Ponude

Višegrad-Trebinje-Dubrovnik-Mostar-Sarajevo

4 Dana / 2 Noćenja

11.10. – 14.10.2019.

09.11. – 12.11.2019.

CENA OD: 60 eur

visegrad-trebinje-mostar

PROGRAM PUTOVANJA

1.dan Niš-Višegrad-Trebinje

Polazak iz Niša posle ponoći (oko 1h) sa parkinga kod Tempa. Vožnja preko Kruševca, Čačka sa usputnim pauzama radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti. Nastavak putovanja za Višegrad. Pauza u Višegradu za obilazak starog mosta, čuvene “Ćuprije na Drini“ i spomenika Ivi Andriću, šetnja do Andrić grada, koji su izgradili Emir Kusturica i Vlada Republike Srpske u čast Nobelovca pauza za slikanje, kafu, kupovinu suvenira. Nakon obilaska Višegrada i Andrićgrada nastavak putovanja za Trebinje (vožnja od oko 4 sata sa pauzom na Tjentištu).

Dolazak u Trebinje i smeštaj u hotel/privatan smeštaj. Nakon kraćeg odmora krećemo u razgledanje grada sa lokalnim vodičem. Obilazak najznačajnijih lokaliteta, šetnja ulicama starog grada, gradske zidine sa trgovima. “Trg Pesnika“ gde su platani stari preko 100 godina, koji predstavljaju simbol grada. Na trgu se nalaze brojni pokloni pesnika Jovana Dučića svom gradu (Jelena Anžujska, Njegoševa bista, lavovi na ulazu u park). Nakon obilaska povratak u hotel / privatan smeštaj. Večera (za goste hotela). Noćenje.

2.dan Trebinje–Dubrovnik–Trebinje

Doručak. Nakon doručka, ulazimo u autobus i u 9h idemo do izletišta Crkvina, gde se nalazi Hercegovačka Gračanica, verna kopija manastira Gračanica sa Kosova, u kojem je sahranjen Jovan Dučić, galerija pozlaćenih ikona i mauzolej pesnika Jovana Dučića. Sa ovog vidikovca se pruža prelep pogled na ceo grad, planinu Leotar, reku Trebišnjicu i stari kameni Arslanagića most iz XVI. Silazak u grad nastavak vožnje do manastira Tvrdoš iz XVI veka, obilazak manastira, stare vinarije (predviđeno zadržavanje oko 45 minuta). Nakon obilaska manastira krećemo za Dubrovnik – fakultativno – oko 11:30h. Dubrovnik je jedinstven u svetu zbog impresivnih srednjevjekovnih tvrđava, crkava, samostana i palata i često ga nazivaju biserom Jadrana. Razgledanje grada uz stručnog lokalnog vodiča palata Sponza, Orlandov spomenik, Lovrenac, šetnja Stradunom… Mogućnost obilaska gradskih zidina – fakultativno. Slobodno vreme. Povratak u Trebinje. Slobodno veče. Povratak u Trebinje. Večera (za goste hotela). Slobodno veče. Noćenje.

mostar

3.danTrebinje-Mostar–Sarajevo

Rani doručak napuštanje hotela. Polazak za Mostar, posle oko 2 sata vožnje dolazak u grad na Neretvi obilazak građevina koje datiraju iz turskog doba: Stari most, kula Kalebija, Kula Herceguša, Sahat Kula, Kriva ćuprija – jedan od najstarijih očuvanih spomenika iz osmanlijskog perioda, podignuta je pre 1558.g. i po predanjima po uzoru na ovaj mali most kasnije je sagrađen stari most, Kujundžiluk – stara mostarska čaršija nalazi se na levoj strani reke Neretve sa svojim radionicama i suvenirnicama gde ćemo napraviti pauzu za kafu i šoping. Nastavak putovanja ka Sarajevu. Dolazak u Sarajevo, panoramsko razgledanje grada i šetnja najužim gradskim jezgrom:mostovi na Miljacki, Gradska većnica, Inat kuća, Careva džamija, Latinski most, pravoslavna crkva, katolička katedrala, Baščaršija (šetnja najstarijim gradskim ulicama pored Begove džamije, Kazandžiluk ulica do trga Sebilj). Nakon obilaska slobodno vreme za individualne aktivnost. Nakon posete Sarajevu polazak za Srbiju.

4. dan Sarajevo-Niš

Dolazak u Niš u ranim jutarnjim časovima.

Cene su izražene u evrima po osobi sa uključenim prevozom

TERMIN PUTOVANJAULAZHOTEL IN i ETAGE
★★★
Polupansion
PRIVATAN SMEŠTAJ
Noćenje sa doručkom
11.10. - 14.10.2019.
09.11. - 12.11.2019.
1/31/21/31/2
Niš, Prokuplje, Kruševac75€79€65€69€
Leskovac, Vlasotince80€85€70€75€
Kraljevo, Čačak, Užice70€75€60€65€

CENA ARANŽMANA OBUHVATA

  • prevoz autobusom turističke klase (TV,klima).
  • 2 polupansiona u hotelu 3* u Trebinju ili noćenje sa doručkom u privatnom smeštaju.
  • razgledanje gradova u pratnji stručnog vodiča (Trebinje, Sarajevo).
  • troškove organizacije i vođstva puta.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA

  • Ulaznice za kulturno-istorijske spomenike.
  • Izlet do Dubrovnika i razgledanje starog grada uz pratnju lokalnog vodiča – 15€ (plaća se vodiču u autobusu).
  • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje.
  • Individualne troškove.

POPUSTI I DOPLATE

Doplata za 1/1 sobu je 50%.

Deca do 12 godina imaju 20% popusta uz dve punoplative osobe i koriste sve usluge.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

  • 30% prlikom rezervacije, ostatak 10 dana pre polaska.
  • 30% prilikom rezervacije, ostatak na rate bez kamate, čekovima ili administrativnom zabranom na tri mesečne rate.

Plaćanje se vrši po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.

*Za realizaciju transfera potrebno je minimum 4 putnika.

Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu prijave, izbor sedišta u autobusu se doplaćuje 20€ po osobi.

Opis privatnog smeštaja: Privatan smeštaj Miladinović se nalazi na 1km od centra Trebinja odmah pored kreke Trebišnjice, ima dvokrevetne I trokrevetne sobe sa sopstvenim kupatilom, TV, klima I Wi-Fi. Ima sopstveni restoran I usluga je na bazi noćenja sa doručkom.

NAPOMENE U VEZI PUTOVANJA

Opšte napomene:

• Molimo Vas da pažljivo pre prijavljivanja potražite i proučite Opšte Uslove Putovanja organizatora.

• Molimo da uzmete u obzir da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta, ili tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja, ne rade i postoji mogućnost izmene redosleda pojedinnih sadržaja u programu.

• Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi regulisanja povraćaja sredstava po osnovu TAX FREE, pa Vas molimo da to imate u vidu.

• Svi putnici državljani Republike Srbije koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, osim državljana sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije, u zemlje potpisnice Šengenskog sporazuma mogu putovati bez viza u skladu sa odlukom Saveta Ministara EU. VAŽNO: Preporučuje se putnicima, sa novim biometrijskim pasošima, da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.

Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Neophodna je viza za vlasnike novih biometrijskih pasoša izdatih od strane Koordinacione uprave pri Ministarstvu unutrašnjih poslova u Beogradu tj. ako u pasošu stoji da je izdat od strane MUP R SRBIJE, KOORDINACIONA UPRAVA.

• VAŽNO Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati overenu saglasnost oba roditelja i biti u pratnji punoletnog pratioca pri prelasku granice.

• Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije.

• Organizator zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.

Program je rađen na bazi od minimum 60 putnika.

Raspored razgledanja se može menjati u zavisnosti od rasporeda rada muzeja, slobodnih termina po lokalitetima i vremenskih uslova. Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (gužva na granici, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog lokaliteta predviđenog za obilazak).

Agencija zadržava pravo otkaza aranžmana u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika najkasnije do 5 danapred .

VAŽNA NAPOMENA: TAČNO VREME POLASKA ĆE BITI POTVRĐENO OD STRANE AGENCIJE DAN PRED PUT, A OSTALA VREMENA NA SAMIM DESTINACIJAMA PUTNICI ĆE IMATI OD STRANE VODIČA NA KONKRETNOM PUTOVANJU.

Turistička agencija Dream Tours je ovlašćeni subagent. Organizator ovog putovanja je turistička agencija MM Tours. Za ovo putovanje važe opšti uslovi putovanja turističke agencije MM Tours-a i YUTA-e.