Turistička Agencija

Dream Tours

Gde god da putuješ, idi punog srca.

Čovek putuje svetom u potrazi za onim što treba, a kada se vrati kući to i nađe. - George Edward Moore

Turisticka Agencija Dream Tours

Trebinje – Mostar

    TREBINJE

sa obilaskom MOSTARA I DUBROVNIKA

10.03.-12.03.2023.

 

4 Dana / 2 Noćenja

 

CENA : 75 eur

visegrad-trebinje-mostar

PROGRAM PUTOVANJA

1.dan KRALJEVO

Polazak iz Kraljeva 22h. Noćna vožnja sa usputnim zadržavanjima radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

2. dan TREBINJE

U ranim jutranjim satima dolazak  I  obilazak  Trebinje. Posle kratkog predaha odlazak do Hercegovačke Gračanice ( po želji poznatog pesnika Jovana Dučića, sagrađena je crkva Blagovestenja Presvete Bogorodice na brdu Crkvina iznad Trebinja, u kome je Dučić i sahranjen); Zatim fakultativni odlazak do manastira Tvrdoš (Manastir Tvrdoš posvećen Uspenju Presvete Bogorodice, podignut je na temeljima stare crkve koja postoji u kontinuitetu od kasne antike, obilazak manastirksih podruma vina kao i degustacija vina); Odlazak u hotel. Slobodno vreme. Oko 19 h odlazak do Starog grada Trebinja ( grad je sagrađen na desnoj obali Trebišnjice, iznad najdubljeg mesta u rijeci, tzv. Ban-vira koji nosi naziv po legendi o banu koji se utopio u viru, pešačka tura sa vodičem). Slobodno vreme za individualnu proslavu Nove godine u nekom od restorana ili na trgu.  Noćenje.

3. dan TREBINJE – MOSTAR – TREBINJE

Doručak. Slobodno vreme u Trebinju ili odlazak na fakultativni izlet  u Mostar (grad je poznat po čuvenom Starom mostu, koji je prvi kulturni spomenik u Bosni i Hercegovini koji je pod UNESCO-voj listi zaštićenih spomenika kulture sveta). U popodnevnim satima povratak u Trebinje. Slobodno vreme. Noćenje.

4. dan  TREBINJE – DUBROVNIK 

Kasni doručak (švedski sto). Nakon doručka slobodno vreme u Trebinju ili fakultativni odlazak do Dubrovnika sa lokalnim vodicem. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak u Trebinje i nakon kraće pause polaza za Srbiju. U povratku obilazimo Višegrad.

5. dan  SRBIJA

Dolazak u Kraljevo na mesto polaska oko 02h, zavisno od uslova na putu i zadržavanja na graničnim prelazima. Kraj putovanja.

 

 

mostar

 

 

CENA ARANŽMANA  -75€

 Polazak iz  Kruševca, Trstenika, Kragujevca , Kraljeva, Čačka i Užica

CENA ARANŽMANA  – 90€ Polazak iz Niša

CENA ARANŽMANA  – 95€ Polazak iz Leskovca

CENA ARANŽMANA OBUHVATA

 • prevoz autobusom turističke klase (TV,klima).
 • 2 noćenja sa doručkom u hotelu Leotar 4* u Trebinju(u 1/2 i 1/3 sobama – standardno opremljene sa TWC) doručak – švedski sto.
 • razgledanje gradova u pratnji stručnog vodiča (Trebinje, Sarajevo).
 • troškove organizacije i vođstva puta.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA

 • fakultativne izlete i ulaznice
 • međunarodno zdravstveno (može se uplatiti u agenciji)
 • individualni troškovi

Fakultativni izleti

 • Mostar 15 € (minimum 25 putnika), cena za decu 10€
 • Manastir Tvrdoš,5 € (minimum 25 putnika)
 • Dubrovnik 15 €

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena za ulaznice su individualne i plaćaju se na licu mesta. Agencija ne snosi odgovornost za promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa – cena je podložna promeni.

DOPLATE I POPUSTI:

 • Deca do 6 godina , u pratnji dve punoplative osobe , u zajedničkom ležaju, plaćaju 30 €, (cenu karte).
 • Deca do 12 godina u pratnji dve punoplative osobe ostvaruju popust 10 € na cenu aranžmana, imaju sopstveni ležaj i sedište u autobusu.
 • Raspored sedenja u autobusu pravi agencija prema prijavi putnika,za izbor sedišta važi  doplata 25 €
 • Doplata za dodatno sedište u autobusu iznosi 30 €-ISKLJUCIVO NA UPIT
 • Doplata za 1/1 sobu je  25 € – ISKLJUCIVO NA UPIT

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

 • 30% prlikom rezervacije, ostatak 10 dana pre polaska.
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake rate čekovima građana do 15.03.2023. godine

Plaćanje se vrši po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.

Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu prijave, izbor sedišta u autobusu se doplaćuje 20€ po osobi.

NAPOMENA
* U sluĉaju zatvaranja granica ili uvoĊenja obaveznog PCR testa, novac uplaćen za aranţman se vraća u celosti.
*Ne čeka se na granici obrada papira za povraćaj PDV-a.
*Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika.
*Deca do 6 godina , u pratnji dve punoplative osobe , u zajedničkom ležaju, plaćaju 30 €, (cenu karte).
*Deca do 12 godina ostvaruju popust 10 € na cenu aranžmana, imaju sopstveni ležaj i sedište u autobusu.
*Doplata za dodatno sedište u autobusu iznosi 30 €
*Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica na lokalitetima.
* Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa.
*Raspored sedenja u autobusu pravi agencija prema prijavi putnika,za izbor sedišta za prva tri reda važi doplata 10 €
*Minimum za realizaciju putovanja je 40 putnika.
*U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo korekcije cena , izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.

 DOKUMENTA POTREBNA ZA PUTOVANJE : Važeća lična karta ili biometrijski pasoš najmanje 3 meseca posle putovanja , za maloletnu decu obavezan je pasoš i overena saglasnost roditelja koji ne putuje.

Smeštaj u navedenom hotelu ili sličnom:

HOTEL LEOTAR ★★★ Smešten u bujnom okruženju u centru Trebinja, sa veličanstvenim pogledom na Stari grad, nedavno renovirani hotel Leotar nudi luksuzan smeštaj i sve neophodne sadržaje.Smešten 32 km od Herceg Novog i 30 km od Dubrovnika, ovaj hotel predstavlja idealnu polaznu tačku za kratke posete obližnjim gradovima i selima na Jadranskoj obali. Ovaj hotel u mediteranskom stilu takođe je pogodan i za boravak sportskih klubova, učeničkih ekskurzija i organizovanih turističkih grupa.Dva restorana nude lokalnu i internacionalnu kuhinju, kao i veliki izbor pića, uključujući i odlična lokalna vina. U prizemlju se nalazi klimatizovan restoran koji može primiti do 200 ljudi. Tokom leta on ima i letnju baštu. Na drugom spratu se nalazi restoran za 86 ljudi.

Minimum za realizaciju putovanja je 45 putnika.

NAPOMENE U VEZI PUTOVANJA

Opšte napomene:

• Molimo Vas da pažljivo pre prijavljivanja potražite i proučite Opšte Uslove Putovanja organizatora.

• Molimo da uzmete u obzir da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta, ili tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja, ne rade i postoji mogućnost izmene redosleda pojedinnih sadržaja u programu.

• Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi regulisanja povraćaja sredstava po osnovu TAX FREE, pa Vas molimo da to imate u vidu.

• Svi putnici državljani Republike Srbije koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, osim državljana sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije, u zemlje potpisnice Šengenskog sporazuma mogu putovati bez viza u skladu sa odlukom Saveta Ministara EU. VAŽNO: Preporučuje se putnicima, sa novim biometrijskim pasošima, da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.

Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Neophodna je viza za vlasnike novih biometrijskih pasoša izdatih od strane Koordinacione uprave pri Ministarstvu unutrašnjih poslova u Beogradu tj. ako u pasošu stoji da je izdat od strane MUP R SRBIJE, KOORDINACIONA UPRAVA.

• VAŽNO Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati overenu saglasnost oba roditelja i biti u pratnji punoletnog pratioca pri prelasku granice.

• Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije.

• Organizator zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.

Program je rađen na bazi od minimum 60 putnika.

Raspored razgledanja se može menjati u zavisnosti od rasporeda rada muzeja, slobodnih termina po lokalitetima i vremenskih uslova. Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (gužva na granici, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog lokaliteta predviđenog za obilazak).

Agencija zadržava pravo otkaza aranžmana u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika najkasnije do 5 danapred .

VAŽNA NAPOMENA: TAČNO VREME POLASKA ĆE BITI POTVRĐENO OD STRANE AGENCIJE DAN PRED PUT, A OSTALA VREMENA NA SAMIM DESTINACIJAMA PUTNICI ĆE IMATI OD STRANE VODIČA NA KONKRETNOM PUTOVANJU.

Turistička agencija Dream Tours je ovlašćeni subagent. Organizator ovog putovanja je turistička agencija Feniks turs. Za ovo putovanje važe opšti uslovi putovanja turističke agencije Feniks-a i YUTA-e.