Turistička Agencija

Dream Tours

Gde god da putuješ, idi punog srca.

Čovek putuje svetom u potrazi za onim što treba, a kada se vrati kući to i nađe. - George Edward Moore

Turisticka Agencija Dream Tours

Budimpešta putovanja

Putovanje u Budimpeštu za sezonu 2023.

Budimpešta je još jedna evropska prestonica koja leži na Dunavu. Današnji glavni grad Mađarske nastao je spajanjem Budima i Obude sa jedne strane reke, i Pešte sa druge strane. Budimpešta prvi put ulazi u istoriju kao rimski grad Akvinkum, osnovan u prvom veku nove ere. Grad koji nosi titulu „Kraljica Dunava“ odlikuje jedinstvena arhitektura i prelepa očuvana zdanja izgrađena duž obale. Na severu grada su zamkovi, a Budimpešta je poznata po zamkovima i crkvama specifičnog dizajna, od kojih svaki izgleda spremno za fotografisanje i štampanje na razglednicama.

Budimpesta putovanje 2023., Ponuda putovanja u Budimpestu 2023, Putovanje u Budimpestu 2023.

Već devetu godinu za redom uspešno osvajamo Budimpeštu, zauzimajući tvrđavu Citadelu, koju su još Habzburzi napravili 1851 godine da bi pokazali svoj suverenitet nad tom teritorijom. Na najvišoj tački grada, sa pogledom na ceo grad, utvrđenje kružnog oblika je prepravljeno u hostel sa najboljim pogledom i lokacijom, topovi, koja je sada polazna tačka najboljeg provoda. Otkrijte tajnu koja se godinama gradi unutar zidina drevne Citadele, i dopišite svoje uspomene u njenoj viševekovnoj istoriji!

Budimpešta je lepa u svako godišnje doba, ali se tokom zime i proleća u njoj posebno oseća neka draž. Na hiljade turista dolazi u Mađarsku da bi se dobro zabavili, opustili u njenim poznatim SPA kupatilima, i upoznali sve čari mađarske kulture. Parovi posebno uživaju u romantičnom krstarenju Dunavom.

 • Kako bi videli program putovanja kliknite na željeni datum u cenovniku.

Scroll

PAKET ARANŽMANI PO OSOBI
- Autobuski prevoz -
TERMINI
PUTOVANJA
USLUGACENA
14.02. - 16.02.2023.
Dan zaljubljenih
1 Noćenje sa doručkom
Hotel ★ ★ ★
75 €
14.02. - 17.02.2023.
Dan Državnosti
2 Noćenja sa doručkom
Hotel ★ ★ ★
99 €
2 Noćenja sa doručkom
Hotel ★ ★ ★ ★
109 €
15.02. - 18.02.2023.
Dan Državnosti
2 Noćenja sa doručkom
Hotel ★ ★ ★
89 €
03.03. - 05.03.2023.1 Noćenje sa doručkom
Hotel ★ ★ ★
75 €
09.03. - 12.03.2023.
Dan žena
2 Noćenja sa doručkom
Hotel ★ ★ ★
99 €
2 Noćenja sa doručkom
Hotel ★ ★ ★ ★
109 €
10.03. - 12.03.2023.
Dan žena
1 Noćenje sa doručkom
Hotel ★ ★ ★
75 €
23.03. - 26.03.2023.2 Noćenja sa doručkom
Hotel ★ ★ ★
99 €
2 Noćenja sa doručkom
Hotel ★ ★ ★ ★
109 €
14.04. - 17.04.2023.2 Noćenja sa doručkom
Hotel ★ ★ ★
99 €
29.04. - 02.05.2023.
Prvi maj
2 Noćenja sa doručkom
Hotel ★ ★ ★
129 €
18.05. - 21.05.2023.2 Noćenja sa doručkom
Hotel ★ ★ ★
95 €

Šta videti u Budimpešti?

U Budimpešti se na prvom mestu nalazi zgrada mađarskog parlamenta, izgrađena u neo-gotskom stilu, na samoj obali Dunava. Unutrašnjost ove zgrade možete razgledati sa vodičem u toku dana, dok je noću najlepše videti je sa druge strane reke, osvetljenu belim svetlom.

Pored mađarskog parlamenta, Budimpešta je prepoznatljiva i po Ribarskim kulama (Halászbástya), sa kojih se pruža najlepši pogleda na grad, parlament, Dunav i sve mostove na njemu.

Bazilika Svetog Stefana, odnosno Svetog Ištvana, još jedna je zgrada ozbiljne vrednosti koju ne smete propustiti da posetite. Ovo zdanje neoklasičnog stila privlači posetioce zbog svoje arhitekture, veličine, i svojih vitraža, ali i zbog jedinstvene kolecije antikviteta i uz to sačuvane ruke prvog mađarskog kralja, Svetog Stefana.

Opuštena šetnja Budimpeštom vodiće vas do njihovih poznatih trgova kao što je Trg Heroja, čije središte obeležava Milenijumski spomenik koji prikazuje sedam plemenskih vođa.

Jedan od mostova na Dunavu koji važi za najlepši jeste Sečinjijev lančani most, koji čuvaju kameni lavovi, a koji je imao značajnu ulogu u ujedinjenju Budima i Pešte.

Ne propustite ni dvorac Vajdahunjad, kao ni čuvenu Budimsku tvrđavu, odnosno stari grad Budim, i u njemu Budimski kraljevski dvorac u kome se nalaze Nacionalna galerija Mađarske i Istorijski muzej Budimpešte.

Mađari su pravi hedonisti, a ne manjka im kreativnosti ni kada se radi o dezertima. Među mnogim kolačima od testa, sa čokoladom, probajte njihove rolate se orahom i makom nadaleko poznat i široko rasprostranjen odžak kolač i doboš tortu pripremljenu po istom receptu u svim mađarskim poslastičarnicama.

Kada budete razmišljali o sledećoj destinaciji za odmor, provod i neiscrpnu kulturu koja ostavlja bez dana, budite sigurni da je Budimpešta, po svim kriterijumima, odličan izbor.

Budimpešta putovanja - Program 1.

Budimpešta ponuda putovanja

2 noćenja sa doručkom

Hotel ★ ★ ★ – promo cena od 99 €

PROGRAM PUTOVANJA – Budimpešta putovanja 2023.

1. dan BEOGRAD

Polazak iz Beograda u 23:30h sa parkinga muzeja 25. maj – Kuća cveća. Vožnja preko Subotice i Segedina sa kraćim zadržavanjima radi odmora. Noćna vožnja.

2. dan BUDIMPEŠTA

Dolazak u Budimpeštu u ranim prepodnevnim časovima. Razgledanje grada sa stručnim vodičem (Trg Heroja, Andraši bulevar, Opera, Baletski institut, Ruzveltov trg, lančani most Sečenji, Ribarski bastioni, crkva Sv. Mateje, Citadela, kraljevski dvorac, most Eržebet, ulica Vaci). Smeštaj u hotel. Slobodno popodne. Noćenje.

3. dan BUDIMPEŠTA

Doručak. Slobodan dan za individualno razgledanje grada ili fakultativni odlazak do tržnog centra Campona uz posetu Tropikarijumu. Slobodno vreme. U večernjim časovima fakultativna vožnja brodom po Dunavu uz vodiča na srpskom jeziku. Nakon krstarenja fakultativna večera u Čardi uz muzički program. Noćenje.

4. dan BUDIMPEŠTA – SENT ANDREJA – BEOGRAD

Doručak. Napuštanje hotela. Fakultativno: Odlazak u Sent Andreju. Obilazak Trga Vuka Karadžića, Požarevačka i Beogradska crkva, kuća Jakova Ignjatovića, krst Cara Lazara, muzej Srpske Pravoslavne crkve, Trgovački trg. Slobodno vreme. Povratak u Budimpeštu. Polazak za Srbiju u popodnevnim časovima. Dolazak u Beograd u večernjim časovima.

Napomena

SIGURNI POLASCI IZ:

 • Niša, Aleksinca, Pojata, Paraćina, Ćuprije, Jagodine i Čačka – Doplata 25 €.
 • Kragujevca i Batočine – Doplata 20 €.
 • Markovca, Velike Plane, Požarevca i Smedereva – Doplata 15 €.

* Napomena za prevoz iz Novog Sada: Polazak je ispred bivše AS ATP Vojvodina (podložno promeni).

U slučaju manjeg broja putnika iz navedenih gradova isti se transferišu do Beograda i nazad.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA

 • Prevoz visokopodnim turističkim autobusima (tv, klima, dvd),
 • 2 noćenja sa doručkom (švedski sto) u Budimpešti u hotelu sa 3*/4*,
 • Smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobama,
 • Razgledanja i obilaske prema programu,
 • Usluge pratioca grupe tokom putovanja,
 • Usluge lokalnog vodiča,
 • Troškove organizacije putovanja.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA

 • Fakultativne izlete,
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje.

POPUSTI I DOPLATE

 • Deca do 10 godina u pratnji dve odrasle osobe imaju popust 10 €,
 • Treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi ima popust 5 €,
 • Popust za putnike na sopstvenom prevozu 15 € (na upit),
 • Doplata za 1/1 sobu 40 €.

FAKULTATIVNI IZLETI

 • Vožnja brodom – 15 € odrasli, 10 € deca,
 • Tržni centar Campona sa ulaznicom za Tropikarijum – 15 € odrasli, 10 € deca,
 • Izlet za Sent Andreju – 15 € odrasli, 10 € deca,
 • Večera u Čardi uz muzički program – 30 € odrasli, 25 € deca.

Minimum za realizaciju fakultativnih programa je 25 putnika.

SMEŠTAJ

SMEŠTAJ U NEKOM OD NAVEDENIH HOTELA ILI SLIČNOM:

B&B Hotel Budapest City ★ ★ ★ – Objekat B&B Hotel Budapest City se nalazi na odličnoj lokaciji u Budimpešti i nudi klimatizovane sobe, fitnes centar, besplatan WiFi i bar. Ovaj hotel sa 3 zvezdice ima recepciju koja radi non-stop i uslugu konsijerža. Privatni parking je dostupan u okviru objekta. Sve hotelske smeštajne jedinice imaju prostor za sedenje, flat-screen TV sa satelitskim kanalima i sopstveno kupatilo sa fenom za kosu i tušem. Mađarski nacionalni muzej je udaljen 1,6 km od objekta B&B Hotel Budapest City, dok se Sinagoga u Dohanjijevoj ulici nalazi na 3 km. Najbliži aerodrom je Međunarodni aerodrom Franc List u Budimpešti, udaljen 19 km od hotela.

Hotel Atlantic ★ ★ ★ – Smešten u centru Budimpešte, na svega 10 minuta hoda od Železničke stanice Keleti i stanice metroa na Trgu Blaha Lujze. U ponudi ima sobe sa sopstvenim kupatilom s podnim grejanjem i besplatan bežični internet. Sve sobe poseduju TV sa kablovskim kanalima, frižider, sef i električno kuvalo sa kesicama za čaj. Klima-uređaji su dostupni na zahtev upućen pre dolaska. Više informacija na https://atlantic.worhot.com/

Hotel Budapest ★ ★ ★ (ex Danubius Budapest) – Nalazi se na 4km od centra grada. Hotel poseduje Bar, restoran, resepciju. Svaka soba ima kupatilo, telefon, TV, internet pristup i klima uređaj. Više informacija na https://www.danubiushotels.com/en/our-hotels-budapest/hotel-budapest

Hotel Novotel City ★ ★ ★ ★ – Ovaj hotel sa 4 zvezdice udaljen je samo 20 minuta vožnje od pešačke ulice Vaci utca u centru Budimpešte. Novotel City nudi zatvoreni bazen, saunu i fitness centar. Prostrane, klimatizovane sobe u Novotel City nameštene su u modernom stilu i uključuju LCD TV sa satelitskim programima i sefom. U klimatizovanom restoranu Novo2 Café Lounge poslužuju se jela mađarske i međunarodne kuhinje. Novotel Budapest City udaljen je samo 3 autobusne stanice od centra grada (linija 8). Do stanice podzemne željeznice Deli Palyaudvar može se dodi za 2 minuta tramvajem linija 61 i 17. Više informacija o hotelu na https://all.accor.com/

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

Mogući načini plaćanja:

1) 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja;

2) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na 4 rate čekovima građana;

Napomene:

U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Agencija zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu. Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja turističke agencije organizatora.

Potvrda o garanciji putovanja:

Turistička agencija PLANA TOURS poseduje garanciju putovanja u visini od 300.000 evra za slučaj insolventnosti organizatora putovanja i za slučaj naknade štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja koje su određene Opštim uslovima putovanja i programom putovanja, po Ugovoru o Garanciji putovanja broj 0047/2019 od 25.01.2019. zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, Polisa broj 300060664 od 28.12.2017. izmenjena Aneksom br.1 od 29.01.2019.kojim je produženo trajanje Polise osiguranja br.300060664 po istim uslovima do 01.10.2019.godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi Sad”, Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja, odnosno u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja,kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, pisanim putem ili telegramom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14. ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs.

Budimpešta putovanja - Program 2.

Budimpešta ponuda putovanja

2 noćenja sa doručkom

Hotel ★ ★ ★ – promo cena od 89 €

PROGRAM PUTOVANJA – Budimpešta putovanja 2023.

1. Dan – Beograd – Novi Sad – Budimpešta

Polazak iz Beograda autobusom oko 23.00 časa. Noćna vožnja uz kraću pauzu za odmor.

2. Dan – Budimpešta

U jutarnjim satima dolazak u Budimpeštu. Fakultativno odlazak u panoramsko razgledanje grada (Trg Heroja, Andraši bulevar, Opera, Pariska robna kuća, Novi Budim-Ribarske kule, crkva Svetog Mateje, Citadela na brdu Gelet, Kraljev dvorac). Slobodno vreme. Odlazak u hotel. Noćenje.

3. Dan – Budimpešta – Sent Andreja – Beograd

Doručak. Fakultativo: odlazak za Sent Andreju i obilazak u pratnji vodiča na srpskom jeziku. Povratak u Budimpeštu. Slobodno vreme. Fakultativno – vožnja brodom Dunavom. Noćenje.

4. Dan – Beograd

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme. Fakultativno odlazak u Tropikarijum i tržni centar Campona. Polazak za Beograd u popodnevnim časovima. Dolazak na mesto polaska oko ponoći.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA

 • Prevoz turističkim autobusom prema programu (DVD, AC),
 • Dva noćenja sa doručkom (doručak – švedski sto), u Budimpešti – Hotel ★ ★ ★,
 • Smeštaj u 1/2, 1/3 sobama (svaka soba ima TWC, TV),
 • Usluge turističkog vodiča,
 • Agencijske usluge.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje,
 • Fakultativne izlete,

DOPLATE

 • Doplata za polazak iz Subotice 500,00 dinara.
 • Doplata za 1/1 sobu 60 €.

FAKULTATIVNI IZLETI

 • Fakultativni obilazak grada uz pratnju vodiča 5 €,
 • Krstarenje Dunavom 15 €,
 • Izlet do Sent Andreje 15 €,
 • Fakultativna večera u čardi 40 € (cena obuhvata: glavno jelo, čašica rakije, čaša vina 0,3 litara, muzički program),

Fakultativni izleti se organizuju u saradnji sa lokalnim partnerom. Cene izleta su podložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 25 putnika, a u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate. Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije…

SMEŠTAJ

Hotel ★ ★ ★ (Berlin, Zuglo, Millenium, Veritas, Polus, Platanus, Ibis…) se nalaze u širem centru grada na liniji gradskog prevoza. Sobe sa TWC, 1/2 i 1/2 + 1. Usluga u hotelu je noćenje sa doručkom na bazi švedskog stola. Ime hotela biće poznato 7 dana pred putovanje.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

U dinarskoj protivvrednosti na dan plaćanja po srednjem kursu NBS.

 • 40% prilikom rezervacije ostatak 15 dana pre putovanja.
 • 50% prilikom rezervacije ostatak na jednake rate čekovima građana do 15.04.2023.

Napomene:

Agencija dva dana pred putovanje šalje putnicima SMS obaveštenje, sa informacijom o mestu i vremenu polaska, koje može da bude različito od okvirno planiranog vremena pre polaska. U koliko ne dobijete SMS jedan dan pre putovanja, molimo Vas da kontakirate agenciju. SMS se šalje nosiocu ugovora ili rezervacije i istu je dužan da prosledi saputnicima.

Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Agencija zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu.

Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu prijave. Moguće je doplatiti sedišta u II i III redu po ceni od 15 € po osobi, u IV i V redu po ceni od 10 € po osobi. Postoji i mogućnost biranja ostalih sedišta, ukoliko su raspoloživa, po ceni od 7€ po osobi. Ukoliko na put ide dupli autobus (dubledecker), cena doplate željenog sedišta na donjem nivou je 10€ po osobi, dok je prva sedišta na spratu („šoferka”) moguće rezervisati po ceni od 15 € po osobi, a ostala željena sedišta na spratu autobusa po ceni od 7 € po osobi.

* ZAUSTAVLJANJE RADI USPUTNIH ODMORA PREDVIĐENO JE NA SVAKIH 4 DO 4,5 SATA VOŽNJE NA USPUTNIM STAJALIŠTIMA, A U ZAVISNOSTI OD RASPOLOŽIVOSTI KAPACITETA STAJALIŠTA I USLOVA NA PUTU.

* NAPOMINJEMO DA JE PUTOVANJE GRUPNO, I TOME JE SVE PODREĐENO. PREMA TOME POTREBNO JE JASNO SAGLEDAVANJE SITUACIJE DA SU U VOZILU, MUZIKA I FILMOVI KOJI SE PUŠTAJU, NEUTRALNI PO SVOM SADRŽAJU, TEMPERATURA U VOZILU NE MOŽE SE INDIVIDUALNO ZA SVAKO SEDIŠTE PODEŠAVATI, I IMAJTE U VIDU DA ONO ŠTO JE ZA NEKOGA TOPLO, ZA DRUGOG JE HLADNO I SL. DAKLE, ZA GRUPNO PUTOVANJE POTREBNO JE PUNO RAZUMEVANJE MEĐU PUTNICIMA I OSEĆAJ KOLEKTIVIZMA.

* Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u autobusu i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni prevoznik niti hotel ne odgovaraju za iste! U slučaju obijanja autobusa, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti se organizatoru putovanja pišu prigovori, u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti.

* Prostor za prtljag u autobusu je ograničen i predviđena količina prtljaga po putniku je 1 kofer i 1 komad ručnog prtljaga.

* Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi regulisanja povraćaja sredstava po osnovu “tax free”, pa Vas molimo da to imate u vidu.

* Dva dana pre polaska organizator putovanja šalje SMS poruku sa svim detaljima polaska.

* Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)

Turistička agencija Dream Tours je ovlašćeni subagent. Organizator ovog putovanja je turistička agencija Lavli travel. Za ovo putovanje važe opšti uslovi putovanja Turističke agencije Lavli travel i YUTA-e.

Budimpešta putovanja - Program 3.

Budimpešta ponuda putovanja

1 noćenje sa doručkom

Polazak iz Beograda, Novog Sada, Kraljeva, Kragujevca, Čačka, Vrnjačke Banje, Kruševca, Požarevca, Trstenika  – 75 €

Polazak iz Leskovca, Niša – 95 €

PROGRAM PUTOVANJA

1. Dan – Polazak

Polazak u 21:00 iz Kruševca, Kraljeva, Čačka (transfer uračunat u ceni), Kragujevca, Kruševca, Požarevca, Beograda, Novog Sada, Subotice. Noćna vožnja sa usputnim zadržavanjem radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

2. Dan – Budimpešta

Dolazak u Budimpeštu u ranim jutarnjim časovima. Fakultativno odlazak u panoramsko razgledanje grada (Trg Heroja, Andraši bulevar, Opera, Pariska robna kuća, Novi Budim – Ribarske kule, crkva Svetog Mateje, Citadela na brdu Gelet, Kraljev dvorac). Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Uveče (fakultativno) krstarenje Dunavom i noćno razgledanje Budimpešte sa vodičem. Noćenje.

3. Dan – Budimpešta – Sent Andreja – Srbija

Doručak. Odjava iz hotela i pakovanje stvari do 9h. Slobodno vreme ili fakultativni polazak za Sentandreju. Razgledanje sa vodičem i slobodno vreme za šetnju po ovom baroknom gradiću, nerazdvojno vezanim za srpsku istoriju. Nakon toga, odlazak na fakultativni izlet – tržni centar Campona sa individualnom posetom Tropikarijumu. U popodnevnim časovima polazak za Srbiju iz centra Budimpešte.

4. Dan – SRBIJA

Dolazak u na mesto polaska u noćnim satima – zavisno od uslova na putu i zadržavanja na graničnim prelazima. Kraj programa.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA

 • Prevoz autobusom turističke klase na navedenoj relaciji.
 • Smeštaj u hotelu sa ★ ★ ★ na bazi jednog noćenja sa doručkom, u 1/2 i 1/3 sobama (svaka soba sadrži tuš-wc, sopstveno kupatilo, TV).
 • Usluge turističkog pratioca tokom putovanja.
 • Agencijske usluge.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA

 • Individualne troškove
 • Troškovi fakultativnih izleta i poseta, ulaznice za muzeje i lokalitete.
 • Troškovi putnog zdravstvenog osiguranja.

FAKULTATIVNI IZLETI

 • Obilazak grada uz pratnju vodiča – 5 €.
 • Tržni centar Campona – 5 €.
 • Krstarenje Dunavom – 15 €.
 • Izlet do Sent Andreje – 10 €.
 • Čarda (večera sa folklorno – zabavnim programom) – 30 €.

Fakultativni izleti se organizuju u saradnji sa lokalnim partnerom. Cene izleta su podložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 35 putnika, a u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate. Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije…

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

Aranžman je plativ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na sledeći način:

 • Gotovinski – 40% prilikom rezervacije, ostatak 15 dana pre početka aranžmana.
 • Odloženo – čekovima građana, 50% prilikom rezervacije, ostatak deponovanjem čekova u jednakim mesečnim ratama do juna 2023. godine.
 • Odloženo – administrativnom zabranom shodno Ugovoru sa Privrednim društvom.

Napomene:

Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Agencija zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu.

* ZAUSTAVLJANJE RADI USPUTNIH ODMORA PREDVIĐENO JE NA SVAKIH 3 DO 3,5 SATA VOŽNJE NA USPUTNIM STAJALIŠTIMA, A U ZAVISNOSTI OD RASPOLOŽIVOSTI KAPACITETA STAJALIŠTA I USLOVA NA PUTU.

* NAPOMINJEMO DA JE PUTOVANJE GRUPNO, I TOME JE SVE PODREĐENO. PREMA TOME POTREBNO JE JASNO SAGLEDAVANJE SITUACIJE DA SU U VOZILU, MUZIKA I FILMOVI KOJI SE PUŠTAJU, NEUTRALNI PO SVOM SADRŽAJU, TEMPERATURA U VOZILU NE MOŽE SE INDIVIDUALNO ZA SVAKO SEDIŠTE PODEŠAVATI, I IMAJTE U VIDU DA ONO ŠTO JE ZA NEKOGA TOPLO, ZA DRUGOG JE HLADNO I SL. DAKLE, ZA GRUPNO PUTOVANJE POTREBNO JE PUNO RAZUMEVANJE MEĐU PUTNICIMA I OSEĆAJ KOLEKTIVIZMA.

* Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u autobusu i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni prevoznik niti hotel ne odgovaraju za iste! U slučaju obijanja autobusa, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti se organizatoru putovanja pišu prigovori, u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti.

* Prostor za prtljag u autobusu je ograničen i predviđena količina prtljaga po putniku je 1 kofer i 1 komad ručnog prtljaga.

* Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi regulisanja povraćaja sredstava po osnovu “tax free”, pa Vas molimo da to imate u vidu.

* Dva dana pre polaska organizator putovanja šalje SMS poruku sa svim detaljima polaska.

* Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)

Turistička agencija Dream Tours je ovlašćeni subagent. Organizator ovog putovanja je turistička agencija Feniks tours. Za ovo putovanje važe opšti uslovi putovanja Turističke agencije Feniks tours-a i YUTA-e.

Budimpešta putovanja - Program 4.

Budimpešta ponuda putovanja

2 noćenja sa doručkom

Hotel ★ ★ ★ – promo cena od 95 €

PROGRAM PUTOVANJA – Budimpešta putovanja 2023.

1. DAN BEOGRAD – NOVI SAD

Predviđeno vreme polaska autobusa iz Beograda parkinga muzeja 25 maj-kuća cveća u 23:30h. Ulaz – Novi Sad – Avia pumpa, naselje Šangaj. Ulaz – Horgoš – Mol pumpa /ili Kelebija grančni prelaz. Vožnja kroz Vojvodinu prema Mađarskoj.

2. DAN BUDIMPEŠTA

Dolazak u Budimpeštu u jutarnjim satima . Razgledanje grada, fakultativno u pratnji stručnog vodiča: Trg Heroja, Opera, Andraši bulevar, crkva Matije Korvina, Parlament (nije predviđena grupna poseta), Budimski dvorac (Kraljevska palata), Ribarska kula, Citadela.. Slobodno vreme za idividualne aktivnosti ili individualnu šetnju Vaci ulicom, Srpskom ulicom i odlazak do Srpske crkve. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

3. DAN BUDIMPEŠTA – TROPIKARIJUM – KRSTARENJE DUNAVOM – MAĐARSKO VEČE – BUDIMPEŠTA

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska do Tropikarijuma i poznatog tržnog centra Campona. U večernjim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog izleta – vožnja brodom Dunavom ispod poznatih prelepih budimpeštanskih mostova. Nakon krstarenja mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska na Mađarsko veče u nacionalni restoran sa folklorno – umetničkim programom. Noćenje.

4. DAN BUDIMPEŠTA – SENTANDREJA – NOVI SAD – BEOGRAD

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost fakultativnog izleta do Sentandreje. Po dolasku obilazak Sentandreje: Trg Vuka Karadžića, Požarevačka crkva, rodna kuća Jaše Ignjatovića, Blagoveštanska crkva, Beogradska crkva. U poslepodnevnim časovima povratak u Budimpeštu i polazak za Srbiju. Vožnja kroz Mađarsku prema Srbiji. Dolazak u Novi Sad i Beograd u večernjim časovima. Kraj usluge.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA

 • Prevoz autobusom turističke klase (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića i hrane tokom putovanja).
 • Smeštaj u Budimpešti (2 noćenja sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa ★ ★ ★ u 1/2 sobama.
 • Usluge licenciranog pratioca grupe.
 • Troškove organizacije i vođenja aranžmana.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA

 • Troškovi fakultativnih izleta i poseta, ulaznice za muzeje i lokalitete.
 • Troškovi putnog zdravstvenog osiguranja.
 • Nepomenute usluge.

FAKULTATIVNI IZLETI

 • Pešačko razgledanje grada sa lokalnim vodičem po dolasku – 5 €.
 • Campona (Tržni centar) 5€ odrasli / 5 € deca.
 • Tropikarijum (sa ulaznicom) i tržni centar Campona – 20 € odrasli / 15 € deca.
 • Mađarsko veče u nacionalnom restoranu (sa večerom) – 30 € odrasli / 25 € deca.
 • Vožnja brodom Dunavom – 20 € / 15 € deca.
 • Sentandreja 15 € odrasli / 10 € deca.

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije… Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera. Svu odgovornost prilikom izvodjenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

SMEŠTAJ

Smeštaj je u Budimpešti (Mađarska) u hotelu ★ ★ ★. Navedeni hoteli iz ove ponude imaju restoran, a svaka soba kupatilo T/WC. Smeštaj u navedenom hotelu do popune meste ili sličnom:

HOTEL ATLANTIC ★ ★ ★ – Nalazi se na liniji gradskog prevoza,10 minuta hoda od Železničke stanice Keleti i stanice metroa na Trgu Blaha Lujze.Hotel poseduje restoran, bar, recepciju. Svaka soba ima tuš/WC, TV, telefon. Doručak – kontinentalni švedski sto. 

IBIS BUDAPEST CITYSOUTH ★ ★ ★ – Hotel se nalazi na liniji gradskog prevoza (metro stanica udaljena oko 200 m od hotela) kojim se za oko 30 minuta stiže do centra grada. Hotel poseduje restoran, bar, recepciju. Svaka soba ima tuš/WC, TV, telefon. Doručak – kontinentalni švedski sto. 

HOTEL BERLIN ★ ★ ★ – Hotel se nalazi na liniji gradskog prevoza kojim se za oko 15-20 minuta stiže do centra grada. Hotel poseduje restoran, bar, recepciju. Svaka soba ima tuš/WC, TV, telefon. Doručak – kontinentalni švedski sto. 

HOTEL BUDAPEST ★ ★ ★ (EX DANUBIUS BUDAPEST) – Hotel se nalazi na liniji gradskog prevoza udaljen oko 4 km od centra grada. Hotel poseduje restoran, bar, recepciju. Svaka soba ima tuš/WC, TV, telefon. Doručak – kontinentalni švedski sto. 

HOTEL NOVOTEL BUDAPEST CITY ★ ★ ★ ★ – Hotel se nalazi na liniji gradskog prevoza udaljen . Hotel poseduje restoran, bar, recepciju. Svaka soba ima tuš/WC, TV, telefon. Doručak – kontinentalni švedski sto. 

HOTEL DANUBIUS ARENA ★ ★ ★ ★ – Smešten je u blizini sportskog centra Laszlo Papp Sport Arena i poznatog stadiona Puskás Ferenc. Hotel se nalazi na liniji gradskog prevoza ,podzemne železnice Puskás Ferenc M2 se nalazi u blizini. Hotel poseduje restoran, bar, recepciju. Svaka soba ima tuš/WC, TV, telefon. Doručak – kontinentalni švedski sto. 

MILLENIUM HOTEL ★ ★ ★ – Nalazi se nalazi u blizini metro stanice Nagyvarad Ter. Do centra grada se metroom stiže za manje od 10 minuta. Svaka soba ima kupatilo, telefon, SAT TV, mini bar, internet pristup i klima uređaj. 

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

Cene u tabelama su izražene u evrima i plaćaju se isključivo u dinarskoj protivvrednosti na dan uplate po sredjem kursu NBS.

Rezervacija aranžmana evropski gradovi-autobusom se vrši uplatom avansa od 40% po osobi, a ostatak se uplaćuje najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje i početka korišćenja usluga.

Napomene:

Za realizaciju aranžmana je potrebno minimum 60 putnika.

Krajnji rok za obaveštavanje putnika, za slučaj otkazivanja aranžmana od strane agencije organizatora je 5 dana pre početka putovanja.

Promena datuma putovanja smatra se se otkazom putovanja od strane putnika i podleže troškovima otkaza.

Agencija zadržava pravo promene redosleda i sadržaja programa putovanja usled vanrednih okolnosti na koje nije mogla uticati, predvideti ili u kratkom vremenskom periodu otkloniti.

U slučaju drastičnih promena cena goriva, putarina I parking u odnosu na dan izlaska programa – cena je podložna promeni.

Za maloletna lica koja putuju bez jednog roditelja potrebna je overena saglasnost drugog roditelja.

Turistička viza za Sloveniju i tranzitna viza kroz Hrvatsku za građane Republike Srbije, u okviru turističkog aranžmana, koji putuju putnim ispravama Republike Srbije NIJE POTREBNA. Potreban je pasoš koji važi minimum 3 meseci od dana povratka sa putovanja, slobodna stranica u pasošu. Putnici koji nisu državljani Republike Srbije su u obavezi da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju.

Predviđen raspored privremenog zaustavljanja: Zaustavljanje radi usputnih odmora planirano je na svakih 3 do 4 sata vožnje na usputnim stajalištima, u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu.

Putnici sami nose svoj bagažni i ručni prtljag od autobusa do hotela; od hotela do autobusa.

Putnici su u obavezi da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu, vrednostima, prtljagu i stvarima tokom trajanja aranžmana.

Organizator putovanja ne snosi odgovornost ukoliko jedan ili više sadržaja u hotelu nisu u funkciji usled objektivnih okolnosti, renoviranja i slično.

Buka u objektima oko hotela, regulisana je lokalnim zakonima i propisima; nadležnost je lokalnih inspekcijskih organa.

Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi regulisanja povraćaja sredstava po osnovu TAX FREE.

Turistička agencija Dream Tours je ovlašćeni subagent. Organizator ovog putovanja je turistička agencija Travelland. Za ovo putovanje važe opšti uslovi putovanja Turističke agencije Travelland-a i YUTA-e.