Turistička Agencija

Dream Tours

Gde god da putuješ, idi punog srca.

Čovek putuje svetom u potrazi za onim što treba, a kada se vrati kući to i nađe. - George Edward Moore

Turisticka Agencija Dream Tours

Putovanje u Solun

Solun putovanja za sezonu 2024.

Solun je grad širokog srca jedan je od najstarijih evropskih gradova. Solun je i najveća luka u Evropi, a nalazi se na obali Egejskog mora. Ušuškan je između brda planine Hortiatis, prostranog solunskog polja, i plavih morskih talasa. Do Soluna se lako stiže iz svih prestonica u regionu, kao i iz Moskve, Budimpešte, i Istanbula, jer se u ovom gradu ukrštaju železnice koje spajaju čitavu jugoistočnu Evropu. Do Soluna se vrlo brzo stiže iz Srbije preko Makedonije, a Solun je najčešća stanica našim turistima kada putuju ka drugim destinacijama na obali, ili na neko od prelepih grčkih ostrva.

Solun putovanje 2024, Ponuda putovanja Solun 2024, Putovanje u Solun 2024. Grčka putovanja za prvi maj

Bilo da u ovim zimskim danima ispijate grčku kafu u samom srcu Soluna, na Aristotelovom trgu, uživate u šetnji pored mora sa pogledom na Belu kulu, jedete najbolji giros i suvlaki, uživate uz zvuke sirtakija i buzukija u nekoj od mnogobrojnih taverni ili jednostavno odmarate, jedno je sigurno, Solun je grad koji će Vas očarati i naterati da mu se opet vratite…

 • Kako bi videli program putovanja kliknite na željeni datum u cenovniku.

Scroll

PAKET ARANŽMANI PO OSOBI
- Autobuski prevoz -
TERMINI
PUTOVANJA
USLUGACENA
12.04.-14.04.2024.1 Noćenja sa doručkom
Hotel ★ ★ ★
69€
30.04. - 04.05.2024.2 Noćenja sa doručkom
Hotel ★ ★ ★
149€
01.05.-04.05.2024.1 Noćenja sa doručkom
Hotel ★ ★ ★
74€

Kratak vodič kroz Solun:

Kada stignete u Solun, prvo što ćete obići jeste glavna ulica u centru grada, Egnatia odos. Njome stižete do Bele kule, koja predstavlja simbol Soluna. Nastala je u 15. veku i visoka je ukupno čak 37 metara, i postavljena je tik uz obalu solunskog zaliva. Prvenstvena namena ove kule jeste da služi kao zatvor, i četiri veka pratio ju je naziv Krvava kula. Sa vrha ove kule, na koji se možete popeti, pruža se neverovatan pogled na Solun i na pučinu Egejskog mora.

U blizini Bele kule možete naići na spomenik Aleksandru Velikom kao konjaniku, kao i spomenik Filipu II. Srbi u Solunu neizostavno posete Zejtinlik – sprsko vojničko groblje, na kome je sahranjeno oko 8 hiljada Srba. Ovaj čuveni spomenik ranije je bilo mesto na kome se prodavalo ulje (zejtin), a tu je kasnije uzdignuta Glavna vojna poljska bolnica srpske vojske. Zemljište na kome se Zejtinlik nalazi poklonjen je Republici Srbiji, pa je ovo uz manastir Hilandar, jedina teritorija u Grčkoj koja pripada Srbima.

Pored vrha Bele kule, solunski zaliv se najlepše vidi sa Ano Poli, gornjeg dela grada Soluna, koji je posetiocima najčešće najlepši deo grada. Njegovim ulicama možete videti renovirane turske kuće iz doba Otomanskog carstva, kao i jedinstvenu arhitekturu vizantijskih crkvi.

Aristotelova ulica poznato je mesto okupljanja mladih Solunaca, u kojoj možete naći kafiće, klubove i restorane, a koja vodi od Aristotelovog trga do mora.

Iako je velika brodska luka, Solun ima jedno od najčistijih izlaza na more, što potvrđuje i nagrada plava zastavica koju ovaj grad ponosno nosi. Sam Solun, doduše, nema nijednu plažu, ali postoji mnogo plaža u blizini Soluna gde se možete sunčati i brčkati u Egejskom moru.

Osim girosa i suvlakija, prepustite se ukusima grčke salate i njihovim morskim plodovima, od kojih se riblji specijaliteti savršeno pripremaju u restoranima.

Grci su poznati i po baršunastim vinima i raznolikošću izbora vina, a ima li šta lepše od uživanja u hrani, vinu i muzici, a nadomak mora, sa pogledom na daleke talase?

Solun putovanja - Program 1.

Solun ponuda putovanja

1 noćenje sa doručkom

Hotel ★ ★ ★ cena od 69 €

PROGRAM PUTOVANJA – Solun putovanje 2024.

1. dan  MESTO POLASKA

Polazak iz Kraljeva u kasnim večernjim časovima. Noćna vožnja kroz Srbiju, Makedoniju i Grčku sa usputnim zadržavanjima radi carinske i pasoške kontrole i odmora.

2. dan SOLUN

Dolazak u Solun u ranim jutarnjim časovima. Solun, grad i luka na vrhu Solunskog zaliva koji se pruža duž morske obale u dužini od 20 km, osnovan je u IV v.p.n.e. u vreme vladavine Aleksandra Makedonskog. Simbol Grada predstavlja Bela kula izgrađena u XVI veku za vreme vladavine Turaka.  Fakultativno panoramsko razgledanje grada – Bela kula, Rotonda, Trijumfalna kapija, Aristotelov trg, Galerijev Slavoluk…,fabrika koze,poseta Zejtinlika .Fakultativni obilazak tržnog Cosmos. U večernjim satima, nastavak puta do Paralije. Smeštaj u vilu. Noćenje.

3. dan PARALIJA – METEORI – SRBIJA

Slobodano vreme ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta do Meteora. Obilazak crkve Sv. Petke, lekoviti izvor. Nastavak putovanja do živopisnog gradića u podnožju Meteora, Kalambake. Razgledanje i poseta radionici za ručnu izradu ikona. Nastavak puta za Meteore. Poseta čuvenom srednjovekovnom kompleksu Manastira sa ulaskom u manastir Veliki Mateori .  Povratak uz usputne pauze po potrebi grupe  I zadrzavanjima na granicnim prelazima. Dolazak do 02 h. Kraj usluge.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA

 • Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja,
 • Jedno noćenje u vili Eli  u Paraliji –usluga noćenje  1/2 ili  1/3 sobama po zelji putnika (svaka soba ima tuš/WC)
 • Razgledanja po programu putovanja,
 • Usluge turističkog vodiča – pratioca,
 • Troškove organizacije i vođenja aranžmana.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA

 • Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja – 450,00 rsd (odrasli 19-70 god.), 300,00 rsd (deca do 18 god.), 850,00 rsd (stariji od 71 god.) – osigurana suma iznosi 30.000 €,
 • Ulaznice i fakultativne izlete (u organizaciji ino partnera),
 • Individualne troškove.

POPUSTI I DOPLATE

 • BEZ TERITORIJALNE DOPLATE ZA POLAZAK IZ KRAGUJEVCA,ČAČKA, KRALJEVA, VRNJAČKE BANJE, TRSTENIKA, KRUŠEVCA, NIŠA, LESKOVCA, VRANJA
 • Doplata za 1/1 sobu 15€.

FAKULTATIVNI IZLETI

 • SOLUN ( 10 Eura ukupno za panoramsko razledanje, Zejtinlik, trzni Centar Cosmos),
 • Meteori; 25 Eura + 3 Eura ulaznica za Velike Meteore ,
 • PAKET ZA CELU FAKULTATIVU 30 Eura + 3 Eura ulaznica za Velike Meteore . Cene izleta su podležne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 30 putnika – a u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate.

Deca 2-12 godina ostvaruju popust.

SMEŠTAJ

App. hotel Elli nalazi se u centralnom delu Paralije ,u ulici paralelnoj sa šetalištem, 80 metara od plaže. Pored vile nalazi se puno prodavnica,restorana,butika. Gostima su na raspolaganju  1/2, 1/3 studija i 1/4, 1/5 dupleksi na prizemlju, prvom, drugom, trećem spratu. Svaki studio/apartman sadrži opremljenu kuhinju sa posuđem za predviđen broj osoba, kupatilo, terasu. Market se nalazi na  20 metara od vile. Vila poseduje Wi-Fi. Vila ne poseduje peškire. Korišćenje klima uređaja nije uključeno u cenu aranžmana. Gosti vile mogu da koriste bazen u hotelu Girni.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

Plaćanje se vrši po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.

 • 40 % prilikom rezervacijea preostali iznos do pune cene aranžmana 15 dana pre polaska ,
 • 40% prilikom rezervacije, a ostatak u  jednakim mesečnim ratama odloženo čekovima građana bez uvećanja  zaključno sa 30.05.2024.

Napomene:

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre datuma polaska. Organizator putovanja zadržava pravo izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu.

ARANŽMAN PUTOVANJA JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 50 PUTNIKA

Turistička agencija Dream Tours je ovlašćeni subagent. Organizator ovog putovanja je turistička agencija FENIKS Tours 147/2021. Prema Zakonu o turizmu organizator ima garanciju putovanja, Akcionarskog drištva za osiguranje Globos osiguranje ADO, Beograd , polisu osiguranja broj ИM0012276 od 01.10.2022. godine, u visini od 100.000,00 EUR.  Za ovo putovanje važe opšti uslovi putovanja Turističke agencije Feniks Tours Putovanja D.O.O. i YUTA-e.


Solun putovanja - Program 2.

Putovanje u Solun 2024.

2 noćenja sa doručkom

Hotel ★ ★ ★ – promo cena od 130€

PROGRAM PUTOVANJA – Solun putovanje 2024.

1. dan BEOGRAD – NIŠ

Polazak oko 19h sa perona glavne autobuske stanice ( BAS –a ), ulaz iz Karađorđeve ulice, i iz Niša sa parkinga Lukoil pumpe oko 22:00 časa (proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa). Noćna vožnja kroz Severnu Makedoniju prema Solunu (Postoji mogućnost putovanja kroz Bugarsku zbog uslova puta i otvaranja granica sa Grčkom).

2. dan SOLUN – ZEJTINLIK

Dolazak u Solun u jutarnjim časovima. Panoramsko razglednje grada: Bela kula, Rotonda, Trijumfalna kapija, crkve Sv. Sofije, Sv. Dimitrija, Aristotelov trg, Galerijev Slavoluk. Obilazak čuvenog vojničkog groblja Zejtinlik, gde se nalaze posmrtni ostaci više od 7.000 srpskih vojnika poginulih u Prvom svetskom ratu. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. U večernjim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog izleta – Grčko veče. Noćenje.

3. dan SOLUN – LITOHORO – KATERINI –  SOLUN

Doručak.  Napuštanje hotela. Slobodan dan ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta za Olimp i Katerini. Mitska planina Olimp, dom dvanaest bogova je i važan nacionalni park, a Mitikas je najviši vrh Grčke (2917m). Obilazak novog manastira Svetog Dionisija, mesta Litohoro na padini Olimpa i nakon toga odlazak do Katerinija. Živopisni gradić Katerini je glavni grad oblasti Pijerija i poznat je našim turistima koji letuju na obali Olimpske rivijere. Posebnu draž ovom zanimljivom mestu podno mitske planine Olimp daju i bogate zelene površine, parkovi, fontane i vodopadi… Povratak u Solun. Noćenje.

4. dan SOLUN – METEORI

Doručak. Napuštanje hotela. Mogućnost organizovanja fakultativnog izleta na Meteore – pravoslavno manastirsko naselje, smešteno u blizini grada Kalambake, u Tesalijskoj ravnici. Manastiri su poznati po svom nesvakidašnjem položaju na stenama i smatraju se najvrednijom skupinom manastira u Grčkoj, nakon Svete gore. Ukupno postoji 6 manastira, četiri muška i dva ženska: Preobraženje, Varlam, Sveti Nikola Anapavsis, Rusanu, Sveta Trojica i Sveti Stefan i na spisku su kulturne baštine UNESCO-a. Povratak u Solun. Noćna vožnja kroz Grčku i Severnu Makedoniju prema Srbiji.

5. dan NIŠ – BEOGRAD

Dolazak u Niš i Beograd u ranim jutarnjim časovima.

POLASCI IZ DRUGIH MESTA

* Mora se najaviti prilikom rezervacije aranžmana.

Doplata za povratni prevoz iz Novog Sada – 25 € (polazak sa parkinga kod železničke stanice).

OSTALA MESTA – postoji mogućnost usputnih ulazaka i izlazaka putnika na skoro svim benzinskim pumpama, restoranima i motelima uz auto put Beograd – Niš, kao i na magistralnom putu Niš – Tabanovce (granica sa Severnom Makedonijom).

NIŠ (Lukoil pumpa), Leskovac – Bez doplate.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA

 • Prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom),
 • Smeštaj u Solunu (2 noćenja sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 2 i 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama,
 • Obilaske prema programu (Solun – panorama grada, Zejtinlik ),
 • Troškove organizacije i vođenja aranžmana,
 • Usluge licenciranog pratioca grupe.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje,
 • Ulaznice i fakultativne izlete,
 • Individualne troškove,
 • Boravišnu taksu u Grčkoj, koja se naplaćuje od 01.01.2018. dnevno po sobi: privatan smeštaj – 0.5€, hoteli 1*i 2* – 0.5€, hoteli 3* – 1,5 €, hoteli 4* – 3€, hoteli 5* – 4€. Plaćanje boravišne takse se vrši na recepciji hotela ili apartmana.
 • Peronsku kartu (stanični vaučer) za ulazak na perone Beogradske autobuske stanice (BAS).

POPUSTI I DOPLATE

 • Deca od 0 – 2 godine besplatno u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu),
 • Deca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu),
 • Treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi popust 5%.
 • Doplata za 1/1 sobu: 40% od cene aranžmana.

FAKULTATIVNI IZLETI

 • Grčko veče – 35 € odrasli / 25 € deca,
 • Meteori – 40 € odrasli / 30 € deca + ulaznice 3 € po manastiru,
 • Olimp, Litohoro i Katerini – 30 € odrasli / 20 € deca,

Cene fakultativnih izleta su po osobi (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 30 putnika, deca od 2-12 godina ostvaruju popust, deca od 0-2 godine besplatno).

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije… Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvodjenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

SMEŠTAJ

Smeštaj je u Solunu (Grčka) u hotelu 2* i 3*. Navedeni hoteli iz ove ponude imaju restoran, a svaka soba kupatilo T/WC. Smeštaj u navedenom hotelu do popune mesta:

Hotel VERGINA ★ ★ ★ – Nalazi se u centru grada. Hotel ima restoran, bar, internet i parking. Sve sobe imaju kupatilo T/WC, TV, telefon, fen, frižider, klima uređaj, wifi internet. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

Hotel EL GRECO ★ ★ ★ – Nalazi se u centru grada, na samo oko 5 minuta hoda od Aristotelovog trga. Hotel ima restoran, bar, internet i parking. Sve sobe imaju kupatilo T/WC, TV, telefon, fen, frižider, klima uređaj. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

Hotel DOMOTEL OLYMPIA ★ ★ ★ – Nalazi se u centru grada, na samo oko 5 minuta hoda od Aristotelovog trga. Hotel ima restoran, bar, internet i parking. Sve sobe imaju kupatilo T/WC, TV, telefon, fen, frižider, klima uređaj, wifi internet. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

1. 30% prilikom rezervacije, ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanja.

2. 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana BAZ KAMATE najkasnije do 15.08.2023. godine

Napomene:

Proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska.

Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3 do 4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta.

Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti.

Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.

Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…).

Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.

Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred.

Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.

Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi.

Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave.

Preporuka je, da se putnici sa novim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju …) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije.

Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE).

Turistička agencija Dream Tours je ovlašćeni subagent. Organizator ovog putovanja je turistička agencija Viva travel. Za ovo putovanje važe opšti uslovi putovanja Turističke agencije Viva travel i YUTA-e.

Ponuda putovanja 2024.

Solun putovanje za 2024. godinu