Turistička Agencija

Dream Tours

Gde god da putuješ, idi punog srca.

Čovek putuje svetom u potrazi za onim što treba, a kada se vrati kući to i nađe. - George Edward Moore

Turisticka Agencija Dream Tours

Putovanje u Solun

Solun putovanja za sezonu 2023.

Solun je grad širokog srca jedan je od najstarijih evropskih gradova. Solun je i najveća luka u Evropi, a nalazi se na obali Egejskog mora. Ušuškan je između brda planine Hortiatis, prostranog solunskog polja, i plavih morskih talasa. Do Soluna se lako stiže iz svih prestonica u regionu, kao i iz Moskve, Budimpešte, i Istanbula, jer se u ovom gradu ukrštaju železnice koje spajaju čitavu jugoistočnu Evropu. Do Soluna se vrlo brzo stiže iz Srbije preko Makedonije, a Solun je najčešća stanica našim turistima kada putuju ka drugim destinacijama na obali, ili na neko od prelepih grčkih ostrva.

Solun putovanje 2023, Ponuda putovanja Solun 2023, Putovanje u Solun 2023. Grčka putovanja za prvi maj

Bilo da u ovim zimskim danima ispijate grčku kafu u samom srcu Soluna, na Aristotelovom trgu, uživate u šetnji pored mora sa pogledom na Belu kulu, jedete najbolji giros i suvlaki, uživate uz zvuke sirtakija i buzukija u nekoj od mnogobrojnih taverni ili jednostavno odmarate, jedno je sigurno, Solun je grad koji će Vas očarati i naterati da mu se opet vratite…

 • Kako bi videli program putovanja kliknite na željeni datum u cenovniku.

Scroll

PAKET ARANŽMANI PO OSOBI
- Autobuski prevoz -
TERMINI
PUTOVANJA
USLUGACENA
08.12.- 10.12.2023.1 Noćenja sa doručkom
Hotel ★ ★ ★
69 €
22.12.-24.12.2023.1 Noćenja sa doručkom
Hotel ★ ★ ★
69 €

Kratak vodič kroz Solun:

Kada stignete u Solun, prvo što ćete obići jeste glavna ulica u centru grada, Egnatia odos. Njome stižete do Bele kule, koja predstavlja simbol Soluna. Nastala je u 15. veku i visoka je ukupno čak 37 metara, i postavljena je tik uz obalu solunskog zaliva. Prvenstvena namena ove kule jeste da služi kao zatvor, i četiri veka pratio ju je naziv Krvava kula. Sa vrha ove kule, na koji se možete popeti, pruža se neverovatan pogled na Solun i na pučinu Egejskog mora.

U blizini Bele kule možete naići na spomenik Aleksandru Velikom kao konjaniku, kao i spomenik Filipu II. Srbi u Solunu neizostavno posete Zejtinlik – sprsko vojničko groblje, na kome je sahranjeno oko 8 hiljada Srba. Ovaj čuveni spomenik ranije je bilo mesto na kome se prodavalo ulje (zejtin), a tu je kasnije uzdignuta Glavna vojna poljska bolnica srpske vojske. Zemljište na kome se Zejtinlik nalazi poklonjen je Republici Srbiji, pa je ovo uz manastir Hilandar, jedina teritorija u Grčkoj koja pripada Srbima.

Pored vrha Bele kule, solunski zaliv se najlepše vidi sa Ano Poli, gornjeg dela grada Soluna, koji je posetiocima najčešće najlepši deo grada. Njegovim ulicama možete videti renovirane turske kuće iz doba Otomanskog carstva, kao i jedinstvenu arhitekturu vizantijskih crkvi.

Aristotelova ulica poznato je mesto okupljanja mladih Solunaca, u kojoj možete naći kafiće, klubove i restorane, a koja vodi od Aristotelovog trga do mora.

Iako je velika brodska luka, Solun ima jedno od najčistijih izlaza na more, što potvrđuje i nagrada plava zastavica koju ovaj grad ponosno nosi. Sam Solun, doduše, nema nijednu plažu, ali postoji mnogo plaža u blizini Soluna gde se možete sunčati i brčkati u Egejskom moru.

Osim girosa i suvlakija, prepustite se ukusima grčke salate i njihovim morskim plodovima, od kojih se riblji specijaliteti savršeno pripremaju u restoranima.

Grci su poznati i po baršunastim vinima i raznolikošću izbora vina, a ima li šta lepše od uživanja u hrani, vinu i muzici, a nadomak mora, sa pogledom na daleke talase?

Solun putovanja - Program 1.

Solun ponuda putovanja

1 noćenje sa doručkom

Hotel ★ ★ ★  cena 69 €

PROGRAM PUTOVANJA – Solun putovanje 2023.

1. dan  MESTO POLASKA

Polazak  iz Kraljeva u kasnim večernjim časovima. Noćna vožnja kroz Srbiju, Makedoniju i Grčku sa usputnim zadržavanjima radi carinske i pasoške kontrole i odmora.

2. dan SOLUN

Dolazak u Solun u ranim jutarnjim časovima. Solun, grad i luka na vrhu Solunskog zaliva koji se pruža duž morske obale u dužini od 20 km, osnovan je u IV v.p.n.e. u vreme vladavine Aleksandra Makedonskog. Simbol Grada predstavlja Bela kula izgrađena u XVI veku za vreme vladavine Turaka.  Fakultativno  panoramsko razgledanje grada – Bela kula, Rotonda, Trijumfalna kapija, Aristotelov trg, Galerijev Slavoluk…,fabrika koze,poseta  Zejtinlika . Fakultativni obilazak   tržnog   Cosmos. U večernjim satima, nastavak puta do Paralije. Smeštaj u vilu. Noćenje.

3. dan PARALIJA – METEORI  – SRBIJA

Slobodano vreme ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta do Meteora. Obilazak crkve Sv. Petke, lekoviti izvor. Nastavak putovanja do živopisnog gradića u podnožju Meteora, Kalambake. Razgledanje i poseta radionici za ručnu izradu ikona. Nastavak puta za Meteore. Poseta čuvenom srednjovekovnom kompleksu Manastira sa ulaskom u manastir Veliki Mateori .  Povratak uz usputne pauze po potrebi grupe  I zadrzavanjima na granicnim prelazima. Dolazak do 02 h. Kraj usluge.

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA

 • vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja,
 • jedno noćenje u vili Eli  u Paraliji –usluga noćenje  1/2 ili  1/3 sobama po zelji putnika (svaka soba ima tuš/WC)
 • razgledanja po programu putovanja,
 • usluge turističkog vodiča – pratioca,
 • troškove organizacije i vođenja aranžmana.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA

 • troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja – 450,00 rsd (odrasli 19-70 god.), 300,00 rsd (deca do 18 god.), 850,00 rsd (stariji od 71 god.) – osigurana suma iznosi 30.000 €,
 • ulaznice i fakultativne izlete (u organizaciji ino partnera),
 •  individualne troškove.

POPUSTI I DOPLATE

 • BEZ TERITORIJALNE DOPLATE ZA POLAZAK IZ KRAGUJEVCA,ČAČKA, KRALJEVA, VRNJAČKE BANJE, TRSTENIKA, KRUŠEVCA, NIŠA, LESKOVCA, VRANJA
 • Doplata za 1/1 sobu 15€.

FAKULTATIVNI IZLETI

 • SOLUN ( 10 Eura ukupno za panoramsko razledanje, Zejtinlik, trzni Centar Cosmos)
 • Meteori  25 Eura + 3 Eura ulaznica za Velike Meteore 
 • PAKET ZA CELU FAKULTATIVU 30 Eura + 3 Eura ulaznica za Velike Meteore  Cene izleta su podležne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 30 putnika – a u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate.

Deca 2-12 godina ostvaruju popust.

SMEŠTAJ

App. hotel Elli nalazi se u centralnom delu Paralije ,u ulici paralelnoj sa šetalištem, 80 metara od plaže. Pored vile nalazi se puno prodavnica,restorana,butika. Gostima su na raspolaganju  1/2, 1/3 studija i 1/4, 1/5 dupleksi na prizemlju, prvom, drugom, trećem spratu. Svaki studio/apartman sadrži opremljenu kuhinju sa posuđem za predviđen broj osoba, kupatilo, terasu. Market se nalazi na  20 metara od vile. Vila poseduje Wi-Fi. Vila ne poseduje peškire. Korišćenje klima uređaja nije uključeno u cenu aranžmana. Gosti vile mogu da koriste bazen u hotelu Girni.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

Plaćanje se vrši po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.

 • 40 % prilikom rezervacijea preostali iznos do pune cene aranžmana 15 dana pre polaska 
 • 40% prilikom rezervacije, a ostatak u  jednakim mesečnim ratama odloženo čekovima građana bez uvećanja  zaključno sa 30.05.2023.

Napomene:

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre datuma polaska. Organizator putovanja zadržava pravo izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu.

ARANŽMAN PUTOVANJA JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 50 PUTNIKA

Turistička agencija Dream Tours je ovlašćeni subagent. Organizator ovog putovanja je turistička agencija FENIKS Tours 147/2021. Za ovo putovanje važe opšti uslovi putovanja Turističke agencije Feniks Tours Putovanja D.O.O. i YUTA-e.

Ponuda putovanja 2023.

Solun putovanje za 2023. godinu