Turistička Agencija

Dream Tours

Gde god da putuješ, idi punog srca.

Čovek putuje svetom u potrazi za onim što treba, a kada se vrati kući to i nađe. - George Edward Moore

Turisticka Agencija Dream Tours

Putovanje u Istanbul avionom

Putovanje u Istanbul za sezonu 2024.

Istanbul je najveći i najvažniji grad u Turskoj. Nalazi se na obalama Bosforskog moreuza i Mramornog mora, na raskrsnici puteva koji vode sa Balkanskog poluostrva u Malu Aziju i iz Sredozemnog u Crno more. Jedini je grad na svetu koji se prostire na dva kontinenta. U davna vremena poznat kao Konstantinopolj ili Konstantinov grad, kasnije Carigrad, a danas Istanbul, predstavlja najjače ekonomsko i kulturno sedište turske države, važan internacionalni i saobraćajni čvor, a ujedno i veoma zanimljiv turistički centar.

Ono što najviše izdvaja Istanbul od svih drugih destinacija jeste njegova multikulturalnost. Kroz istoriju, ovaj grad je menjao strukturu populacije, dok je igrao važnu ulogu u islamskoj i hrišćanskoj kulturi. Zbog toga Istanbul, ranije poznat i kao Carigrad, Kostantinopolj i Vizantion, odiše raznovrsnom kulturom, istorijskim znamenitostima i kreativnim spojem evropske i azijske arhitekture.

Kako biste doživeli Istanbul i kvalitetno iskoristili vreme vašeg obilaska da ga upozate na što više načina, pogledajte naše preporuke za lokacije koje biste mogli obići, hranu koju bi trebalo probati i obilaske koje ne smete propustiti.

 • Kako bi videli program putovanja kliknite na željeni datum u cenovniku.

Scroll

Putovanje u Istanbul Avionom
- PAKET ARANŽMANI PO OSOBI -
TERMINI
PUTOVANJA
USLUGACENA
09.03.-12.03.2024.3 Noćenja sa doručkom
Hotel Dekor ★ ★ ★
375€
3 Noćenja sa doručkom
Hotel Grand Laleli ★ ★ ★ ★
385€
23.03.-26.03.2024..3 Noćenja sa doručkom
Hotel Grand Laleli★ ★ ★
385€
3 Noćenja sa doručkom
Hotel Buyuk Sahinler ★ ★ ★ ★
419€
06.04.-09.04.2024..3 Noćenja sa doručkom
Hotel Buyuk Sahinler ★ ★ ★ ★
419€
20.04.-23.04.2024.3 Noćenja sa doručkom
Hotel Buyuk Sahinler ★ ★ ★ ★
419€
3 Noćenja sa doručkom
Hotel Grand Laleli ★ ★ ★
385€

Šta videti u Istanbulu?

Istanbul putovanja avionom 2024, Putovanje u Istanbul 2024, Putovanja avionom 2024.

Sulejmanova džamija je fantastična po tome što se nalazi visoko iznad Sultanahmed dela grada, i sa njenih zidova pruža se odličan pogled na grad. Sagrađena je po nalogu Sulejmana Veličanstvenog u šesnaestom veku, i jedna je od znamenitijih džamija Istanbula. Turci su vrlo pažljivi kada se radi o njihovim religijskim i kulturnim zdanjima, te su poslednje renovacije ove džamije bile 2018 godine, kada su uređivali i pločice i šetalište oko same džamije. Uspon do nje je prilično strm, ali pogled je svakako vredan te šetnje.

Sultan Ahmedova džamija, poznatija kao Plava Džamija, nezaobilazna je tačka u avanturi kroz Istanbul, smeštena u samom centru grada. Na njenom mestu nekada se nalazila Konstantinova palata, a ime je dobila po boji njenih kupola. Ova impozantna građevina redovno je posećena od strane mnogobrojnih turista, ali i mladih koji po lepom danu uživaju u parku kojim je okružena. U njenoj neposrednoj blizini nalaze se distrikt sa restoranima i mnogobrojnim prodavnicama suvenira i ručnih radova zanatlija.

Nedaleko od Plave džamije, nalazi se Aja Sofija, jedna od najlepših crkvi u Istanbulu. Sagrađena je kao pravoslavna crkva, i služila je kao sedište patrijarha sve do pada Carigrada, kada je, kao i mnoge crkve, pretvorena u džamiju. Danas Aja Sofija važi za jednu od najimpresivnijih građevina na svetu, a u ovom prelepom zdanju nalazi se muzej koji svedoči o burnoj istoriji Istanbula, promenama imperija, religija i kulture.

U vreme Muhameda Osvajača, izgrađena je Topkapi Palata, rezidencija turskih sultana. Unutar palate nalaze se prostrana dvorišta, prelepi parkovi, koji vode do spoljašnje kapije. U Topkapi palati možete obići popularni Topkapi muzej, a u jednom od dvorišta nalazi se i Aja Irena, crkva koja nije pretvorena u džamiju i koja je još uvek pravoslavna. Kada se izađe iz palate na obalu, dugačak kej pred vama je dugačko, mirno šetalište.

Sa druge strane obale, u blizini doka Kabataš, nalazi se Dolmbahče Palata, još jedan dom sultana u vreme Otomanskog Carstva. Dolmbahče Palata važi za najveću, i jednu od najlepših palata u Turskoj. Ovaj kvart Istanbula naziva se Bešiktaš, i premda se u njemu nalazi ova veličanstvena palata, ovaj kraj svetu je poznat po nečemu sasvim drugačijem.

Kapali čaršija, poznata kao Grand Bazar, centralna je stanica tramvaja u Istanbulu. Kapali čaršija važi za prvi bazar na svetu, a za obilazak preko četiri hiljade radnji u njemu potreban vam je najmanje jedan dan. U ovoj pokrivenoj pijaci možete naići na najveći izbor začina i čajeva, kako turskih tako i biljaka koji dolaze iz raznih zemalja Azije.

Galata kula jedna je od najupadljivijih građevina orijentalnog grada na Bosforu i nalazi se u starom delu Istanbula, nekadašnjem Carigradu. Godišnje je posete milioni turista s obzirom na to da je poseta Istanbulu nezamisliva bez odlaska na ovaj toranj sa kog se pruža veličanstven pogled na ceo grad. Visoka je 62 metra i izgrađena je u srednjem veku od drveta te je zbog toga pretrpela mnoga oštećenja. Služila je u razne svrhe, a jedna od njih je osmatračnica. Kula Galata danas poseduje restoran i noćni klub u kom se održavaju turske večeri.

Glavna pešačka ulica grada Istiklal Caddesi (Ulica nezavisnosti) je „žila kucavica“ ovog grada. Ovo je moderna ulica sa velikim brojem radnji svih svetskih brendova, ali i sa velikom ponudom restorana i kafića.

Najbolje baklave u Istanbulu služe se duž glavne ulice iz koje se ulazi u Topkapi palatu. Ovde se nalazi mnoštvo šarmantnih turskih kafića i poslastičara, sa velikim izborom ratluka i različitih baklava, kao i odlične turske kafe. Enterijeri kafića su u turskom tradicionalnom stilu inspirisani divanima i ćilimima sa orijentalnim dezenima. Ovo su savršena mesta za predah u obilasku grada, uz kafu, šećer, čaj ili šišu. Unutar kafića je zabranjeno pušenje, ali svaki kafić u ovom delu ima ušuškano dvorište za pušače i goste koji se služe nargilama.

Mnogo je mesta u Istanbulu koja vredi posetiti, od muzeja, preko trgova, pa do uličica koje kriju tajne koje ne možete ni da naslutite. Nije ovo bez razloga grad u kojem su kontinenti odlučili da se spoje.

Istanbul putovanje avionom - Program 1.

Istanbul ponuda putovanja avionom

3 noćenja sa doručkom

Hotel ★ ★ ★ – cena od 385 €

PROGRAM PUTOVANJA – Istanbul putovanje 2024.

1. DAN: BEOGRAD – ISTANBUL

Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla kod šaltera  (broj 703). Let kompanijom Turkish Airlines TK 1082 za Istanbul u 08:55h, sletanje u Istanbul u 12:40h (lokalna vremena prema objavljenoj satnici avio kompanije). Organizovan transfer i smeštaj u hotel. Slobodno vreme ili fakultativni obilazak Sulejmanija džamije, koja je izgrađena oko 1550. godine i vrhunsko je delo najvećeg osmanlijskog (otomanskog) arhitekte i graditelja Sinana. U večernjim satima mogućnost fakultatvnog izleta do Taksima – modernog centra Istanbula. Šetnja Istiklal ulicom najprometnijom i najpoznatijom pešačkom zonom koja će sa bogatom ponudom prodavnica, kafića, restorana zadovoljiti svačiji ukus. Izlet se završava kod atraktivne Galata kule. Noćenje.

2. DAN: ISTANBUL

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni poludnevni izlet Azijska tura. Obilazak azijskog dela Istanbula obuhvata odlazak na Čamlidže, najpoznatiji vidikovac odakle se pruža nezaboravan pogled, kraću šetnju kroz ÜskÜdar u kome se nalaze luka i Devojačka kula i Bagdadskom ulicom najdužim bulevarom sa mnoštvom restorana i prodavnica svetskih brendova, odlazak do četvrti Kadikoy gde možete prošetati uskim, vijugavim ulicama prepunim kafića, barova, restorana i vintaž radnji. Noćenje.

3. DAN: ISTANBUL

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativno krstarenje BOSFOROM sa posetom Vaseljenskoj patrijaršiji, a u večernjim satima mogućnost fakultativne posete RESTORANU na brodu ORIENT HOUSE, gde ćete uz večeru, piće, orijentalnu muziku i programom sa trbušnim plesačicama na originalan način osetiti duh ove zemlje. Noćenje.

4. DAN: ISTANBUL – BEOGRAD

Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vreme do polaska na aerodrom, ili fakultativni obilazak lokaliteta najvažnjih spomenika Carigrada u pratnji vodiča – Antičkog – hipodroma, Aja Sofije nestvarne crkve (a sada džamije) koja je završena 537. g.n.e., Topkapi palate (rezidencija sultana iz vremena vrhunca moći Osmanlija) gde se ulazi u prvo dvorište. Organizovan transfer do aerodroma. Poletanje aviona TK 1083 za Beograd u 19:50h i očekivano vreme sletanja na aerodrom Nikola Tesla oko 19:35 h (lokalna vremena prema objavljenoj satnici avio kompanije). Kraj programa.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA

 • Avio-prevoz na relaciji Beograd – Istanbul – Beograd redovnom linijom avio kompanije Turkish Airlines,
 • Autobuski transfer na relaciji aerodrom – hotel – aerodrom u Istanbulu,
 • Smeštaj u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem u hotelu sa tri ili četiri zvezdice na bazi 3 noćenja sa doručkom,
 • Asistenciju lokalnog predstavnika na srpskom ili hrvatskom jeziku za vreme boravka na destinaciji,
 • Avio takse 45,81 € (17.35 eura taksa Bgd aerodroma, 20 eura taksa IST aerodroma, 4.48 eura bezbednosna taksa Bgd aerodroma, 0.98 eura naknada za unapređenje vazdušnog saobraćaja republike Srbije, M6 3 eur) i YR taksa 88 eur – aviokompanijska doplata za gorivo u slučaju poskupljenja goriva – takse su podložne promenama, a visina iznosa doplate za gorivo zavisiće od poskupljenja cene goriva pred realizaciju leta, u odnosu na ugovorenu, tačan iznos doplata za gorivo će biti poznat najkasnije 5 dana pred polazak, a o čemu će putnici tada biti i obavešteni. Ukupan iznos za sve avio takse iznosi trenutno 133,81 eur, plaćaju se u dinarskoj protivvrednosti u agenciji, deca do 2 godine ne plaćaju aerodromsku taksu.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA

 • Međunarodno putno osiguranje sa ili bez pokrića Covid-19 (mogućnost pribavljanja u agenciji),
 • Individualne troškove,
 • Fakultativne izlete koji su u organizaciji inopartnerske agencije.

POPUSTI I DOPLATE

 • Popust za dete od 2 – 11,99 godina u pratnji dve punoplatežne osobe u dvokrevetnoj sobi iznosi 40 eur za hotel Dekor i 50 eura za hotel Buyuk Sahinler I Carlton, dete ima mesto u avionu i smeštaj u zajedničkom ležaju.
 • Dete od 0 – 1,99 godina plaća 30 eura i nema mesto u avionu i na transferu i ima smeštaj u zajedničkom ležaju.

FAKULTATIVNI IZLETI

 • Sulejmanova Džamija – 15 €;
 • Taksim – 15€ (odlazak sa vodičem gradskim prevozom);
 • Obilazak lokaliteta (Top Kapi, Antički hipodrom, Aja Sofija) – 25 €;
 • Krstarenje Bosforom sa posetom Vaseljenskoj patrijaršiji – 25 €;
 • Azijska tura – 30 €;
 • Tursko veče na brodu Orient house, večera, tradicionalni program, neograničeno alkoholno i bezalkoholno lokalno piće – 55 €;

Cena fakultativnih izleta zavisi od broja prijavljenih putnika (neophodan minimum od 15 putnika – a u slučaju manjeg broja prijavljenih cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, i organizator može ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate, a u skladu sa mogućnostima organizatora fakultativnog izleta – ino partnera). Organizator izleta zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu fakultativnih izleta. U slučaju promena cena goriva i ulaznica na lokalitetima – cena izleta je podložna promeni. Izvršilac usluga i pomoći turistima u mestu odredišta je inopartner USLAN TURIZM TAŞIMACILIK VE HAVACILIK LTD.ŞTI, GÜMÜŞSUYU, DÜNYA SAĞLIK SOK. No:3/5 TAKSIM / BEYOĞLU – ISTANBUL.

SMEŠTAJ

HOTEL DEKOR ★ ★ ★ – Nalazi se u centralnoj četvrti Laleli, na svega 1 km od Kapali čaršije i na oko 20 minuta hoda od istorijske četvrti Sultanahmet. U sklopu hotela se nalazi restoran i bar . Sve sobe su dvokrevetne ili dvokrevetne sa pomoćnim ležajem, sa TWC-om i TV-om.Usluga: noćenje sa doručkom – švedski sto (po turskim standardima). Doplata za jednokrevetnu sobu iznosi 60 eur. Rezervacija jednokrevetnih soba se radi isključivo na upit!

HOTEL BUYUK SAHINLER ★ ★ ★ ★ – Nalazi se u starom delu Istanbula u blizini poznatih istorijskih lokaliteta, na 10-ak minuta hoda od čuvene Kapali čaršije i na 700 m od metro stanice Aksaraj. U sklopu hotela se nalazi restoran i bar. Sve sobe su dvokrevetne ili dvokrevetne sa pomoćnim ležajem, sa TWC-om, fenom za kosu, mini barom, klima uređajem i TV-om. Usluga: noćenje sa doručkom – švedski sto (po turskim standardima). Doplata za jednokrevetnu sobu iznosi 70 eura. Rezervacija jednokrevetnih soba se radi isključivo na upit!

HOTEL CARLTON ★ ★ ★ ★ – Nalazi se na oko 1km od Grand Bazara u blizini stanica metroa i gradskog prevoza.Istorjski lokaliteti se nalaze oko 2 km od hotela. U sklopu hotela nalazi se restoran ,bar, SPA centar(dodatno se naplaćuje).Sve sobe su dvokrevetne ili dvokrevetne sa pomoćnim ležajem, sa TWC-om,fenom za kosu,internet konekcijom i TV-om. Usluga: noćenje sa doručkom – švedski sto (po turskim standardima). Doplata za jednokrevetnu sobu za polaske u Januaru i Februaru iznosi 120 eura, za polaske u Martu iznosi 160 eura. Rezervacija jednokrevetnih soba se radi isključivo na upit!

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate.

 • 180€ po osobi prilikom rezervacije, a preostali iznos do pune cene aranžmana gotovinski, najkasnije 21 dan pre početka aranžmana;
 • 180€ po osobi prilikom rezervacije, a preostali iznos do pune cene aranžmana u 3 jednake mesečne rate čekovima građana koji se deponuju prilikom rezervacije, bez uvećanja i kamate;
 • Kompletan iznos aranžmana kreditima kod poslovnih banaka, a na osnovu profakture koja mora biti realizovana u roku od 7 dana od dana izdavanja, a najkasnije 21 dan pre početka aranžmana.

U slučaju značajnih poremećaja na monetarnom tržištu, povećanja deviznog kursa, koji se odnosi na turističko putovanje, cena aranžmana podleže promeni. Organizator putovanja može da poveća cenu iz ugovora o putovanju, u slučajevima, pod uslovima i na način predvidjen Zakonom i ugovorom o putovanju, a putnik ima pravo, pod istim uslovima, na smanjenje ugovorene cene.

Napomene

• Molimo sve putnike da nam dostave tačne brojeve mobilnih telefona, kako bismo bili u mogućnosti da Vas o tačnom vremenu leta odnosno sastanka putnika na šalteru broj 703 na aerodromu „Nikola Tesla,“ obavestimo 24 h pred let!!! Ukoliko iz bilo kog razloga niste dobili informaciju o tačnom vremenu poletanja aviona iz Beograda, obavezno kontaktirati agenciju 24 h pred put!!!

• Turski standardi za hotelsku ishranu se razlikuju od evropskih standarda po obimu i raznovrsnosti. Za razliku od naše i evropske, u ponudi turske kuhinje ima više testenina, povrća, voća, mleka i mlečnih proizvoda, a manje mesa i mesnih prerađevina.

• Dozvoljena težina prtljaga 23 kg po osobi (INF 10 kg i sklopiva kolica do 7 kg), a ručnog prtljaga 7 kg po osobi. Svaki višak prtljaga se dodatno naplaćuje (prema pravilima i tarifama koje odredjuje avio prevoznik, a na koje organizator putovanja ne može imati uticaja). Mole se putnici da prilikom rezervacije, a najkasnije 10 dana pred putovanje dostave tačna imena i prezimena onako kako je napisano u pasošu (dostaviti fotokopiju prve strane pasoša). U suprotnom svaka promena posle navedong roka podleže dodatnoj naplati od strane avio kompanije koju snose sami putnici!!!

• Organizator izleta zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih ovim programom.

• Pasoši državljana Republike Srbije koji putuju u Tursku moraju imati rok važenja minimum 6 meseci od dana napuštanja teritorije Turske.

• Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.

• Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.

• Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji usled objektivnih okolnosti, kao i da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta, ili tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja, etc. ne rade. Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrđena, i važeća na dan zaključenja ugovora između organizatora putovanja i inopartnera, te eventualne naknadne promene koje organizatoru putovanja nisu poznate, ne mogu biti relevantne.

• Poštovani putnici, želimo da Vas upozorimo da usled svetske ekonomske i energetske krize može doći do opadanja kvaliteta hotelskih usluga, posebno servisa, na svim destinacijama, (a posebno do restrikcija u snabdevanju strujom, grejanjem i sl.), na šta Argus Tours, s obzirom na to da se radi o opšte poznatim razlozima, koji su van domašaja naše delatnosti, ne može imati uticaja.

• Molimo sve putnike da nam dostave tačne brojeve mobilnih telefona, kako bismo bili u mogućnosti da Vas o tačnom vremenu leta odnosno sastanka putnika na šalteru Argus Tours-a broj 703 na aerodromu „Nikola Tesla,“ obavestimo i putem SMS-a 24 h pred let!!! Ukoliko iz bilo kog razloga niste dobili informaciju o tačnom vremenu poletanja aviona iz Beograda, obavezno kontaktirati agenciju 24 h pred put!!!

• Mole se putnici da, prilikom rezervacije, a najkasnije 10 dana pre početka putovanje, dostave tačna imena i prezimena putnika, onako kako su napisana u pasošu, i da dostave fotokopiju prve strane pasoša. U suprotnom svaka promena posle navedong roka podleže dodatnoj naplati od strane avio kompanije koju snose sami putnici.

Aranžman je rađen na bazi minimum 15 putnika. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajni rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je 7 (sedam) dana pre planiranog polaska.

Turistička agencija Dream Tours je ovlašćeni subagent. Organizator ovog putovanja je turistička agencija Argus Tours. Za ovo putovanje važe opšti uslovi putovanja Turističke agencije Argus Tours-a i YUTA-e.