Tramvajske stanice na linijama 24 i 8 udaljene su manje od 300 metara od objekta.

Tačno ime hotela biće poznato 5-7 dana pre putovanja.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

 • 30% prilikom rezervacije, ostatak 10 dana pre putovanja;
 • 30% prilikom rezervacije, ostatak čekovima građana do 15.05.2023. (čekovi se deponuju u agenciji prilikom rezervacije – svi čekovi datumirani svakog 15-og u mesecu);

Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

Napomene:

U slučaju zatvaranja granica ili uvođenja obaveznog PCR testa, novac uplaćen za aranţman se vraća u celosti.

Ne čeka se na granici obrada papira za povraćaj PDV-a.

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika.

Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica na lokalitetima.

Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa.

Minimum za realizaciju putovanja je 40 putnika.

U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo korekcije cena , izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.

DOKUMENTA POTREBNA ZA PUTOVANJE : Važeći biometrijski pasoš najmanje 3 meseca posle putovanja , za maloletnu decu obavezan je pasoš i overena saglasnost roditelja koji ne putuje.

Turistička agencija Dream Tours je ovlašćeni subagent. Organizator ovog putovanja je turistička agencija Tomash Tours. Za ovo putovanje važe opšti uslovi putovanja Turističke agencije Tomash Tours-a i YUTA-e.

Ponuda putovanja 2023.

Prag putovanje za 2023. godinu