Turistička Agencija

Dream Tours

Gde god da putuješ, idi punog srca.

Čovek putuje svetom u potrazi za onim što treba, a kada se vrati kući to i nađe. - George Edward Moore

Turisticka Agencija Dream Tours

Putovanje u Solun

5 dana / 2 noćenja /BUS

CENA  od 119€

SOLUN – drugi po veličini i značaju grad u Grčkoj, posle Atine. To je i glavni grad istoimenog okruga Solun i periferije Središnja Makedonija. Solun je jedna od najznačajnijih luka Balkana, a takođe i sajamski centar. U gradu se održava i najveće bijenale grčke dijaspore.

solun docek nove godine grcka (1)

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan BEOGRAD
Polazak iz Beograda sa parking muzeja 25.maj – Kuća cveća. Vožnja kroz Srbiju i Makedoniju sa kraćim zadržavanjima radi odmora. Noćna vožnja.

2. dan SOLUN
Dolazak u Solun u prepodnevnim časovima. Obilazak srpskog vojničkog groblja “Zejtinlik”. Panoramsko razgledanje grada: Bela kula, Rotonda, Galerijusov Slavoluk… Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3. dan SOLUN – LITOHORO – KATERINI – SOLUN
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodan dan ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta za Olimp i Katerini. Mitska planina Olimp, dom dvanaest bogova je i važan nacionalni park, a Mitikas je najviši vrh Grčke (2917m). Obilazak novog manastira Svetog Dionisija, mesta Litohoro na padini Olimpa i nakon toga odlazak do Katerinija. Živopisni gradić Katerini je glavni grad oblasti Pijerija i poznat je našim turistima koji letuju na obali Olimpske rivijere. Posebnu draž ovom zanimljivom mestu podno mitske planine Olimp daju i bogate zelene površine, parkovi, fontane i vodopadi… Povratak u Solun. Noćenje.

4. dan SOLUN – METEORI
Doručak. Napuštanje hotela. Mogućnost organizovanja fakultativnog izleta na Meteore – pravoslavno manastirsko naselje, smešteno u blizini grada Kalambake, u Tesalijskoj ravnici. Manastiri su poznati po svom nesvakidašnjem položaju na stenama i smatraju se najvrednijom skupinom manastira u Grčkoj, nakon Svete gore. Ukupno postoji 6 manastira, četiri muška i dva ženska: Preobraženje, Varlam, Sveti Nikola Anapavsis, Rusanu, Sveta Trojica i Sveti Stefan i na spisku su kulturne baštine UNESCO-a. Povratak u Solun. Noćna vožnja kroz Grčku i Severnu Makedoniju prema Srbiji.

5. dan BEOGRAD
Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima.

Cene su izražene u evrima po osobi sa uključenim prevozom

Scroll

TERMINI PUTOVANJAHOTELUslugaCena po osobiSPECIJALNA CENA
14.02.-18.02.2023.Hotel ★★★2 BB129€119€
09.03.-13.03.2023.Hotel ★★★

2 BB
129€119€
14.04.-18.04.2023.Hotel ★★★

2 BB
139€129€
29.04.-03.05.2023.Hotel ★★★

2 BB
139€129€

 

Solun-Nova-godina-2018

DOPLATE I POPUSTI:

 • doplata za 1/1 sobu 75 €,
 • popust za decu do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe 15 €,
 • doplata za polazak iz Novog Sada 15 eura.

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA

 • Prevoz turističkim autobusom na relaciji navedenoj u programu.
 • Dva noćenja sa doručkom (kontinentalni švedski sto) u Solunu u hotelu sa 3*
 • Organizacija i realizacija programa putovanja.
 • Usluge turističkog vodiča/pratioca grupe.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA

 • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje.
 • Individualne troškove putnika.
 • Olimp, Litohoro, Katerini – 30 € odrasli / 20 € deca
 • Meteori  40Eura

Plaćanje se vrši po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.

 • 30% od ukupne cene aranžmana pri rezervaciji, ostatak duga najkasnije 10 dana pre početka aranžmana.
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak na 4 rate čekovima građana 

Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu prijave.

Smeštaj u navedenom hotelu ili sličnom:

Hotel Vergina 3* 

Lokacija : nalazi u centru Soluna na par minuta hoda od Trga Vardari i glavne ulice ‘Via Egnatia’.
Smeštaj: Svaka soba ima SATTV, klima uređaj, telefon, kupatilo, fen za kosu. Sadržaj: Restoran,koktel bar,ostava za čuvanje prtljaga,sef,internet,parking. Više informacija o hotelu na www.vergina-hotel.gr

Kalkulacija je rađena za najmanje 45 putnika.

NAPOMENE U VEZI PUTOVANJA

Opšte napomene:

• Molimo Vas da pažljivo pre prijavljivanja potražite i proučite Opšte Uslove Putovanja organizatora.

• Molimo da uzmete u obzir da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta, ili tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja, ne rade i postoji mogućnost izmene redosleda pojedinnih sadržaja u programu.

• Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi regulisanja povraćaja sredstava po osnovu TAX FREE, pa Vas molimo da to imate u vidu.

• Svi putnici državljani Republike Srbije koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, osim državljana sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije, u zemlje potpisnice Šengenskog sporazuma mogu putovati bez viza u skladu sa odlukom Saveta Ministara EU. VAŽNO: Preporučuje se putnicima, sa novim biometrijskim pasošima, da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.

Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Neophodna je viza za vlasnike novih biometrijskih pasoša izdatih od strane Koordinacione uprave pri Ministarstvu unutrašnjih poslova u Beogradu tj. ako u pasošu stoji da je izdat od strane MUP R SRBIJE, KOORDINACIONA UPRAVA.

• U hotelske sobe se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska). Hoteli iz ove ponude registrovani su, pregledani i standardizovani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Opisi hotela su informativnog karaktera i preuzeti su sa web-stranica hotela.

Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru hotela organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od hotela. Objašnjenje: kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak.

• Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr.dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…)

• Za sve informacije date usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost.

• Putnici sami snose odgovornost za lična i putna dokumenta i njihovu validnost.

• Organizator ne može uticati na spratnost smeštaja i deo zgrade. Raspodela soba vrši se na recepciji po dolasku.

• Organizator će proslediti želje i zahteve hotelu, ali nije u mogućnosti da garantuje za iste.

• Agencija zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosleda pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti).

• VAŽNO Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati overenu saglasnost oba roditelja i biti u pratnji punoletnog pratioca pri prelasku granice.

• Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije.

• Organizator zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.

MINIMALNI BROJ PUTNIKA ZA REALIZACIJU OVOG PROGRAMA JE 60. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo povećanja cene ili spajanja sa drugom agencijom. u slučaju otkaza otkazni rok agencije je minimum 5 dana pred put.

VAŽNA NAPOMENA: TAČNO VREME POLASKA ĆE BITI POTVRĐENO OD STRANE AGENCIJE DAN PRED PUT, A OSTALA VREMENA NA SAMIM DESTINACIJAMA PUTNICI ĆE IMATI OD STRANE VODIČA NA KONKRETNOM PUTOVANJU.

Turistička agencija Dream Tours je ovlašćeni subagent. Organizator ovog putovanja je turistička agencija Plana Tours Plus licenca OTP 222/2021 kategorija A od 06.12.2021. Za ovo putovanje važe opšti uslovi putovanja turističke agencije Plana tours i YUTA-e.

Ponuda putovanja 2023.

Putovanju u Solun u 2023. godini