Turistička Agencija

Dream Tours

Gde god da putuješ, idi punog srca.

Čovek putuje svetom u potrazi za onim što treba, a kada se vrati kući to i nađe. - George Edward Moore

Turisticka Agencija Dream Tours

Putovanje u Istanbul avionom

ISTANBUL

4 dana / 3 noćenja sa doručkom /AVIO prevoz

ISTANBUL AVIONOM 2022.

17.12.-20.12.2022.

 PROMO CENA: 349eur

 

Istanbul – najveći i najvažniji grad u Turskoj. Nalazi se na obalama Bosforskog moreuza i Mramornog mora, na raskrsnici puteva koji vode sa Balkanskog poluostrva u Malu Aziju i iz Sredozemnog u Crno more. Jedini je grad na svetu koji se prostire na dva kontinenta. U davna vremena poznat kao Konstantinopolj ili Konstantinov grad, kasnije Carigrad, a danas Istanbul, predstavlja najjače ekonomsko i kulturno sedište turske države, važan internacionalni i saobraćajni čvor, a ujedno i veoma zanimljiv turistički centar.

Istanbul nova godina, Nova godina Istanbul Turska

PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN: BEOGRAD – ISTANBUL
Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla kod šaltera  (broj 703). Let kompanijom Turkish Airlines TK 1082 za Istanbul u 09.15, sletanje u Istanbul u 12.05h (lokalna vremena prema objavljenoj satnici avio kompanije). Organizovan transfer i smeštaj u hotel. Slobodno vreme ili fakultativni obilazak Sulejmanija džamije, koja je izgrađena oko 1550. godine i vrhunsko je delo najvećeg osmanlijskog (otomanskog) arhitekte i graditelja Sinana. Noćenje.

2.DAN: ISTANBUL
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni poludnevni izlet Azijska tura. Obilazak azijskog dela Istanbula obuhvata odlazak na Camlidze, najpoznatiji vidikovac odakle se pruža nezaboravan pogled, kraću šetnju kroz ÜskÜdar u kome se nalaze luka i Devojačka kula i Bagdadskom ulicom najdužim bulevarom sa mnoštvom restorana i prodavnica svetskih brendova, odlazak do četvrti Kadikoy gde možete prošetati uskim, vijugavim ulicama prepunim kafića, barova, restorana i vintaž radnji. Noćenje.

3.DAN: ISTANBUL
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativno krstarenje BOSFOROM sa posetom Vaseljenskojpatrijaršiji, a u večernjim satima mogućnost fakultativne posete RESTORANU na brodu ORIENT HOUSE, gde ćete uz večeru, piće, orijentalnu muziku i programom sa trbušnim plesačicama na originalan način osetiti duh ove zemlje. Noćenje.

4.DAN: ISTANBUL-BEOGRAD
Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vreme do polaska na aerodrom, ili fakultativni obilazak lokaliteta najvažnjih spomenika Carigrada u pratnji vodiča – Antičkog-hipodroma, Aja Sofije nestvarne crkve (a sada džamije) koja je zavrsena 537.g.n.e. Topkapi palate (rezidencija sultana iz vremena vrhunca moći Osmanlija) gde se ulazi u prvo dvorište. Organizovan transfer do aerodroma. Poletanje aviona TK 1083 za Beograd u 18.50h / 19.50h (za polazak 08.10. TK 1079 u 14.00h) i očekivano vreme sletanja na aerodrom Nikola Tesla oko 19.30 h (za polazak 08.10. oko 14.40h) – lokalna vremena prema objavljenoj satnici avio kompanije.  Kraj programa

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA

  • Let na relaciji Beograd – Istanbul – Beograd
  • Kofer do 23kg i rucni prtljag 8kg
  • 3 noćenja sa doručkom u Hotelu  Grand Ons  3* u 1/2  sobama
  • Transfer prema programu
  • Aerodromske takse
  • Kompletnu organizaciju putovanja
  • Administrativne troškove (20€)

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA

  • Obavezno putno zdravstveno osiguranje
  • Fakultativne izlete.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

Plaćanje se vrši po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.

  • 100eur po osobi prilikom rezervacije a preostali iznos do pune cene aranžmana gotovinski najkasnije 20 dana ore pocetka putovanja.

Opšte napomene:

• Molimo Vas da pažljivo pre prijavljivanja potražite i proučite Opšte Uslove Putovanja organizatora.

NAPOMENA: Prva promena po vec zaključenom ugovoru je moguća bez nadoknade, ukoliko programom putovanja nije drugačije precizirano. Kod svake naredne promene već zaključenog ugovora (datuma polaska i povratka, imena putnika, broja putnika sa ugovora, smeštajnog objekata, itd. ) agencija zadržava pravo naplate administrativnih troškova u iznosu od 1.000 din po ugovoru, bez obzira da li promena ugovora vec podleže promeni cene po važećem cenovniku ili obračunu storno troškova.

Hotel Grand Ons se nalazi u četvrti Laleli, na manje od 500 metara od tramvajske stanice Laleli i železničke stanice Aksaraj ,na 1 km od Kapali čaršije i na oko 20 minuta hoda od istorijske četvrti Sultanahmet.Sve sobe su dvokrevetne ili dvokrevetne sa pomoćnim ležajem, sa TWC-om i TV-om.Usluga: noćenje sa doručkom -švedski sto(po turskim standardima

POPUSTI ZA DECU

Popust za dete od 2-11,99 godina u pratnji dve punoplatežne osobe u dvokrevetnoj sobi iznosi 20 eur za hotel GRAND ONS , dete ima mesto u avionu i smeštaj u zajedničkom ležaju. Dete od 0-1,99 godina plaća 20 eur i nema mesto u avionu i na transferu i ima smeštaj u zajedničkom ležaju.

FAKULTATIVNI IZLETI:

Sulejmanova Džamija – 10 €;

Obilazak lokaliteta (Top Kapi, Antički hipodrom, Aja Sofija) – 25 €;

krstarenje Bosforom sa posetom Vaseljenskoj patrijaršiji – 25 €;

Azijska tura- 30 €;

Tursko veče na brodu Orient house (www.orienthouseistanbul.com ) večera, tradicionalni program,
neograničeno alkoholno i bezalkoholno lokalno piće – 45 €;

Cena fakultativnih izleta zavisi od broja prijavljenih putnika (neophodan minimum od 15 putnika – a u slučaju manjeg broja prijavljenih cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, i organizator možeponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate, a u skladu sa mogućnostima organizatora fakultativnog izleta – ino partnera). Organizator izleta zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu fakultativnih izleta. U slučaju promena cena goriva i ulaznica na lokalitetima – cena izleta je podložna promeni. Izvršilac usluga i pomoći turistima u mestu odredišta je inopartner  USLAN TURIZM TAŞIMACILIK VE HAVACILIK LTD.ŞTI, GÜMÜŞSUYU, DÜNYA SAĞLIK SOK. No:3/5 TAKSIM / BEYOĞLU – ISTANBUL

OPŠTE NAPOMENE: Turski standardi za hotelsku ishranu se razlikuju od evropskih standarda po obimu i raznovrsnosti. Za razliku od naše i evropske, u ponudi turske kuhinje ima više testenina, povrća, voća, mleka i mlečnih proizvoda, a manje mesa i mesnih prerađevina. Organizator izleta zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih ovim programom. Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji usled objektivnih okolnosti, kao i da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta, ili tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja …… ne rade. Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrđena, i
važeća na dan zaključenja ugovora između organizatora putovanja i ino partnera, te eventualne naknadne promene koje organizatoru putovanja nisu poznate ne mogu biti relevantne. Poštovani putnici, želimo da Vas upozorimo da usled svetske ekonomske krize može doći do opadanja kvaliteta i servisa hotelskih usluga, na svim destinacijama, na šta Argus Tours ne može imati uticaja.

Turistička agencija Dream Tours je ovlašćeni subagent. Organizator ovog putovanja je turistička agencija Argus Tours. Za ovo putovanje važe opšti uslovi putovanja Turističke agencije Argus Tours   i YUTA-e.