Turistička Agencija

Dream Tours

Gde god da putuješ, idi punog srca.

Čovek putuje svetom u potrazi za onim što treba, a kada se vrati kući to i nađe. - George Edward Moore

Turisticka Agencija Dream Tours

Putovanje u Beč Autobusom

Beč putovanja za sezonu 2023.

Beč je glavni grad i ujedno jedna od saveznih država Austrije, sa 1.512.000 stanovnika, jedan je od najlepših gradova u Evropi i predstavlja odličan izbor za vaše naredno putovanje. Nalazi se na raskršću putnih pravaca sever-jug, povezujući Baltik sa Jadranom, i zapad-istok, povezujući Zapadnu Evropu sa Balkanom. Grad dostiže svoj vrhunac krajem IX veka, kada sa 2.200.000 stanovnika predstavlja prvi južno – nemački grad, kulturno središte, rečnu luku, industrijski i trgovinski centar povezan sa češkim, mađarskim i južnoslovenskim zemljama. Centar Beča je čuveni Ring, deo grada koji je svoj urbanistički izgled dobio za vreme vladavine cara Franje Josifa. Njegova ideja je bila da se jednim bulevarom odvoji centar grada, ili Innere Stadt sa svojim palatama, pozorištima i radnjama od perifernih delova. Ring je samo jedna od 23 oblasti, koliko ih Beč ima. Užem Beču pripada 9 oblasti, a ostale obuhvataju i predgrađa. Za zaljubljenike u umetnost i putovanja – Beč je destinacija koju ne možete zaobići!

 • Kako bi videli program putovanja kliknite na željeni datum u cenovniku.

Scroll

PAKET ARANŽMANI PO OSOBI
- Autobuski prevoz -
TERMINI
PUTOVANJA
USLUGACENA SPECIJALNA CENA
30.11. - 04.12.2023.
2 Noćenja sa doručkom
Hotel ★ ★ ★
169 €/ €
07.12. - 11.12.2023.2 Noćenja sa doručkom
Hotel ★ ★ ★ ★
169 €159 €
14.12. - 18.12.2023.2 Noćenja sa doručkom
Hotel ★ ★ ★ ★
179 €169 €

Šta videti prilikom putovanja u Beč?

Bec putovanje 2023, Putovanje u Bec 2023, Ponuda putovanja za Bec 2023

Bogata istorija Beča se vidi na svakom koraku, a naročito na blještavo zlatnim i belim fasadama velikih građevina koje se nalaze u samom centru grada. Zbog toga milioni turista iz celog sveta biraju da par dana provedu upoznajući se sa istorijom, kulturom, umetnošću, noćnim životom i kuhinjom prestonice jedne od nekada najvećih imperijalističkih sila.

Najveći dvorac iz vremena Hapsburške monarhije je Šenbrun, istorijski centar Austrije i najposećenija turistička atrakcija Beča. To je i bivša letnja rezidencija Hapsburške dinastije, čiji je enterijer u Rokoko stilu i poseduje 1400 soba, od kojih 45 možete videti. Palata poseduje takođe i park, vrtove, fontane, statue, lavirint, Zoološki vrt itd… Osim ulaza u palatu, sve ostalo je tokom cele godine besplatno za posetioce.

Muzejski kvart Beča obuhvata Leopold muzej i dvorac Belvedere, koji prate razvoj moderne umetnosti i imaju stalnu postavku dela Oskara Kokoške, Klimta i Šilea, zatim Albertinu, muzej crteža i grafike, Prirodnjački muzej i Muzej istorije umetnosti. Belvedere je palata urađena u baroknom stilu koja kao i Šenbrun poseduje prelepu baštu.

Jedna od najpoznatijih građevina u Beču je Katedrala Sv. Stefana, koja se nalazi u samom centru grada i ima funkciju sedišta bečke nadbiskupije. Izgrađena je u gotskom stilu, prilično dominira panoramom Beča, a poznata je i po zvonu Pumerin, trećem najvećem crkvenom zvonu u Evropi. Originalno zvono je težilo 20 tona i bilo izliveno od ostataka turskih topova koji su učestvovali u opsadi Beča. Jednostavno, poseta Beču ne bi bila potpuna bez odlaska do trga Svetog Stefana, mesta na kome ova katedrala stoji već 700 godina.

Nema boljeg mesta od Pratera, velikog zabavnog parka u kome se nalazi i čuveni panoramski točak. U Prateru se nalazi preko 250 atrakcija, od onih namenjenih za najmlađe posetioce parka do roler kostera i drugih vožnji i simulatora koji su zabavniji malo starijoj publici. Iako su mnoge atrakcije otvorene od marta do oktobra, neke rade čitave godine, poput panoramskog točka.

Beč putovanja - Program 1.

Beč ponuda putovanja

2 noćenja sa doručkom

Hotel ★ ★ ★ ★ – promo cena od 159 €

PROGRAM PUTOVANJA – Beč putovanja 2023.

1. Dan BEOGRAD Polazak iz Beograda u 22:00h sa parkinga muzeja 25 maj-kuća cveća .Vožnja kroz Mađarsku i Austriju. Noćna vožnja.

2. Dan BEČ Dolazak u Beč. Panoramski obilazak Beča: obilazak zgrade državne Opere, zgrade Parlamenta, Trga Marije Terezije, zgrade Burgteatra, zgrade dvorca Hofburg, Belvedere, zatim centrom grada do glavne ulice Kertner strasse i katedrale Stephansdom. Slobodno vreme. Smeštaj u hotel. Noćenje.

3. Dan BEČ – PARNDORF – BADEN – BEČ Doručak. Slobodno prepodne za individualno razgledanje ili fakultativni odlazak u Parndorf – outlet šoping centar sa preko 150 robnih marki, pregršt supermarketa i restorana, koji se nalazi na oko 50-ak km od Beča. Popodne fakultativni odlazak do banje Baden, u blizini Beča. Baden je poznat po termalnim izvorima još iz doba Rimljana. Danas predstavlja glavno odredište Bečlija u slobodno vreme. Mogu se videti palate bogatih Bečlija još iz doba Habzburgovaca, a poznat je i po jednom od najlepših parkova u Austriji – Kurparku gde se nalaze spomenici poznatim muzičarima kao što su Štraus, Mocart i Betoven. U povratku zainteresovani gosti mogu ostati u kopovini u poznatom tržnom centru “SCS”, u južnom delu Beča i samostalno se vratiti do grada ili hotela. Povratak u hotel. Noćenje.

4. Dan BEČ – BRATISLAVA – BEČ Doručak. Nakon doručka fakultativni obilazak letnje rezidencije Marije Terezije (Šenbrun palata). Nakon obilaska fakultativni izlet do Bratislave. Obilazak Bratislave: Tvrđava, Palata Grasalkovič, Jevrejski kvart, katedrala Sv.Martina, šetnja starim delom grada. Slobodno popodne. U kasnim popodnevnim časovima povratak u Beč. Polazak iz Beča u večernjim časovima ka Srbiji. Noćna vožnja.

5. Dan BEOGRAD Dolazak u Beograd u ranim prepodnevnim časovima.

Napomena

SIGURNI POLASCI IZ:

 • Niša i Čačka – Doplata 25 €.
 • Kragujevca i Batočine – Doplata 20 €.
 • Markovac, Velika Plana, Požarevac (naplatna rampa), Smederevo (Kolari) – Doplata 15 €.

* Napomena za prevoz iz Novog Sada: Polazak je ispred bivše AS ATP Vojvodina (podložno promeni).

U slučaju manjeg broja putnika iz navedenih gradova isti se transferišu do Beograda i nazad.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA

 • Prevoz turističkim autobusom (TV, video i audio oprema, klima),
 • Smeštaj u hotelu na bazi 2 noćenja sa doručkom (švedski sto),
 • Smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobama (1/2+1 sobe na upit),
 • Razgledanja i obilaske prema programu,
 • Usluge pratioca grupe,
 • Agencijske usluge.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA

 • Fakultativne izlete,
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje.

POPUSTI I DOPLATE

 • Deca do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe imaju popust 20 €,
 • Putnici koji koriste sopstveni prevoz imaju popust 20 € (NA UPIT),
 • Doplata za 1/1 sobu 60 €.

FAKULTATIVNI IZLETI

 • Obilazak Badena – 10 € odrasli / 5 € deca.
 • Šenbrun palata (Grand tura) – 35 € odrasli / 25 € deca.
 • Obilazak Bratislave – 20 € odrasli / 15 € deca.
 • Prevoz do Pratera – 5 €.
 • Parndorf -15 € odrasli / 10 € deca.

SMEŠTAJ

SMEŠTAJ U NEKOM OD NAVEDENIH HOTELA ILI SLIČNOM:

Eventhotel Pyramide Congress Center ★★★★ – Nalazi u južnom delu Beča, preko puta tržnog centra “SCS”. Dobro je povezan sa gradom lokalnim vozom Badner Bahn-om kojim se do centra grada stiže za 25 minuta. Hotel poseduje zatvoreni i otvoreni bazen, saunu i fitnes salu. Svaka soba ima SATTV, mini bar, sef, kupatilo i klima uređaj. Više informacija o hotelu na www.austria-trend.at/eventhotel-pyramide

Hotel Ananas ★★★★ – Nalazi se u centru grada, na oko 2 km od zgrade Opere i čuvene pečaške zone Kertner ulice. Ispred hotela se nalazi i stanica metroa tako da je hotel povezan i gradskim prevozom sa najužim centrom grada. U neposrednoj blizini hotela je i poznati turističku lokalitet pijaca Našmarkt. Hotel ima aperitiv bar, restoran, parking. Sobe su 1/2 i 1/2+1 (treći krevet je pomoćni ležaj manjih dimenzija – isključivo na upit). Sobe imaju TWC, TV, mini bar, telefon… Doručak je na bazi švedskog stola – samoposluživanje. www.austria-trend.at/de/hotels/ananas

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

Mogući načini plaćanja:

1) 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja;

2) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na 4 rate čekovima građana;

Napomene:

U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Agencija zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu. Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja turističke agencije organizatora.

Potvrda o garanciji putovanja:

Turistička agencija PLANA TOURS poseduje garanciju putovanja u visini od 300.000 evra za slučaj insolventnosti organizatora putovanja i za slučaj naknade štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja koje su određene Opštim uslovima putovanja i programom putovanja, po Ugovoru o Garanciji putovanja broj 0047/2019 od 25.01.2019. zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, Polisa broj 300060664 od 28.12.2017. izmenjena Aneksom br.1 od 29.01.2019.kojim je produženo trajanje Polise osiguranja br.300060664 po istim uslovima do 01.10.2019.godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi Sad”, Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja, odnosno u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja,kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, pisanim putem ili telegramom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14. ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs.

Beč putovanja - Program 2.

Beč ponuda putovanja

2 noćenja sa doručkom

Hotel ★ ★ ★ 139 €

PROGRAM PUTOVANJA – Beč putovanja 2023.

1. dan BEOGRAD, NOVI SAD

Polazak oko 23:00 časa sa perona glavne autobuske stanice ( BAS –a ), ulaz iz Karađorđeve ulice (proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa) i iz Novog Sada sa parkinga kod Lokomotive oko 24:00 časa (proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa). Noćna vožnja kroz Mađarsku prema Beču.

2. dan BEČ

Ulazak u Austriju u jutarnjim časovima. Po dolasku panoramski obilazak grada: dvorac Belvedere, Opera, zimska rezidencija Habsburgovaca – Hofburg, Trg Marije Terezije, Parlament, Gradska kuća, KunstHaus, Hundertvaser i šetnja kroz prvi becirk – Stefanova katedrala, Stefanov trg i Kertner ulica. Odlazak u hotel. Smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan BEČ – OUTLET PARNDORF – PRATER – MUZEJ MADAM TISSO – BEČ

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska do tržnog centra Parndorf, koji je čuven u Evropi po radnjama najpoznatijih svetskih robnih marki (ženska, muška, dečija i sportska garderoba, igračke, stvari za kuću, pokloni, cipele, šminka…). Slobodno vreme za kupovinu. U poslepodnevnim časovima povratak u Beč. Mogućnost fakultativnog odlaska u Prater – najpoznatiji austrijski zabavni park. U Prateru možete posetiti brojne atrakcije – muzej Madam Tiso, Planetarium, Praterturm, simbol Pratera – Rizenrad… Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

4. dan BEČ – DVORAC ŠENBRUN – DUNAVSKI TORANJ

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska dvorca Šenbrun – letnje rezidencije Habsburgovaca. Razgledanje carskih prostorija i odaja i šetnja prelepim parkom. Slobodno vreme. Nakon obilaska dvorca mogućnost fakultativne posete Dunavskog tornja sa kojeg se pruža nezaboravan pogled na Beč i Dunav. Odlazak do centra grada. Slobodno vreme do polaska za Srbiju. U poslepodnevnim časovima polazak za Beograd. Noćna vožnja kroz Mađarsku prema Srbiji.

5. dan NOVI SAD – BEOGRAD

Dolazak u Novi Sad i Beograd (na dolazne perone) u ranim jutarnjim časovima. (Kraj usluga)

CENA ARANŽMANA OBUHVATA

 • Prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom).
 • Smeštaj u Beču (2 noćenja sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu po izboru sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama.
 • Obilaske prema programu (Beč – panorama grada).
 • Troškove organizacije i vođenja aranžmana.
 • Usluge licenciranog pratioca grupe.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje.
 • Osiguranje od otkaza ili prekida turističkog putovanja.
 • Gradsku komunalnu taksu za Beč – za hotel 3* 0,5 eura po osobi po noćenju (plaća se na recepciji hotela).
 • Ulaznice i fakultativne izlete.
 • Peronsku kartu (stanični vaučer) za ulazak na perone Beogradske autobuske stanice (BAS).

NAPOMENA: Autobuski polasci u organizaciji Turističke agencije organizatora odvijaju se sa glavne autobuske stanice u Beogradu ( BAS-a). Za ulazak na perone odakle polaze autobusi neophodno je imati peronsku kartu ( stanični vaučer). Peronsku kartu (stanični vaučer) moguće je kupiti u turističkoj agenciji po ceni od 50,00 dinara po osobi (deca od 0-2 godine ne plaćaju stanični vaučer) ili direktno na šalterima BAS-a po ceni od 190,00 dinara po osobi.

POPUSTI I DOPLATE

 • Deca od 0 – 2 godine besplatno u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu).
 • Deca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu), osim ako je smeštaj u hotelu Ibis Budget gde deca od 2-12 godina imaju popust 20% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu).
 • Treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi popust 5%, – na upit.
 • U hotelu Ibis Budget ne postoji mogućnost smeštaja za tri odrasle osobe.
 • Doplata za 1/1 sobu: 40% od cene aranžmana.

FAKULTATIVNI IZLETI

 • Dvorac Šenbrun (sa ulaznicom Grand Tour) – 35 € odrasli / 25 € deca.
 • Dunavski toranj (sa ulaznicom) – 20 € / 15 € deca.
 • Prater – 5 € odrasli / deca GRATIS.
 • Prater i muzej Madam Tisso – 30 € odrasli / 25 € deca.
 • Parndorf – 15 € odrasli / 10 € deca.

Cene fakultativnih izleta su po osobi (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 30 putnika, deca od 2-12 godina ostvaruju popust, deca od 0-2 godine besplatno).

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije… Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvodjenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

SMEŠTAJ

Smeštaj je u Beču (Austrija) u hotelu u rangu 2*. Hoteli iz ove ponude imaju restoran, a svaka soba ima tuš/WC i nalaze se na liniji gradskog prevoza. Smeštaj je u nekom od navedenih hotela do popune mesta :

Hotel KHAIL ★ ★ ★ – https://www.tenniskhail.at/ – Hotel se nalazi na liniji gradskog prevoza, na oko 16km od samog centra grada. Stanica gradskog prevoza se nalazi odmah pored hptela. Ima restoran, bar, saunu, teniski teren, Wi-Fi internet konekciju i parking. Svaka soba ima kupatilo (tuš/WC), fen, telefon, TV, mini bar. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

Hotel CITY TABOR ★ ★ ★ – https://tabor.hotelsinvienna.org/en/#main – Nalazi se na liniji gradskog prevoza, na 15-ak minuta šetnje od katedrale Sv.Stefana i nudi pogled na grad. Hotel ima restoran. Sobe su sa kupatilom tuš/WC, telefonom, SAT TV-om. Doručak se služi po principu samoposluživanja. Hotel poseduje privatni parking uz doplatu.

Hotel KYRIAD VIENNA ★ ★ ★ – https://vienna-altmannsdorf.kyriad.com/en-us/ – Nalazi se na liniji gradskog prevoza, 5km od centra grada i na 2km od dvorca Šenbrun. Hotel ima restoran. Sobe su sa kupatilom tuš/WC, telefonom, SAT TV-om, besplatnim internetom. Doručak se služi po principu samoposluživanja. Hotel poseduje privatni parking bez doplate.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

1. 30% prilikom rezervacije, ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanja.

2. 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana BAZ KAMATE najkasnije do 15.08.2023. godine

Napomene:

POLASCI IZ DRUGIH MESTA (mora se najaviti prilikom rezervacije aranžmana):

NOVI SAD – polazak sa parkinga kod Lokomotive.

OSTALA MESTA – postoji mogućnost usputnih ulazaka i izlazaka putnika na skoro svim benzinskim pumpama, restoranima i motelima uz autoput Beograd – Novi Sad – Horgoš (granica sa Mađarskom).

– Proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska.

– Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3 do 4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta.

– Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…).

– Svaki komad prtljaga mora biti obeležen Viva obeleživačima sa upisanim podacima putnika (ime i prezime, broj telefona).

– Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.

– Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…).

– Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.

– Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred.

– Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.

– Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi.

– Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave.

– Preporuka je, da se putnici sa novim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju …) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije.

– Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE).

Turistička agencija Dream Tours je ovlašćeni subagent. Organizator ovog putovanja je turistička agencija Viva travel. Za ovo putovanje važe opšti uslovi putovanja Turističke agencije Viva travel i YUTA-e.

Ponuda putovanja 2023.

Putovanje u Beč za sezonu 2023.